GO ZUID-AFRIKA

WEST KAAP

De West-Kaap is ongetwijfeld één van de meest geliefde en bezochte provincies van het land. Heel wat Europeanen hebben hier in de laatste jaren zelfs hun tweede thuis van gemaakt. Geef hen eens ongelijk, want de Kaap heeft zoveel te bieden dat je hier keer op keer wel weer naar toe wil trekken. Kaapstad is de hoofdstad van deze provincie en haalt meteen al heel wat troeven boven. Denk daarbij aan Tafelberg, onlangs nog uitgeroepen als één van de zeven nieuwe natuurwonderen en het V&A Waterfront. Dan is er de moederstad zelf, de plaats waar in 1652 voor het eerst een verversingspost werd opgericht door het VOC. Niet eens gek ver af van Kaapstad, ligt het beroemde Robbeneiland. Het eiland waar onder andere Nelson Mandela 18 jaar van zijn 27 jaar gevangenschap doorbracht. Het eiland geniet Werelderfgoed status en wordt eerder beschouwd als een pelgrimsoord.

Geen bezoek aan de Kaap, zonder het Kaapse schiereiland gezien te hebben, dat onderdeel uitmaakt van het Tafelberg nationaal park. Langsheen het schiereiland bevinden zich leuke plekken als Simonsstad, Noordhoek, Llandudno, Camps Bay, Clifton en Bantry Bay, om slechts enkele badsteden te noemen. Iets ten zuiden van Kaapstad ligt Kirstenbosch Botanische Tuinen, één van de zeven wereldtuinen en een must om te bezoeken. In en rond Kaapstad bevinden zich wereldberoemde wijnhuizen, teveel zelfs om op te noemen, maar wijnregio's zoals Constantia, Paarl, Stellenbosch, Franschhoek, Wellington, Durbanville, Elgin en Robertson zullen zeker niet als onbekend in de oren klinken.

Trek je naar het noorden, dan ben je in geen tijd aan de Westkust, heel het jaar door een geliefde plek voor watersportliefhebbers, maar ook voor haar gastvrijheid en kreeft. In augustus en septemer wordt hier Postberg opengesteld voor het publiek, een oase van diverse bloemen. Cederberg is nog zo een unieke plek met eeuwenoude rotsschilderingen, majestueze berglandschappen en met de toegangspoort naar Namaqualand. Via de Overberg bereik je Hermanus, de plaats bij uitstek om Zuidkapers te spotten of te gaan kooiduiken met de Witte haai. Hier bevind zich ook De Hoop Nature Reserve en Kaap Agulhas, het meest zuidelijke punt van Afrika en de plaats waar de Indische en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten.

Vrijwel parralel met elkaar lopen het Garden Route nationaal park, waarvan onder andere Mosselbaai, Wilderness, Knysna, Plettenberg Bay en Tsitsikamma Stormsrivier onderdeel van uitmaken, alsook Route 62, die wijnlanden, fruitgaarden en semi-woestijn met elkaar verbinden. Deze regio staat beter bekend als het 'land van dorst', of de Karoo, de thuisbasis voor de hop- struisvogel-, tabak-, en luzerne industrie, maar ook een plek bij uitstek om kennis te maken met port, sherry, kaas, olijven en droge vruchten, die hier smaken als nergens anders. Hoogtepunten hier zijn zonder meer de Swartbergpas/Meiringspoort route, de Cango Grotten, het Karoo en Tankwa nationaal park, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en de natuur uniek is te noemen. Denk daarbij aan de steden als Oudtshoorn, Prince Albert en Beaufort West.

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid- en Oost-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen