GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

14 daagse In de Sporen van Afrika's Big Five

vanaf
27,450 Rand (1,375.94 €) pp
Zuid-Afrika
Johannesburg | Pilanesberg | Madikwe | Marakele | Mapungubwe | Louis Trichardt | Tzaneen | Pretoria
prijsofferte aanvragen
Deze 14-daagse self-drive laat je kennis maken met vier unieke natuurparken in het noorden van Zuid-Afrika. De reis start bij Pilanesberg, ook wel gekend als de 'speeltuin' van Johannesburg. Van daaruit naar Madikwe Game Reserve, dat dank zij 'Operatie Phoenix', als een van de beste wildreservaten van het land wordt beschouwd. In Limpopo bezoek je het Marakele nationaal park, niet alleen gekend voor de grote concentraties wild, maar ook voor haar populatie lammergieren. De onmiddellijke buur, die door middel van een corridor wordt verbonden is het alom geprezen Welgevonden Game Reserve. Helemaal naar het noorden kom je bij Mapungubwe nationaal park, een uniek stukje geschiedenis en werelderfgoed. Je bevindt je hier aan het drielandenpunt met Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana, gekend als de Citadel van het IJzertijdperk. De reis gaat verder via Louis Trichardt voor een bezoek aan de lokale Venda- en Tsonga-bevolking waarna je de reis eindigt in Pretoria. Indien gewenst kan deze reis aangevuld worden met nog een extra overnachting in Tzaneen.

DAG 2 | AANKOMST - PILANESBERG (± 175 km)

Na je aankomst in OR Tambo International Airport, Johannesburg, wordt de bagage en huurwagen opgehaald. Grote voordeel dat je hebt is dat Zuid-Afrika geen tijdsverschil kent met Europa (tenzij in de Europese winter dan loopt België en Nederland een uurtje achter). Dat maakt dat je meteen aan de trip kan beginnen. Pilanesberg is een malariavrij wildreservaat, vlak naast Sun City. Pilanesberg is één van de grootste vulkanische gebieden ter wereld. In Exclusief zijn twee gameactiviteiten, alle maaltijden en de overnachting inbegrepen. In comfort en charme bezoek je het park op eigen houtje op dag 3.
Comfort: Kedar Country Lodge Kamertype: Standard (BB)
Charme: Kedar Country Lodge Kamertype: Deluxe (BB)
Exclusief: Black Rhino Game Lodge Kamertype: Suite (FI)

DAG 3 | PILANESBERG

Je hebt vandaag de gelegenheid om het Pilanesberg reservaat grondig te gaan ontdekken. Dank zij Operatie Genesis vond hier de grootste wildverplaatsing ter wereld plaats. Niet minder dan 5.957 dieren, 19 verschillende soorten, werden in het park ondergebracht, waaronder 50 olifanten, 1937 impala's en 19 bedreigde zwarte neushoorns. Dat aantal is in de loop der jaren sterk aangegroeid en dank zij een netwerk van asfalt- en zandwegen heb je heel veel kans om dieren te spotten, waaronder de leeuw, neushoorn, olifant, buffel en luipaard, beter gekend als de Big Five. In Exclusief word je vroeg gewekt voor een ochtend gamedrive, waarna vervolgens het ontbijt wordt geserveerd en het programma zich herhaald zoals daags voordien.
Comfort: Kedar Country Lodge Kamertype: Standard (BB)
Charme: Kedar Country Lodge Kamertype: Deluxe (BB)
Exclusief: Black Rhino Game Lodge Kamertype: Suite (FI)

DAG 4 | MADIKWE GAME RESERVE (± 225 km)

Rond het middaguur word je verwacht in het Madikwe Game Reserve. Het Madikwe Wildreservaat is een gemeenschappelijke onderneming van de Noord West Parks & Tourism Board, de particuliere sector en de lokale bevolking. Het is gelegen in het uiterste noorden van de Noord-West provincie aan de grens met Botswana en eveneens malariavrij. Dit park biedt een grote variëteit aan wilde dieren waaronder de de breedlip- en puntlipneushoorn, olifant, buffel, leeuw, luipaard, hyena, giraf, zebra en vele antilopensoorten. In de late namiddag maak je kennis met uw ranger/spoorzoeker die je vervolgens zal meenemen op een unieke gamedrive in het reservaat.
Comfort: Thakadu River Camp Kamertype: Tented (FI)
Charme: Tau Game Lodge Kamertype: Chalet (FI)
Exclusief: Tuninigi Safari Lodge Kamertype: Main (FI)

DAG 5 | MADIKWE GAME RESERVE

Vroeg uit de veren voor de ochtend gamedrive. Dit is het ideale moment om de katachtigen nog in actie te zien, maar natuurlijk ook het andere wild. Rond 9u ben je weer terug in het kamp en kan je genieten van een heerlijk ontbijt. Vervolgens herhaalt het programma zich zoals de voorbije dag. Gamedrive in de late namiddag en de vroege ochtend.
Comfort: Thakadu River Camp Kamertype: Tented (FI)
Charme: Tau Game Lodge Kamertype: Chalet (FI)
Exclusief: Tuninigi Safari Lodge Kamertype: Main (FI)

DAG 6 | MARAKELE - WELGEVONDEN (± 195 km)

Ook vanochtend heb je de gelegenheid om deel te nemen aan de gamedrive en na het ontbijt verlaat je Madikwe om richting Marakele te reizen. Het Marakele nationaal park is gelegen in het hart van de Waterbergen en is eveneens malariavrij. Er leeft een verbazingwekkende verscheidenheid aan dieren en vogels met inbegrip van wat waarschijnlijk de grootste kolonie van bedreigde Kaapse gieren betreft, met meer dan 800 broedparen. In Exclusief vertoef je in het aangrenzende Welgevonden Game Reserve en zijn alle maaltijden en twee safari activiteiten inbegrepen.
Comfort: Marula Cottage Kamertype: Kalahari Sun (BB)
Charme: Marakele Kamertype: Tlopi Tented (RO)
Exclusief: Cliftop Exclusive Safari Hideaway Kamertype: Suite (FI)

DAG 7 | MARAKELE - WELGEVONDEN

Ook vandaag heb je rustig de tijd om het Marakele nationaal park te verkennen. Het park heeft zowel de breed- als puntlipneushoorns. Onder de zestien antilopensoorten is het vooral koedoe die zich het meest laat zien, maar verder ook eland, reebok en de zeldzame tsessebe kan hier teruggevonden worden. Roof- en prooidieren als leeuw, luipaard, jakhals, hyena en wilde honden kunnen eveneens gezien worden. In Exclusief vinden de activiteiten plaats in het Welgevonden Game Reserve.
Comfort: Marula Cottage Kamertype: Kalahari Sun (BB)
Charme: Marakele Kamertype: Tlopi Tented (RO)
Exclusief: Cliftop Exclusive Safari Hideaway Kamertype: Suite (FI)

DAG 8 | MAPUNGUWE NATIONAAL PARK (± 425 km)

Je trekt verder noordelijk en bent nu toegekomen aan het drie landenpunt, grenzend met Zimbabwe en Botswana. Mapungubwe, wat in de Sotho taal 'de plaats van de Jackhals' betekent, is ook wel gekend als 'de Citadel van het IJzertijdperk'. Hier komt de Shasherivier in de Limpoporivier terecht, de plaats waar archeologische vondsten werden gedaan die tot 1300 voor de jaartelling terug gaan. Buiten dit cultureel en historisch erfgoed heb je hier ook de mogelijkheid om heel wat wild te zien en vooral te genieten van Zuid-Afrika's meest unieke locatie om de zon te zien op- en ondergaan bij het drie landenpunt. In exclusief overnacht u in Mopane Bush Lodge waar 2 activiteiten per dag zijn inbegrepen (in of buiten Mapungubwe Nat. Park)
Comfort: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage (RO)
Charme: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage met zicht (RO)
Exclusief: Mopane Bush Lodge - Rondavel (FI)

DAG 9 | MAPUNGUBWE NATIONAAL PARK (± 50 km)

Zeer zeker de moeite waard is de Heritage Tour (niet inbegrepen, maar kan vooraf gereserveerd worden), die twee uur in beslag neemt en om 7u of 10u 's morgens plaatsvindt. Tijdens de rit en eens ter plekke brengt de ranger/gids je tot bij de plaats waar de meeste archeologische vondsten werden gedaan. Er bevindt zich een schacht waarin je de verschillende lagen kan zien van verschillende tijdperken en waar restanten van beenderen en voorwerpen in zijn terug te vinden. Daarna volgt een wandeling die je via een trap met 170 treden tot aan de top van de heuvel brengt waar enkele koningen en koninginnen begraven liggen. De informatie die verschaft wordt, is heel breed maar wat je te zien krijgt, zijn alvast geen archeologische vondsten maar wel een panorama van 360 graden en eentje om werkelijk U tegen te zeggen.
De rest van de dag heb je de gelegenheid om opnieuw op zoek te gaan naar wild of gebruik te maken van de verschillende uitkijkpunten. Zeker is, dat dit ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis zal zijn. In exclusief kan u kiezen uit de verschillende activiteiten die de lodge in en rond Mapungubwe aanbiedt (2 per dag).
Comfort: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage (RO)
Charme: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage met zicht (RO)
Exclusief: Mopane Bush Lodge - Rondavel (FI)

DAG 10 | LOUIS TRICHARDT (± 170 km)

Je hebt vandaag nog rustig de tijd om nog eens een laatste keer op zoek te gaan naar de dieren in Mapungubwe nationaal park. Madi a Thavha Mountain Lodge wordt sinds 2007 door Nederlanders Marcelle en Aart gerund, een koppel dat de lokale Venda bevolking een zeer warm hart toedraagt. Je kan alvast deze namiddag genieten van de prachtige omgeving van de lodge en eventueel een wandeling maken naar de waterval of de top van de heuvel waar je een grote baobab boom kan zien.
Comfort: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (RO)
Charme: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (DBB)
Exclusief: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (DBB)

DAG 11 | LOUIS TRICHARDT - ELIM KUNST EN CULTUUR EXCURSIE

Vandaag heb je dan ook uitgebreid de gelegenheid om met de lokale bevolking hun tradities en gewoontes, op een unieke manier kennis te maken. Je brengt, onder begeleiding van een lokale gids, een bezoek aan verschillende lokale projecten die mede dank zij Marcelle en Aart tot stand zijn gekomen en welke je een inzicht geven in eeuwenoude tradities, hetzij met muziek, kunst of naald en draad. Het unieke aan deze projecten is dat het totaal niet toeristisch is uitgebuit, je ziet het leven zoals het is en ervaart de warme gastvrijheid van de Venda op haar best. Excursie ter plaatste te boeken.
Comfort: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (RO)
Charme: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (DBB)
Exclusief: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (DBB)

DAG 12 | LOUIS TRICHARDT - PRETORIA* (± 375 km)

Via de N1 snelweg reis je nu terug in noordelijke richting naar Pretoria voor een bezoek aan het Voortrekkersmonument en de Uniegebouwen, waar onder andere een 9 m hoog standbeeld van voormalig apartheidsstrijder en president, Nelson Mandela staat. Tussen oktober en november bloeit hier de Jacaranda volop, waardoor de stad een paarse gloed verkrijgt.
Comfort/Charme: Goodey's Guesthouse **** Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Zebra Country Lodge Kamertype: Executive room (BB)

DAG 13 | PRETORIA - TERUGVLUCHT

De laatste dag in Zuid-Afrika kan je gebruiken om een stadbezoek aan Pretoria te brengen (afhankelijk van je terugvlucht). Zeker de moeite is halt te houden bij het Uniegebouw, waar zich een 9 meter hoog standbeeld bevindt van Nelson Mandela, het Voortrekkers Monument en Peace Park. Vervolgens gaat het richting OR Tambo International Airport waar de huurwagen wordt ingeleverd en je terug naar Europa reist.

DAG 14 | THUISKOMST

* UITBREIDEN MET 2 DAGEN TZANEEN (prijs op aanvraag)

DAG 12 | MOJAJI - TZANEEN (± 125 km)

Tzaneen is één van de meest vruchtbare regio's van het land. Deze regio staat dan ook bekend als de plaats waar lytchee, mango, papaja, avocado, citrus en macademiannoten weelderig groeien.
Comfort: Granny Dots **** Kamertype: Mountain View room (BB)
Charme: Fairview River Lodge Kamertype: Standard Room (BB)
Exclusief: Kings Walden Garden Manor **** Kamertype: Luxury (BB)

DAG 13 | TZANEEN - MAGOEBASKLOOF (± 150 km)

De dagtrip vertrekt vandaag via de George Rex Drive. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de Wolkberg, het begin van de Transvaalse Drakensbergen en kom je de indrukwekkende Ebenezer Dam tegen. In Haenertsburg, aan de voet van de 2.127 m. hoge Wolkberg splitst de weg zich. De weg daalt af in het Laagveld via de Magoebaskloof, één van de mooiste ravijnen van het land. Over een afstand van slechts 6 km wordt het hoogteverschil van 600 m met de Grote Rand overbrugd. Hier kan je even halt houden om de Debengeni watervallen te bezoeken. Geniet van de weelderige subtropische plantengroei, watervallen, stroomversnellingen en vele prachtige panorama's. Als er nog wat tijd over is, kan je een voormalige theeplantage bezoeken. Eindigen doe je in Agatha, met oneindige vista's op de omringende plantages en bergen.
Comfort: Granny Dots **** Kamertype: Mountain View room (BB)
Charme: Fairview River Lodge Kamertype: Standard Room (BB)
Exclusief: Kings Walden Garden Manor **** Kamertype: Luxury (BB)

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort27,450 Rand (± 1,375.94 €)25,854 Rand (± 1,295.94 €)25,160 Rand (± 1,261.15 €)
Per persoon in Charme32,434 Rand (± 1,625.76 €)30,838 Rand (± 1,545.76 €)30,144 Rand (± 1,510.98 €)
Per persoon in Exclusief67,367 Rand (± 3,376.79 €)65,771 Rand (± 3,296.79 €)65,077 Rand (± 3,262.01 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2023. Tussen mei en september gelden op sommige plaatsen laagseizoenstarieven wat uw reis voordeliger maakt.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg M (Ford Ecosport 1.5 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Nissan X Trail 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg N (Hyundai H1 bus automatic) - Avis Rent a Car

* Indien u met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan u ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locatie beschikken namelijk over dergelijke type accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor u nog voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklasse luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B’s, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachting in nationale parken op self-catering basis
Alle maaltijden en twee activiteiten per dag: Comfort/Charme 2x Exclusief 8x Elim kunst en cultuur excursie bij Madi-a-Thava (met gids en picknick). 
Huurwagen (12 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering, inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels alsook glasbreuk. Tweede chauffeur gratis
Btw
Go Zuid-Afrika app en complete interactieve en digitale reisgids alsook gps-coördinaten en wegbeschrijvingen (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Contractkost huurwagen - 105 rand per huurperiode
Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag) 
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden en/of Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door je aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten