GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

14 daagse Fly-in Safari - Botswana in stijl ontdekken

vanaf
0 Rand (0.00 €) pp
Botswana
MAUN | DECEPTION VALLEY | OKAVANGO DELTA | LYNIANTE | CHOBE | VICTORIA WATERVALLEN (ZIM)
prijsofferte aanvragen
Deze zeer bijzondere fly-in safari brengt je in 14 dagen bij enkele zeer unieke locaties die Botswana te bieden heeft. Zo vlieg je vanuit Maun naar Deception Valley waar je alles te weten komt over de 'tolken van de bush', meer bepaald de San Bosjesmannen. Vervolgens vlieg je over de wereldberoemde Okavango Delta. Doorkruis enkele van de honderden kanalen en straten in de delta in een mokoro en motorboot en vlieg verder richting het schitterende Lyniante Bush Camp. Daar eindigt het niet, want je vliegt ook richting Kasana om er deel te nemen aan tal van activiteiten in Chobe nationaal park. Een vlotte transfer brengt je uiteindelijk bij de beroemde Victoria Watervallen aan de Zimbabwe kant. Pure verwennerij en vooral een onvergetelijke reis!

DAG 2 | AANKOMST MAUN

Bij aankomst in Maun word je opgewacht en volgt een transfer naar de lodge. Thamalakane River Lodge (voorheen bekend als Lehututu Lodge) is gelegen aan de gelijknamige rivier op amper 19 km van Maun en op weg naar het Moremi Game Reserve. De lodge is letterlijk gelegen aan de oevers van de rivier en is beschut tegen de zon dankzij de rijke aanwezigheid van bomen en palmen. De perfecte plek om even tot rust te komen.

Overnachting: Thamalakane River Lodge Kamertype: Fish Eagle (BB)

DAG 3-4 | KALAHARI WOESTIJN

Deception Valley Lodge is een ongerepte oase diep in de Kalahari woestijn van Botswana. Ervaar de uitgestrektheid van de Kalahari terwijl je geniet van safari, de vele vogels of het observeren van de meest zuivere sterrenhemel die je jezelf kan inbeelden. Deze lodge is in vele opzichten uniek, met veel oog voor detail en comfort en biedt plaats aan maximaal zestien gasten waardoor persoonlijke aandacht en service garant staan. Wat uniek is aan de lodge, is dat je kennis maakt met een brede waaier aan mogelijkheden zowel op informatief als educatief vlak en dit op een ontspannende manier. De San Bosjesmannen, de prachtige gamedrives en bush walks laten je kennis maken met alles wat de Kalahari te bieden heeft. De San vertellen je maar al te graag meer over hoe ze erin slagen om te overleven in de meest unieke omstandigheden, over geneeskundige planten en hun jachttechnieken. Buiten de traditionele gamedrives, de zowel in de namiddag, alsook 's morgensvroeg plaatsvinden, heb je na het avondmaal ook een unieke nightdrive. Niet alleen zal je de nachtdieren van de Kalahari kunnen bewonderen, maar je zal ook een onmetelijke sterrenhemel kunnen aanschouwen. Daar er geen lichtpolutie bestaat, mag je jezelf aan een enorm spektakel verwachten.

Overnachting: Deception Valley Lodge Kamertype: Standard (FI)

DAG 5-6 | OKAVANGO DELTA - POM POM CAMP

Vanochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Maun, waar je met een propellervliegtuigje een unieke vlucht zal maken over de Okavango Delta. Je vliegt op relatief lage hoogte over natuurgebieden die je anders alleen zal ervaren wanneer je kijkt een documentaire serie op National Geographic Channel. Je bestemming is net zo uniek en gezien de kleinschaligheid van de lodge, alsook het exclusieve karakter, is het een ervaring waarover weinige kunnen meespreken. Pom Pom Camp is een exclusieve lodge en privaat concessie, gelegen in het hartje van de delta. Hier vloeit de Xudum rivier de delta in en ben je niet eens gek ver weg van het westelijke deel van het Moremi reservaat, bekend als ��n van de beste locaties om te genieten van de rijke fauna en flora waarvoor de Okavango Delta zo bekend staat. Vanuit de lodge kunnen tal van activiteiten worden ondernomen. Zo zijn er gamedrives op het vaste land, zowel overdag als 's avonds en dit onder begeleiding van een ervaren ranger/spoorzoeker. Verder kan je ook met de traditionele mokoro, of gemotoriseerde boot, een boottocht maken of genieten van een begeleide wandeling.

