GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Xaxaba Mobile Camp (Chiefs Island)

6kamers/units
Botswana | Okavango Delta | Maun Botswaanse eigenaar/uitbater(s): Footsteps in Africa
954.61 m | Lat:S 19° 28' 12" Long: E 23° 3' 33" check-in: 14:00 tot / check-out: 10:00
Reserveer
Afrika Ecco Safaris is zonder meer de meest unieke manier om Botswana te ontdekken, met een netwerk van mobiele tentenkampen op verschillende locaties in Savuti, Moremi, Okavango Delta, Nxai Pan, de Kalahari (Deception Valley) en de Makgadikgadi Pannen. Je reist in traditionele canvas tenten met niets om je heen, buiten een prachtige open sterrenhemel en unieke locaties met een prachtige fauna en flora. Het is de meest onovertroffen safari ervaring die je kan beleven in Botswana. De dagelijkse activiteiten omvatten 4x4 gamedrives, kanoën in een traditionele mokoro, wandelsafari's, gemotoriseerde bootexcursies en rondleidingen door een lokaal dorp.
Drie maaltijden per dag worden bereid door een eigen chef-kok. Het personeel zorgt dat je wakker wordt door de geur van koffie en dat je warm water voorhanden hebt.

Ieder kamp omvat maximaal 6 Safari tenten, met telkens twee vouwbedden, geschikt voor twee personen. Een kleine badkamer onder canvas voor elke tent, met een zogenaamde 'bucket shower' en een eco-toilet. Er is een aparte wastafel en warm water wordt dagelijks voorzien. Elk kamp heeft een centraal bijeenkomst punt met stoelen en tafels, alsook koffie- en theefaciliteiten. Elke avond wordt er een kampvuur gemaakt. Je hoeft zelf geen tenten op te stellen of schoon te maken en eens het donker is worden lantaarns voorzien op zonne-energie. Er is geen elektriciteitsvoorziening in de kampen en de maaltijden worden op een open vuur bereid. Om voedsel koel op te slaan wordt gebruik gemaakt van koelkasten op gas.

Afhankelijk van de locatie zal je opgewacht worden door je Afrika Ecco gids die je voor de eerste nacht zal onderbrengen in een logement in Kasane of Maun. Vervolgens en afhankelijk van je programma word je over land naar je bestemming gebracht. Wanneer je in de Okavango Delta naar Xaxaba reist, gebeurt dit met een boottocht via de Thamalakane rivier, met een reis door de Delta die een drie a vier uur zal duren.

Chief's Island kamp locatie:

Xaxaba S 19 31 090 E 023 04 618

Opmerking: Kinderen +12 jaar welkom. Minimum twee deelnemers, minimum drie nachten. Mineraalwater is inbegrepen, alle andere drankjes zijn extra. Extra's dienen contant betaald te worden in US$ of Pula.

Activiteiten:

Afhankelijk van je locatie worden zowel land als bootsafari's aangeboden. Telkens onder de begeleiding van ervaren rangers/spoorzoekers. De nadruk wordt tevens gelegd op Eco Toerisme, waarbij rekening wordt gehouden met het behoud van de natuur. Wandelsafari's, onder andere op Chief's Island in de Okavango Delta, laat je van dichtbij kennis maken met fauna en flora, leert je sporen herkennen en verrijkt je kennis over de natuur als nooit tevoren. De mokoro (traditioneel uit een boomstam uitgeholde boten, maar vaak vervangen door een glasvezelversie) trips laat je wegglijden door de waterwegen nabij Moremi, Savuti en in de Okavango Delta. Een bijzondere manier om de dierenwereld te bewonderen. Dan zijn er ook de bootsafari's, waarbij je met kleine gemotoriseerde bootjes opnieuw het dierenrijk gaat ontdekken of om kampen, zoals Xaxaba te bereiken. Wie Moremi, de Kalahari en Savuti aandoet kan ook rekenen op dagelijks twee gamedrives in open 4x4 terreinwagens en opnieuw met een ervaren ranger.

Typische dagindeling:

Programma's worden aangepast aan de behoefte van de gasten, alsook het aantal personen waarmee gereisd wordt. In waterrijke gebieden zoals de Okavango Delta zal het overgrote deel op het water plaatsvinden.

's Ochtends worden de gasten gewekt rond 5.30 voor koffie, thee en een ontbijt, alvorens aan de activiteiten te beginnen. Na het ontbijt volgt de eerste excursie die een drie a vier uur zal duren. Nadien kan, indien gewenst, een warme douche worden genomen, waarna het middagmaal in het kamp plaatsvindt. Na het middagmaal is het tijd om te relaxen of vanuit je luie stoel het wild of de natuur te observeren. Rond 15u volgt high tea, met koekje en/of een verrassing van de chef. De namiddagactiviteiten beginnen rond 16u, waarna de gasten terugkeren rond zonsondergang. Het kampvuur brandt bij aankomst. Rond 19u maakt de chef bekend wat het avondmaal zal zijn, dat bestaan uit drie gangen. Na het eten is nog even nagenieten bij het kampvuur om er de ervaringen van de dag nog eens even te herbeleven.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Open haard

In de kamers:

Rookverbod

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandStadBosgebiedWildNationaal ParkNatuurreservaat Rivier of meerTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Botswana te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in