GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

10 daagse Adembenemend Lesotho

vanaf
9,008 Rand (540.05 €) pp
Lesotho
Port Elizabeth | Graaff Reinet | Malealea | Mohale | Katse | Golden Gate Higlands Nationaal Park | Johannesburg
prijsofferte aanvragen
Deze 10-daagse reis is ideaal om te combineren met Zuid-Afrika. Hierbij reist u op eigen tempo door het westelijke en noordelijke deel van "Het Dak van Afrika". Het is een hele speciale kennismaking met zowel cultuur alsook natuur. Het trotseren van heel wat unieke bergpassen, pony trekking en het aanschouwen van de prachtige Katse en Mohale Dam alsook een bezoek aan Bokong Nature Reserve maken deze reis onvergetelijk.

DAG 1 | PORT ELIZABETH

Vertrekpunt van deze reis is Port Elizabeth, ook wel PE genaamd, een mooie stad aan een al even mooie kust en een korte toer door de stad behoort zeker tot de mogelijkheden.

Overnachting: Beach Walk Guesthouse Kamertype: Standard Basis: BB

DAG 2 | PORT ELIZABETH - GRAAFF REINET (± 250 km)

De Kleine Karoo, (Khoisan woord voor 'land van dorst') komt pas echt tot zijn recht wanneer een bezoek wordt gebracht aan het prachtige dorp Graaff-Reinet met zijn typische Kaap-hollandse en Victoriaanse gebouwen. Na de middag, tegen zonsondergang, breng je een bezoek aan de 'Vallei der Verlatenheid'. Vanop de heuvels heb je een uniek zicht op het dorp en de vergezichten van de Karoo, om helemaal stil van te worden. Je ziet niet alleen Graaff-Reinet aan je voeten liggen maar kan genieten van vergezichten die tot 80 kilometer ver rijken.

Overnachting: Avondrust Kamertype: Deluxe kamer Basis: RO

DAG 3 | GRAAFF REINET - MALEALEA (± 500 km)

Vandaag ben je klaar om het 'Dak van Afrika' te verkennen. De eerste stopplaats wordt Malealea Lodge, welke makkelijk bereikbaar is via geasfalteerde wegen. De Gates of Paradise pas, is 2.001 m hoog, en meteen wordt het verschil tussen wat je als hooggebergte ziet, en wat je nu zal voorgeschoteld krijgen duidelijk. Hier voor je, ligt het echte Lesotho. Het dorp Ha Qaba en Sekering ligt voor je in de vallei en de natuur is adembenemend mooi. Na 22 km bereik je uiteindelijk de eindbestemming van de dag, Malealea Lodge. Wat oorspronkelijk een handelspost was, opgericht in 1878 door de Engelsman Merwyn Bosworth Smith, is heden ten dagen een zeer gekende lodge welke bezocht wordt door zowel nationale als internationale bezoekers.

Overnachting: Malealea Lodge Kamertype: Standard rondavel Basis: BB

DAG 4 | MALEALEA PONY TREKKING

Mick en Di Jones kochten de lodge in december 1986. In eerste instantie was het de bedoeling het allemaal kleinschalig aan te pakken. Wat kamers voor overnachtingen en het behoud van de handelspost, die moest zorgen voor de nodige bevoorrading en hun inkomen. In de loop der jaren wordt de interesse in de handelspost steeds minder, mede door de komst van geasfalteerde wegen en de betere verbindingen met Zuid-Afrika en de lodge groeit van 10 naar 60 bedden. Ter gelijkertijd wordt ook pony- en paardentrekking aangeboden en tot op de dag van vandaag zijn deze razend populair, mede doordat dit de beste beleving is om onder begeleiding van een gids de regio te ontdekken en vooral ook omdat Lesotho onontbeerlijk verbonden is met de Basotho pony's.

Overnachting: Malealea Lodge Kamertype: Standard rondavel Basis: BB

DAG 5 | MOHALE DAM (± 150 km)

Vanuit Malealea Lodge gaat de tocht verder via de Maloti Route en die brengt je via Motsekuoa tot bij Masenod, vlak bij de internationale luchthaven van Moshoeshoe. De reis gaat verder via eindeloze velden mais en hier en daar grote velden met prachtige cosmosbloemen en dit via de impossante Busmen's pas die een hoogte bereikt van 2.263 m , Lekhalong-la-Baroa zoals deze lokaal wordt genoemd, en de God Help Me pas van 2.281 m, Lekhalong-la-Molimo-Nthuse in het Sesotho.
De volgende bergpas is gekend als de Blue Mountain met een hoogte van 2.633 m, Lekhalong-la-Thaba-Putsoa. Net als de andere twee is de route adembenemend mooi. Mede dank zij de bouw van de Mohale en de Katse dam zijn de wegen hier in uitstekende staat. Geen wonder als je weet dat hier water vloeit vanuit de hoge Maloti bergen helemaal tot in de Gauteng provincie om hen van vers drinkwater te voorzien. In de namiddag heb je tijd om de contouren van de prachtige Mohale dam te gaan verkennen. De dam maakt deel uit van het Lesotho Highlands Water Project, dat uiteindelijk uit 5 grote dammen in afgelegen landelijke gebieden van Lesotho en Zuid-Afrika bestaat. Een route van om een bij de 20 kilometer brengt je tot bij de 'tunnel', hier is geen sprake meer van een tunnel, deze zit reeds sinds 2006 onder water en verbindt de Mohale Dam met de Katse Dam, en heeft een lengte van 31 kilometer. Hierdoor stroomt water van de Mohale dam naar de Katse Dam. Mede door deze verbinding, komt er in de Mohale Dam geelvis voor, een vissoort die in het verleden alleen terug te vinden was in de Katse Dam. Er bestaat de mogelijkheid om hier een boottocht te maken op het water.