Overnachting: Pom Pom Camp Kamertype: Luxury Tent (FI)

DAG 7-8 | CHOBE - LYNIANTE BUSH CAMP

Ook vandaag is en blijft het genieten van elk moment. Na de ochtendactiviteit en een heerlijk ontbijt, is het tijd om opnieuw per propellervliegtuigje te vertrekken naar de volgende Lodge. Dit maal gaat het richting Chobe. Linyanti Bush Camp is een intiem 12-bed luxe tentenkamp aan de oevers van de Linyanti Marsh, in een priv� concessie grenzend aan de westelijke grens van Chobe in de Chobe Enclave. U zal genieten van enkele van de meest ruime en comfortabele tenten accommodatie en bedden die vandaag beschikbaar zijn. De badkamers zijn priv� en en-suite, bestaande uit vaste douches die zijn ondergebracht onder de tent en gas verwarmd, alsmede een toilet. Het kamp is beperkt tot kleine exclusieve groepen die streven naar een persoonlijke ervaring in een priv� concessie weg van de belangrijkste toeristische routes. Activiteiten in het kamp bestaan uit gamedrives, wandelsafaris, nightdrives, traditionele mokoro trips, boottochten en vissen. Linyanti is het best bekend om zijn grote populaties van olifanten en buffels die in grote getalen samenkomen, vooral tijdens het droge seizoen. Andere wilde dieren die hier voorkomen zijn leeuw, sabel antiloop, roan, luipaard, wilde hond, de zeldzame en ongrijpbare sitatunga antilopen, rode lechwe, nijlpaarden en krokodillen, maar ook andere soorten van antilopen. Het gebied biedt ook spectaculaire vogels het hele jaar door. Het is relatief afgelegen en dat maakt het een geliefde wilde safari bestemming in een van de meest gewilde gebieden in het noorden van Botswana.

Overnachting: Lyniante Bush Camp Kamertype: Luxury (FI)

DAG 9-10 | CHOBE NATIONAAL PARK

De transfer per vliegtuig is dit keer richting Kasane. Van daaruit volgt een korte transfer naar het Pangolin Chobe Hotel. Bij Pangolin Chobe hotel zijn alle maaltijden (brunch, high tea en diner), lokale dranken en twee activiteiten per dag (game drive en boatcruise) met een speciaal uitgerust 4x4 voertuig en foto boot inbegrepen. Camera en lenzen worden ter uwer beschikking gesteld indien u dit wenst en op het einde van uw verblijf mag u het SD kaartje houden.

De Chobe rivier mag ongetwijfeld beschouwd worden als ��n van de mooiste rivieren van Afrika. Chobe nationaal park ondersteunt een diversiteit en concentratie aan wilde dieren welke onge�venaard voorkomen ergens anders in het land en zelfs in zuidelijk Afrika. Het is het grootste park van Botswana. Chobe nationaal park werd opgericht in 1968 en beslaat ongeveer 11.700 vierkante kilometer, bestaande uit water, moeras en bos.

De meest toegankelijke en tevens meest bezochte Chobe Riverfront, is vooral bekend om haar grote kuddes olifanten en Kaapse buffels die tijdens de droge wintermaanden (Europese zomermaanden) samenkomen bij de rivier om te drinken. Tijdens dit seizoen, op een ochtend of namiddag gamedrive, mag je er vrijwel zeker van zijn dat je honderden olifanten in ��n keer ziet. Dit park herbergt de grootste concentratie olifanten in Afrika. Wanneer de belangrijkste Serondella weg onbegaanbaar wordt, steken hele kuddes over om bij de rivier te komen drinken, baden en spelen, ideaal dus voor die onvergetelijke foto, en dan hebben we het nog niet eens gehad over al het andere wild dat je hier kan waarnemen.

Wanneer rangers je op gamedrive nemen in het Chobe nationaal park, is het niet ongebruikelijk dat je tijdens de rit tot 15 verschillende soorten dieren zal kunnen observeren met inbegrip van waterbok, lechwe, puku (dit is het enige deel van Botswana waar ze kunnen gezien worden), giraf, koedoe, roan en sabelantiloop, impala, wrattenzwijn, bosbok, apen en bavianen, samen met de bijhorende roofdieren zoals leeuw, luipaard, hyena en jakhals. Na terugkomst kan je genieten van een heerlijk diner. 

Overnachting: Pangolin Chobe Hotel Kamertype: Gallery room (FB + 4
activiteiten + gebruik professioneel fototoestel en 500mm lens + SD kaartje)

DAG 11 | VICTORIA WATERVALLEN (ZIMBABWE)

Vanmorgen is nog een laatste bootcruise voorzien. Daarna verlaat je Botswana. Een transfer brengt je eerst tot bij de grens met Zimbabwe, waar de douaneformaliteiten worden volbracht en waarna de tocht wordt verder gezet naar de wereldberoemde Victoria Watervallen. De rest van de dag gebruik je om rustig relax te genieten aan het zwembad, of wie zin heeft in avontuur kan bungee springen of een helikoptervlucht over de watervallen maken. Een vast adresje om te onthouden voor een avondmaal met muziek en traditionele dans, is ongetwijfeld The Boma. Een gratis shuttle brengt je er heen. (extra activiteiten en The Boma niet inbegrepen).

Overnachting: Victoria Falls Safari Lodge Kamertype: Waterhole room (BB)

DAG 12 | VICTORIA WATERVALLEN (ZIMBABWE)

Tijd om vandaag de Victoria Watervallen van dichterbij te bewonderen. De lokale bevolking noemt deze watervallen de Mosi-oa-Tunya (Letterlijk vertaald: de rook die dondert). Je kan vanuit het dorp gemakkelijk te voet naar de watervallen wandelen, net zoals naar de beroemde brug over de Zambezi, waar aan bungee springen wordt gedaan. Ook vandaag de dag volgt deze brug over de rivier nog steeds ��n van de belangrijkste knooppunten tussen beide landen (Zambia en Zimbabwe). Je kan te voet over de brug lopen, maar moet eerst passeren bij de douane om een apart briefje met stempel te krijgen om op de brug te mogen wandelen. Een bezoek aan de verschillende uitkijkpunten die Vic Falls National Park rijk zijn, neemt ongeveer ��n � twee uur in beslag. Afhankelijk van het seizoen is het wel aangeraden om te zorgen voor goede bescherming tegen de nevel, met andere woorden een paraplu, regenjas en vooral bescherming voor je fotomateriaal is geen overbodige luxe. In de late namiddag doe je vanuit het hotel een sunset cruise op de Zambezi rivier met snacks en drankjes inclusief

Overnachting: Victoria Falls Safari Lodge Kamertype: Waterhole room (BB)

DAG 13 | VICTORIA FALLS - TERUGVLUCHT

Na het ontbijt volgt de transfer naar Victoria Falls Airport voor de vlucht op Europa. Met een bagage vol unieke herinneringen neem je afscheid van een stukje Afrika dat je niet snel vergeten zal.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Exclusief175,644 Rand (± 8,804.21 €)175,644 Rand (± 8,804.21 €)175,644 Rand (± 8,804.21 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijzen gebaseerd op het hoogseizoen juli t/m oktober 2021. Je kan heel wat voordeliger reizen in laagseizoen (december - mei). Prijs op aanvraag beschikbaar

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer
Indien 4 samenreizenden in 2 tweepersoonskamer
Indien 6 samenreizenden in 3 tweepersoonskamer

Prijzen voor Botswana en Zimbabwe worden ons aangerekend in USD en/of Botswana Pula. Bovenstaande pijzen houden rekening met een koers van 1USD = 15 rand en 1 pula = 1.45 rand. Indien deze wisselkoers op het moment van het opmaken van een offerte hiervan afwijkt, zal deze aan de op dat moment geldende koers worden aangepast.

TYPE:

Exclusief: Eersteklasse luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto’s, wat je als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.Tevens kan je naar believen dagen aanvullen of de reis inkorten, afhankelijk van je tijd en budget. Wanneer de kinderen meereizen, maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of je een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in Thamalakane Lodge in Maun en Victoria Falls Safari Lodge in Vic Falls op basis van kamer en ontbijt
Deception Valley Lodge: inclusief wasserij, alle maaltijden, thee en koffie, alle dranken (uitgezonderd exclusieve merken) en snacks alsook gamedrives en game walks (2 activiteiten per dag)
Pom Pom: inclusief alle maaltijden en snacks, koffie en thee, lokale dranken (non-alcoholisch en alcoholisch), wasserij, 2 activiteiten per dag te kiezen uit gamedrives, boot cruise, Mokoro trip, vissen en natuur wandelingen. Tevens zijn Park Fees en Gouvernementele taksen inclusief
Linyanti Bush Lodge: inclusief alle maaltijden, alle dranken (behalve geimporteerde drankjes en champagne), 2 activiteiten per dag (vb. gamedrive, wandelsafari, boottocht, mokoro trip), inkomgeld nationaal park, wasserij en transfer naar de Saile airstrip
Pangolin Chobe Hotel: inclusief alle maaltijden en twee activiteiten per dag (game drives of bootcruise op de Chobe rivier), met de focus op fotografie. U krijgt een professioneel fototoestel en 500mm lens ter beschikking en mag het SD kaartje houden.
Transfer vanuit Maun luchthaven naar de lodge en terug
Vlucht per Cessna vanuit Maun naar Deception Valley Lodge
Vlucht per Cessna vanuit Deception Valley Lodge naar Pom Pom Camp
Vlucht per Cessna vanuit Pom Pom Camp naar Saile airstrip
Vlucht per Cessna vanuit Saile airstrip naar Kasane
Transfer vanaf Kasane Airport naar Pangolin Chobe Hotel
Transfer tussen Botswana en Zimbabwe
Zambezi Sunset Cruise (1x) in Zimbabwe
Transer naar Vic Falls luchthaven
BTW
Vouchers met GPS-coördinaten

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Visumkosten (Zimbabwe - single entry visa 35 US$/pp te betalen aan de grens)
Inkomgelden Chobe Nationaal Park en Victoria Falls National park
Lunch en diner in Thamalakane Lodge en Victoria Falls Safari Lodge
Dranken in Thamalakane Lodge en Victoria Falls Safari Lodge
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door jou aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Botswana te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten