GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Malealea Lodge

10kamers/units
Lesotho | Mafeteng | Malealea Basotho eigenaar/uitbater(s): Mick en Di Jones
1806.33 m | Lat:S 29° 49' 45" Long: E 27° 35' 58" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Malealea Lodge is prachtig gelegen in het Malotigebergte en biedt accommodatie aan in de vorm van rondavels. Elke rondavel heeft 2 tweepersoons of enkele bedden en een eigen badkamer met douche, toilet en bassin. De elektriciteitsvoorziening gebeurt door middel van een generator die tijdens de nacht en bepaalde uren van de dag wordt uitgeschakeld.

De sfeer in Malealea is eenvoudig en ontspannen. Dagelijks worden gasten getrakteerd op optredens van het voltallige personeel of lokale dansgroepen. Alle maaltijden worden aangeboden in het restaurant en gasten kunnen genieten van een drankje voor of na in de bar. Er is eveneens een kleine souvenirshop waar brandhout, tapijtwerk en dergelijke worden verkocht.

Malealea staat bekend als de plaats om aan pony- of paardtrekking te doen. Er zijn heel wat mogelijkheden om eendaagse of meerdere dagen er op uit te trekken met de paarden of pony's, al dan niet onder begeleiding. Verder zijn er ook heel wat wandelmogelijkheden en excursies die kunnen worden ondernomen met de wagen. De ligging van Malealea is absoluut perfect en de lodge is makkelijk te bereiken vanuit de verschillende grensposten in het westelijke en noordelijke deel van het land. Tot op 7 kilometer voor de lodge zijn alle wegen geasfalteerd. Pas het laatste stuk is zandweg maar een wagen met hoge wegligging mag geen probleem hebben de lodge te bereiken.

Terug in de tijd

Wat oorspronkelijk een handelspost was, opgericht in 1878 door de Engelsman Merwyn Bosworth Smith, is heden ten dagen een zeer gekende lodge welke bezocht wordt door zowel nationale als internationale bezoekers. Mick en Di Jones kochten de lodge in december 1986. In eerste instantie was het de bedoeling het allemaal kleinschalig aan te pakken. Wat kamers voor overnachtingen en het behoud van de handelspost, die moest zorgen voor de nodige bevoorrading en hun inkomen. In de loop der jaren wordt de interesse in de handelspost steeds minder, mede door de komst van geasfalteerde wegen en de betere verbindingen met Zuid-Afrika en de lodge groeit van 10 naar 60 bedden. Ter gelijkertijd wordt ook pony- en paardentrekking aangeboden en tot op de dag van vandaag zijn deze razend populair, mede doordat dit de beste beleving is om onder begeleiding van een gids de regio te ontdekken en vooral ook omdat Lesotho onontbeerlijk verbonden is met de Basotho pony's.

Er wordt gezegd dat de eerste pony's in Lesotho gevangen werden genomen door de rondtrekkende Griqua stam in de vroege jaren 1800. In 1829 gaf Chief Moorosi een pony als geschenk aan koning Moshoeshoe, welke zo ingenomen was met zijn pony dat hij er zelf nog veel meer in het land invoerde. Pony rijden werd al gauw de belangrijkste vorm van transport in Lesotho. De Basotho pony is een kruising tussen de Europese paarden en de kortere Javaanse pony. Deze pony's werden alom bekend om hun kracht en klimkunsten, waardoor ze ideaal geschikt waren voor ruig en bergachtig terrein.

Pony trekking

Het grootste deel van het jaar kan er gereden worden maar vergeet niet dat de wintermaanden hard kunnen zijn in deze regio (de seizoenen liggen omgekeerd ten opzichte van Europa), met een zeer wisselende weerspatronen.

Wat neem je mee ?
Zonnehoed
Warme kleding
Regen uitrusting
Sterke ruitersbroek of jeans
Stevige gesloten schoenen
Slaapzak en matras
Zonbescherming
Water en water-zuiveringstabletten
Een zaklamp en batterijen
Voedsel voor de dag (tenzij u gids dit voorziet)

Alle paden worden begeleid door een ervaren gids, en alle paardrijden apparatuur wordt meegeleverd. Het weer in de winter is koud en sneeuw zal zeker aanwezig zijn, dus neem passende kleding, met inbegrip van de lange broek om je te beschermen. Houd er steeds rekening mee dat het weer het hele jaar door erg wisselvallig en veranderlijk kan zijn. Wees steeds voorbereid op temperaturen onder nul, omdat de meeste van de routes op grote hoogte liggen.
Hoewel het grootste deel van het water op het parcours geschikt is voor het drinken, is het veiliger om het vooraf te zuiveren. Ultraviolette straling is hoog in de dunne atmosfeer van de Drakensberg en Maloti Bergen, dus zorg ervoor dat je goed beschermd bent tegen zonnebrand.

Een aantal van de zeer korte trips zijn zeer vermoeiend omdat je vaak wel eens zes a zeven uur op de pony vertoeft. Hou er dus rekening mee dat je lichaam best vermoeid kan zijn na zulke lange rit en zorg ervoor dat je zalf bij je hebt voor een geschaafde huid.

Mogelijke activiteiten vanuit Malealea Lodge
Enkel te voet:
- Village & school tour (2u)
- Village, schook & museum tour (3u)
- Musi's Donga (2u)
- Pitseng Gorge (3u)
- Pitseng Day Hike (min.6u)

Te voet, per pony trek of per mountain bike:
- village tour (1u)
- Bushman paintings (2-3u)
- Top of Gorge (2u)
- Botsoela Waterfall (min.4u)
- Waterfall & Bushman Paintings (5u)

- Overnight hikes
Per pony trek of mountain bike:
- Griffiths Day Ride (min.6u)
- Overnight Pony Treks
- Mountain bikes per halve of volle dag incl. gids

Opmerking: Kinderen onder 4 jaar verblijven gratis bij twee volwassenen op de kamer. 5 tot 12 jaar aan 50% inclusief ontbijt. Single tarief +50%. Pony trekking aan standaard tarief, ook voor kinderen. Prijs voor activiteiten op aanvraag beschikbaar.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Parkeerplaats

In de kamers:

VerwarmingRookverbod

In de badkamers:

Douche in bad

In de omgeving:

PlattelandBerg(en) Rivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Lesotho te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Waw!! Gedeelde plaats mooiste plek van de reis.

Joost Vanreusel & Jorien Winderickx (11-01-2018)

onze accommodatiesin Malealea (1)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen