GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Nxamaseri Island Lodge

7kamers/units
Botswana | Panhandle | Nxamaseri Botswaanse eigenaar/uitbater(s):
990.84 m | Lat:S 18° 34' 28" Long: E 21° 58' 55" check-in: 14:00 tot / check-out: 10:00
Reserveer
Geniet van een unieke ervaring omgeven door het permanente water van de spectaculaire Okavango Delta. De Nxamaseri Island Lodge is een van de oudste lodges in de delta, maar heeft zijn intieme sfeer steeds behouden, zodat bezoekers volledig tot rust kunnen komen.
Elk van de zeven dubbele ensuite chalets ligt te midden van het inheemse woud en heeft een terras met prachtig uitzicht over het water. Daarnaast is er ook nog een charmante boomhut waar gasten kunnen verblijven. Wandelpaden in teak verbinden de kamers met het hoofdgedeelte van de lodge.

De lodge is ontworpen om optimaal te genieten van het adembenemende landschap en de uitzonderlijke vogelpopulatie. Lokale kunstenaars en ambachtslieden uit Botswana kregen de kans om het interieur te voorzien van typische, authentieke elementen. De rustieke, natuurlijke charme van de lodge komt nog meer uiting dankzij de warme ontvangst van de eigenaars. Net omdat de eigenaars ook aanwezig zijn bij het dagelijkse beheer van de lodge, wordt er veel meer aandacht besteed aan de details. Nxamaseri is een intieme manier om de pracht van de Okavango delta in alle rust te beleven.

Nxamaseri Island Lodge opende de deuren in de jaren 80. Het was PJ Bestelink, pionier van het vliegvissen in Botswana, die dit kleine afgelegen eiland in het midden van de delta in het oog kreeg. Hij wist meteen dat dit de perfecte locatie was voor de lodge, die nu ook de belangrijkste bestemming van de Okavango Delta is om te vliegvissen.

Naast daguitstappen om te vliegvissen kunnen er vanuit de lodge nog verschillende andere activiteiten ondernomen worden, waaronder een boottocht per mokoro of een begeleide daguitstap naar Tsodilo Hills.

Tsodilo Hills staat op de lijst van Unesco werelderfgoed. Na een zandweg van 35 km kom je aan een rotsachtig gebied. Voor de mensen die in de omgeving van deze heuvels wonen, de San, de originele bewoners alsook de Hambukushu die gedurende de voorbije 200 jaar deze heuvels periodiek bezet hebben, is dit een heilige en mystieke plaats waar de voorouderlijke geesten nog rondwaren. In vroegere tijden voerden hun voorouders religieuze rituelen uit om hulp te vragen en om het te laten regenen. Ze hebben ook rotsschilderingen gemaakt en hun betekenis en symboliek blijven een mysterie tot op vandaag.

Het ontdekken van de 3 belangrijkste heuvels, Man, Vrouw en Kind, is een reis terug in de oudheid. Aan de hand van archeologisch onderzoek, dat gedurende de afgelopen 30 jaar werd verricht, schat men dat Tsodilo 100 000 jaar geleden reeds werd bewoond, waardoor dit één van de oudste historische bezienswaardigheden ter wereld is. Aardewerk, ijzer, glas kralen, schelp kralen, gesneden bot en stenen werktuigen dateren van 90 000 jaar terug.

Er zijn verschillende wandelpaden: de Rhino Trail, Lion Trail en klif Trail en andere. Het is echter aanbevolen dat u de wandeling doet onder leiding van een gids om zo de rotsschilderingen te zien. Zowel San en Hambukushu wonen in de buurt van de heuvels, en gidsen uit hun dorpen kunnen gemakkelijk worden geregeld. Er is een klein museum bij de ingang van de site. Vanuit de lodge kan u dit alvast volledig begeleid doen.

Opmerkingen: Er zijn verschillende pakketten te boeken, zoals een fishing package, barbeel package, vogelkijken pakket, Tsodilo Hills pakket. Ze omvatten overnachting(en) en gids, fullboard. Informeer naar de mogellijkheden

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Open haard

In de kamers:

VentilatorRookverbod

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

WildBerg(en) Natuurreservaat Rivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Botswana te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

onze accommodatiesin Nxamaseri (1)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in