GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Leshiba Lodge

9kamers/units
Zuid-Afrika | Capricorn | Louis Trichardt Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Lara
m | Lat:S 22° 59' 1" Long: E 29° 33' 30" check-in: 14:00 tot 17:00 / check-out: 09:30
Reserveer
Leshiba is geen bestemming. Het is het begin van een reis, een nieuw verhaal. Hier ontdekt u niet alleen een privaat maar toch betaalbaar wildreservaat maar tevens een gevierde eco-lodge met een van de grootste biodiversiteit van fauna en flora in Zuid-Afrika met een ongeevenaard landschap, ongerepte natuur, een rijke verscheidenheid aan dieren in het wild en endemische soorten.

Leshiba is een eco-lodge en werkt op zonne-energie. Er is draadloos internet in de suites, maar beperkte ontvangst van mobiele telefoons. Er zijn een aantal boorgaten op het terrein en het water is perfect om te drinken. Leshiba ligt op grote hoogte, waar de malaria-mug niet kan overleven en dus beschouwd worden als een malariavrije bestemming.

Wanneer je bij Leshiba wil overnachten, heb je de keuze uit het volgende:

Venda-dorpshutten, waarbij een traditioneel authentiek dorp werd heropgebouwd in samenwerking met de internationaal bekende Venda-kunstenaar Noria Mabasa. Het dorp heeft 5 en-suite hutten in Afrikaanse stijl die uitkomen op gebeeldhouwde zonovergoten binnenplaatsen. Vier hutten bieden plaats aan 2 personen en eentje is voor single gebruik.

De luxe suites Mwedzi en Duvha bieden een romantisch en afgelegen verblijf met privé zwemdadje en patio met uitzicht op de dieren die op de vlakte grazen. De twee suites liggen dicht bij de lodge, maar toch goed verstopt in een prachtige bushomgeving om volledige privacy te garanderen. De suites beschikken ook over een volledig uitgeruste keuken en lounge om te kunnen kiezen tussen all-in of self catering.

De Lavish suites Naledzi en Tadulu zijn wat meer afgelegen luxe units met kingsize bed, open haard, privaat zwembadje en terras en ze zorgen voor een werkelijk weelderige ervaring. Elegant ingericht en eigentijds, vind je hier ook Afrikaanse kunstwerken van Thomas Kubayi en inwonend artiest, Erinn Straughan.

Leshiba biedt een scala aan spabehandelingen die zijn ontworpen om het lichaam te ontspannen, de geest te kalmeren, de spierspanning te verbeteren en een gevoel van welzijn op te roepen.

Leshiba biedt begeleide wandelingen en game drives, evenals avontuurlijke paardrijden voor ervaren ruiters. Leshiba is een paradijs voor wandelaars. Er zijn 12 goed gemarkeerde paden om het reservaat zonder gids te verkennen. Wandel vrij door de natuur, met onder andere giraffen en zebra's, of breng uw mountainbikes mee en daag uzelf uit op enkele van onze bush tracks.

Het reservaat is een toevluchtsoord voor giraffen, zebra's, wildebeesten en luipaarden. Grote antilopen zijn onder meer kudu, waterbok, reebok in de bergen en impala, terwijl gewone en rode duiker, Sharpe's grysbok en klipspringer tot de kleinere antilopensoorten behoren. De night drives kunnen civets, genets en Afrikaanse wilde katten onthullen, terwijl waarnemingen van luipaard, bruine hyena, stekelvarkens en pangolins evenals het heerlijke aardvarken ook mogelijk zijn. De Soutpansberg is de enige plek in het land waar je alle 5 primaten kunt vinden, waaronder de Kleine en dikstaartige Bushbaby, Samango en Vervet-apen en Chakma-bavianen. Sundowners op de Hamasha vlakte met uitzicht over de rest van Afrika, maken je gamedrive onvergetelijk!

TARIEVEN VOOR DE MAAND april 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van kamer, ontbijt, lunch, diner (FB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:
- maaltijden zijn een set menu en kunnen niet a la carte worden besteld
- de lodge maakt gebruik van een honesty bar (je neemt zelf je drankje en duidt dit aan)
- Full board is inclusief accommodatie, thee/koffie in de ochtend, brunch, afternoon tea en diner, een variëteit van kruidenthees , koffie en vers fruit en 1 activiteit per dag (gamedrive of begeleide wandeling)
- dranken zijn niet inbegrepen
- Self catering omvat enkel de accommodatie

- Conservation levy aan 100 rand per volwassen en 50 rand per kind

Lodge Transfer: De laatste 3 km naar de lodge gaat via een steile helling welke enkel kan gedaan worden met een 4x4 of voertuig met hoge wegligging. Gasten kunnen hun wagen beneden laten staat en een transfer boeken
- Er is geen vaste transfer tijd, u moet uw transfer ten laatste 24 uur voor aankomst boeken
- Geen transfers mogelijk als het donker is, je moet dus voor het donker zeker aankomen (voor 15.30 uur).
- Je moet de lodge jouw contactnummer doorgeven en hen ook contacteren indien je later dan voorzien zou toekomen
- prijs voor de transfer is 375 rand per voertuig enkele richting

Elektriciteit:
- de lodge maakt gebruik van zonne-energie.
- In de Venda village is er een combinatie van zonne-energie, paraffinelampen en toestellen op gas.
- Haardrogers en andere elektrische toestellen kunnen niet gebruikt worden
- Batterijen kunnen opgeladen worden bij de receptie tussen 7u en 13u, voorzie je dus op extra batterijen voor je camera/fototoestel
- neem best een zaklamp mee

Dagelijkse routine:
07:00 - thee/koffie met versgebakken koekjes
07:30 - begeleide wandeling
10:00 - brunch
15:30 - thee met cake en scones
16:00 - game drive
19:00 - diner

Activiteiten:
- begeleide wandeling (7h30): 438 rand pp
- game drive (16h30): 438 rand pp
- huur mountain bike (2 fietsen beschikbaar): 313 rand per 3 uur per fiets
- wandelingen zonder gids: gratis
- paardrijden (enkel voor ervaren ruiters): vanaf 495 rand pp voor 1.5 u
- Koken - interactieve Afrikaanse keuken: gratis
- sterrenkijken: 625 rand

- Rural lifestyle tour (step-in guide): 1200 rand/pp (2 pers.) en 800 rand/pp (3 of meer personen)
- Rural lifestyle tour (met transport): 3000 rand/pp (2 pers.) en 2000 rand/pp (3 of meer personen)

- Arrangementen rural lifestyle and cultural specials: vanaf 9360 rand voor 3 overnachtingen (per persoon inclusief activiteiten)
 

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

Ontbijt

Faciliteiten:

Open haardZwembadDraadloos netwerkKeuken

In de kamers:

Open haardRookverbod

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

StadBosgebiedWildBerg(en) Natuurreservaat
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in