Overnachting: Mohale Lodge Kamertype: Standard room Basis: BB

DAG 6 | KATSE DAM (± 140 km)

Een goede asfalt weg brengt je meteen over de Likalaneng pas (2.620 m), vervolgens begint de weg snel te verslechteren, tenminste de asfalt maakt plaats voor gemalen steen, de onderlaag die straks weer bedekt zal worden met een nieuw laagje asfalt. Voor nu moeten je de weg nemen zoals hij is. De A3 loopt verder via de Cheche's pas (2.560 m), de Jackals Pass en de Mokhoabong pas (2.860 m), de hoogste pas op de route van vandaag. Welke bergpas je ook neemt, telkens weer worden de verwachtingen overstegen. De natuur, het hooggebergte, de flora en de natuurlijke leefwereld van de Basotho's maken deze regio tot een 'must see' Op die manier ben je dan ook het technische gedeelte van de route snel vergeten en geniet je des te meer van een prachtig stukje Lesotho. Nu bereik je Thaba-Tseka, dit dorp stelt je in staat om de benzinetank bij te vullen. De eindbestemming vandaag is Katse Dam Lodge. Deze lodge is eveneens, net zoals Mohale Lodge in handen van de Orion groep. Wat oorspronkelijk arbeiderswoningen waren, is heden ten dage omgetoverd tot hotelkamers en onderkomsten. Hoewel er onlangs nog weer eens een nieuwe verflaag werd aangebracht op de muren en de oude televisieschermen werden vervangen door plasma schermen, is er eigenlijk weinig of niets veranderd aan de uitstraling van het hotel. De ligging is super, met fraai uitzicht over de Katse Dam. Na de middag kan je een bezoek brengen aan de Katse Dam. Een korte videopresentatie en uitleg over het ganse waterproject schept meteen duidelijkheid over de omvang en de uitdaging die verschillende landen samen moesten ondernemen. Ingenieurs uit Italië, Duitsland, Engeland, Nederland en Frankrijk werden ingezet om de dam te bouwen. De dam maakt deel uit van het Lesotho Highlands Water Project, dat uiteindelijk vijf grote stuwdammen in afgelegen landelijke gebieden zal omvatten.

Overnachting: Kamertype: Katse Dam Lodge Standard room Basis: BB

DAG 7 | GOLDEN GATE HIGHLANDS NATIONAAL PARK VIA BOKONG

Op dag zeven verlaat je 's ochtends Katse Lodge en blijf je geruime tijd de contouren van de Katse Dam nog volgen wat resulteert in schitterende plaatjes en vergezichten. Haast om elke hoek loont het de moeite om te stoppen en te genieten van de prachtige uitzichten over de wijdse omgeving. Ter hoogte van Mophorosane steken we de Katse Dam over en volg je nog heel even het water tot bij Lejone waar we uiteindelijk afscheid nemen van Katse via de 3.090 m hoge Mafika-Lisiu pas en het Bokong Nature Reserve. In het Bokong natuurreservaat heb je mooie voorbeelden van Afro-Alpine plantensoorten, het is één van de hoogste natuurreservaten ter wereld. Hier heeft de Bokong rivier en de Lepaqoa stroom haar oorsprong met een spectaculaire waterval welke je kan zien vanaf het infocenter. Via Butha-Buthe gaat het vervolgens tot het Golden Gate Highlands Nationaal Park in Zuid-Afrika. Met zijn massieve, zandstenen rotsformaties is dit een prima gebied om te trekken, klimmen en om aan paardrijden te doen.

Overnachting: Golden Gate Highlands Nationaal Park Kamertype: Glen Reenen Rondavel Basis: RO

DAG 8 | JOHANNESBURG (± 95 km)

In de voormiddag heb je nog rustig de tijd om een flinke wandeling te maken in het Golden Gate Highlands Nationaal Park. De route gaat vervolgens verder naar het noorden van het land. In OR Tambo International Airport kan u de huurwagen achterlaten en vervolgens een gratis shuttle nemen naar je overnachtingsplaats.

Overnachting: Holiday Inn Johannesburg Airport Kamertype: Standard room Basis: BB

DAG 9 | VERTREK

Vandaag bestaat de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Soweto of Johannesburg. Later op de dag volgt een transfer naar OR Tambo waar je de internationale vlucht weer naar huis neemt.

DAG 10 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort9,008 Rand (± 540.05 €)7,664 Rand (± 459.47 €)7,664 Rand (± 459.47 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2021.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg K (Toyota RAV4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Nissan X Trail 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg N (Hyundai H1 bus automatic) - Avis Rent a Car

* Indien u met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan u ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locatie beschikken namelijk over dergelijke type accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor u nog voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B’s, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachting in nationale parken en bij Avondrust in Graaff-Reinet op self-catering basis
Huurwagen (8 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering, inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels alsook glasbreuk. Tweede chauffeur gratis.
BTW
Complete digitale reisgids met GPS-coördinaten en wegbeschrijvingen (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Binnenlandse vluchten indien van toepassing
 Contractkost huurwagen - 105 rand per huurperiode
Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag) 
One way drop-off fee - 1195 rand (Port Elizabeth-Johanesburg)
Cross border fee omdat u de huurwagen over de grens met Lesotho neemt - 650 rand
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Lesotho te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten