GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

7 daagse Mobiele safari 'Best of Botswana Parks'

vanaf
30,375 Rand (1,784.67 €) pp
Botswana
CHOBE | SAVUTI | MOREMI | MAUN | OKAVANGO DELTA
prijsofferte aanvragen
Deze budgetvriendelijke, avontuurlijke mobiele safari start bij Kasane in het Chobe nationaal park en eindigt in Maun. Tijdens deze reis slaap je in een iglotent en maak je safari tochten per boot en over het land in Chobe nationaal park, Savuti, Moremi en de wereldberoemde Okavango Delta, wat in juni 2014 Werelderfgoed werd. Reizigers mogen zich verwachten aan het zien van de 'Big Five', maar ook tal van andere diersoorten, tijdens hun safari. Zeker is dat deze reis een absolute onvergetelijke ervaring zal worden!
DAG 1 | CHOBE NATIONAAL PARK

Vanochtend word je opgehaald en volgt een transfer naar Kasane aan de oevers van de beroemde Chobe rivier. Allereerst krijg je een briefing over wat je de komende dagen allemaal mag gaan verwachten en wat er van jouw tijdens deze reis wel of niet verlangd wordt. Vervolgens heb je even de tijd om inkopen te doen in een lokale shop (drankjes en/of versnapperingen voor persoonlijk gebruik). Daarna volgt een cruise op de Chobe rivier en maak je voor de eerste keer van dichtbij mee hoe het is om zo dicht bij olifanten, nijlpaarden, krokodillen en een brede waaier aan andere dieren, vooral veel vogels, kan genieten. Vervolgens volgt het middagmaal bij Thebe River Safaris. Ondertussen worden de safarivoertuigen geladen en vertrek je wat later naar het Chobe nationaal park voor een landsafari met als eindpunt de kampeerplaats waar je de iglotent opsteld en vervolgens een avondmaal klaarmaakt. Die maaltijd wordt later genuttigd bij het kampvuur.

DAG 2 | SAVUTI

Alvorens dat het kamp wordt afgebroken is er een licht ontbijt voorzien. Vervolgens gaat het naar het westelijke deel van het Chobe nationaal park, beter gekend als Savuti. Meteen bij aankomst wordt het kamp opgezet en is het tijd voor het middagmaal. Daarna volgt een late namiddag gamedrive in dit unieke deel van het park. Net na zonsondergang ben je weer bij het kamp en geniet je het avondmaal bij het kampvuur

DAG 3 | MOREMI GAME RESERVE

Nog voor zonsopgang word je gewekt, geniet je een licht ontbijt en ben je klaar voor je ochtend gamedrive. Tijdens die tocht zal er even stil worden gestaan bij enkele authentieke rotsschilderingen van de San, Bosjesmannen. Daarna is het tijd om richting het beroemde Moremi Game Reserve te reizen. Onderweg is er eveneens tijd om wild te observeren. Vervolgens is het tijd voor het middagmaal en het opzetten van het kamp. Daarna geniet je van wat rust alvorens er later op de dag weer op uit te trekken op een gamedrive, waarna het avondmaal volgt.

DAG 4 | MOREMI GAME RESERVE

Ook vanochtend vroeg uit de veren om nog meer te kunnen genieten van alles wat het Moremi Game Reserve te bieden heeft. Terugkeren naar het kamp doe je voor een lichte brunch. De tijd daarna heb je helemaal voor jezelf, tot dat het laat namiddag wordt en je weer op gamedrive gaat in het wildpark.

DAG 5 | MAUN

Een vroeg ontbijt, waarna het tentenkamp wordt afgebroken en er nog een laatste gamedrive volgt in Moremi. Daarna verlaat je het park en trek je richting Maun. Onderweg geniet je een lichte maaltijd. De overnachting is op een kamping nabij de stad. Het avondmaal zal genoten worden in een lokaal restaurant (voor eigen rekening)

DAG 6 | OKAVANGO DELTA

Na het ontbijt word je in een gemotoriseerde boot tot bij de mokoro jetty gebracht. De verzamelplaats van tal van traditionele mokoro's en hun begeleiders. De ganse hebben en houden worden verdeelt over verschillende mokoro's en daarna vaar je via smalle, natuurlijke kanalen doorheen de unieke delta. Na het opzetten van de iglotenten volgt een lichte maaltijd, waarna je wat kan genieten van wat rust, de open natuur en de aanwezigheid van tal van dieren. Nog voor zonsondergang geniet je opnieuw van een boottocht in een mokoro op dit stukje Werelderfgoed. Het avondmaal en de overnachting zal je hier op deze unieke plek in de Okavango Delta genieten.

DAG 7 | OKAVANGO DELTA - TERUGTOCHT

Vanochtend ga je met de rangers een voetsafari ondernemen en vervolgens geniet je een brunch bij het kamp. Na de brunch is het tijd om het kamp weer af te breken en vertrek je met de mokoro opnieuw via tal van kanalen weer naar de plaats waar het allemaal begon. Vervolgens vind de transfer plaats naar je volgende bestemming.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort30,375 Rand (± 1,784.67 €)30,375 Rand (± 1,784.67 €)30,375 Rand (± 1,784.67 €)
PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Thebe River Safaris. Prijzen gebaseerd op tarieven voor 2017. Minimum 4 deelnemers, max. 9 (per voertuig). Deelnemers moeten er zich van bewust zijn dat het gaat om een avontuurlijke reis met een internationaal gezelschap, waarbij verlangd wordt dat ze onder andere mee helpen met het opstellen en afbreken van hun iglotent. Hun eigen bed moeten opmaken. Trailers lossen en laden, eigen maaltijden klaarmaken, alsook de vaat moeten doen en hout sprokkelen voor het kampvuur.

VOORZIENINGEN

Thebe River Safaris voorziet alvast de tenten, matrassen, dekens. Eet- en kookgerei, koffie en thee, de voertuigen en trailers en campassistentie. Eén bushdouche en -toilet (gedeeld met de andere gasten)

EIGEN VOORZIENINGEN

Reizigers staan zelf in voor hun drankjes en eventuele snacks, slaapzak, eventueel een kussen, toiletartiekelen, handdoeken, zaklamp, persoonlijke medicatie en bescherming tegen zon en malaria, verrekijker, foto- en/of filmmateriaal. Aangepaste kleding (neutrale kleuren)

INBEGREPEN:

Safarivoertuigen met trailer, inclusief benzine
Beleiding door professionele ranger/gids
Alle inkomgelden, park en camping fees
Boottochten in een traditionele mokoro
Begeleide gamedrives in de nationale parken
Alle maaltijden (dinner bestaat uit slechts een hoofdmaal, geen voorgerecht of dessert)
Kampeermateriaal
Transfers

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst, contacteer ons voor tarieven
Drankjes en of snacks
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Botswana te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten