GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

15 daagse Terug naar de Namibische Roots en Natuur

vanaf
32,747 Rand (1,888.49 €) pp
Namibie
Windhoek | Sossusvlei | Swakopmund | Cape Cross | Khorixas | Opuwo | Etosha | Waterbergen | Windhoek
prijsofferte aanvragen
Deze selfdrive omvat vrijwel alle hoogtepunten van het centrale en noordelijke deel van Namibië, waarbij de klemtoon ligt op de complexe, maar zeer interessante mix van bevolkingsgroepen. Denk daarbij aan de Himba, Tjimba, Herero en de San (Bosjesmannen) om slechts enkelen te noemen. Je zal Etosha nationaal park zien zoals nog niet veel anderen dit ooit gezien hebben. Eén van de meest ongerepte delen van het park, Etosha West komt hierbij aan bod en zal je niet teleurstellen. Enkele klassiekers, zoals de Sossusvlei Duinen, Swakopmund aan de Atlantische Oceaan en Twyfelfontein, zullen zeker niet ontbreken. Kortom, een echt reisje om van te snoepen!

DAG 2 | AANKOMST IN WINDHOEK

Je landt in Windhoek. Na het ophalen van de huurwagen kan je kennis maken met de hoofdstad waar je vele gebouwen terugvindt die herinneren aan het Duits koloniaal verleden. Deze hoofdstad is trouwens makkelijk te voet te verkennen en bezoekers kunnen zelfs gebruik maken van een topless tourbus.
Comfort: Vondelhof gastenhuis Kamertype: Standard (BB)
Charme: Olive Grove Guesthouse Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: The Olive Exclusive Kamertype: Junior Suite (BB)

DAG 3 | WINDHOEK - SESRIEM (300 km)

Je verlaat Windhoek in zuidelijke richting en via Rehoboth en de Remhoogte pas bereik je later op de dag Solitaire, gelegen aan de rand met de rode zandduinen van Sossusvlei. Via het Namib Naukluft park bereik je Sesriem. Sossusvlei zelf is een zoutmeer aan de voet van de hoogste duinen ter wereld en wordt eens in de paar jaar onder water gezet door de Tsauchab rivier. Vier kilometer ten zuiden van Sesriem, op weg naar Sossusvlei, kom je Sesriem Canyon tegen. Hier wordt bij regenval het water opgevangen in de pools en blijft daar voor maanden bewaard.
Comfort: Sossusvlei Desert Camp Kamertype: Standard Tent (BB)
Charme: Sossusvlei Lodge Kamertype: Sossusvlei Lodge Standard Tent (DBB)
Exclusief: Sossus Dune Lodge Kamertype: Dune Chalet (BB)

DAG 4 | SESRIEM - SOSSUSVLEI (100 km)

Vroeg uit de veren voor een bezoek aan de hoogste rode zandduinen van de wereld, nabij Sossuvlei. De meeste bezoekers begeven zich onmiddellijk helemaal tot achteraan in het gebied. Dit is de locatie waar je buiten het beklimmen van prachtige duinen, ook nog eens fotogelegenheden krijgt om U tegen te zeggen, denk maar aan Deadvlei en Hiddenvlei. De grootste duin, Dune 45, heeft een hoogte van 325 m en is naar alle waarschijnlijkheid één van de meest gefotografeerde van alle duinen. Voor een bezoek aan Sossusvlei en Deadvlei, moet je voor de laatste 4 km een 4x4 shuttle nemen. (ter plaatse te betalen, 180 N$ per persoon).
Comfort: Sossusvlei Desert Camp Kamertype: Standard Tent (BB)
Charme: Sossusvlei Lodge Kamertype: Sossusvlei Lodge Standard Tent (DBB)
Exclusief: Sossus Dune Lodge Kamertype: Dune Chalet (BB)

DAG 5 | SWAKOPMUND (345 km)

Vanochtend vroeg bestaat de mogelijkheid een ballonvlucht te maken over de duinen, werkelijk onvergetelijk! (niet inbegrepen, maar best vooraf bespreken, 7350 N$ per persoon). Vervolgens, na het ontbijt, is het tijd om weer verder te trekken en dit richting Swakopmund via de Kuiseb canyon en het Namib-Naukluft nationaal park. Swakopmund is ongetwijfeld de meest geliefde stad van Namibië en voor velen de ideale plaats om te ontsnappen aan de hitte waarvoor dit land gekend is. Palmbomen en groene tuinen zijn een verademing voor al diegene die net de woestijn hebben getrotseerd.
Comfort: Cornerstone Guesthouse Kamertype: Luxury Room (BB)
Charme: Swakopmund Luxury Suites Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Strand Hotel Kamertype: Standard (BB)

DAG 6 | SWAKOPMUND - WALVISBAAI (100 km)

Bezoek eens Walvisbaai met zijn flamingo's, beklim Dune 42 of onderneem een boottochtje op zoek naar de dolfijnen en zeehonden met een rijke vogelkolonie op de achtergrond. Ook quadbiken in de duinen kan vandaag, of gewoon rustig rondslenteren in het centrum van Swakopmund. Zeker de moeite is een rit langsheen de Maanvallei en de Welwitschiavlakte. Een bijzondere Welwitshia kan hier teruggevonden worden, namelijk de Great Welwitshia, die naar schatting 1.500 jaar oud is. Er zijn ook verschillende uitkijkpunten zoals deze bij de Moon Landscape vallei. Hier zie je zacht overlappende lagen aarde welke hier zo'n 450 miljoen jaar geleden werden afgezet en in de loop der jaren errodeerden en dit unieke landschap vormden.
Comfort: Cornerstone Guesthouse Kamertype: Luxury Room (BB)
Charme: Swakopmund Luxury Suites Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Seaside Hotel and Spa Kamertype: Standard (BB)

DAG 7 | ZUIDELIJK DAMARALAND
(310 km)

Vandaag rij je langs de Skeleton Coast en zie je in de zeebranding soms scheepswrakken. Indien gewenst, kan je een omweg maken tot de zeerobbenkolonie van Cape Cross. Het werd in 1968 geproclameerd als natuurgebied en meteen ook de grootste kolonie (van de 23) Kaapse pelsrobben langsheen de kust van Zuid-Afrika en Namibië. Onderweg kan je, zij het in de verte, kennis maken met de Spitzkoppe. De Spitzkoppe zijn een groepje afgeronde granieten bergen en zijn gelegen op 63 km ten noordwesten van Usakos, weg van Swakopmund. Hier hadden perfect filmopnames kunnen plaatsvinden voor 'The Lord of the Rings'. Deze bergformatie wordt ook wel eens de Matterhorn van Namibië genoemd, hoewel er weinig of geen echte gelijkenis is. Via Uis, een oude mijnstad, trek je verder door Damaraland en kom je onderweg regelmatig Damara's tegen in traditionele klederdracht, welke hun zelgemaakte waren langs de kant van de weg verkopen. Uiteindelijk bereik je Khorixas, de uitvalsbasis voor een bezoek aan Twyfelfontein.
Comfort: Ugab Terrace Lodge Kamertype: Cottage (DBB)
Charme: Vingerklip Lodge Kamertype: Standard (DBB)
Exclusief: Mowani Mountain Camp Kamertype: View Tent (FI)

DAG 8 | TWYFELFONTEIN (200 km)

Indien u reist in comfort of charme, gaat de rit vandaag via het versteende woud, waar de fossielen van naar schatting 200 miljoen jaar oude bomen liggen. Dan is het de beurt aan Twyfelfontein, het eerste en enige Werelderfgoed gebied dat Namibië rijk is en dat bekend staat als DE locatie als het gaat om rotsgravures. Een begeleide wandeling van ongeveer 1 uur brengt je naar de belangrijkste sites. In dezelfde regio heb je ook nog de verbrande berg en de orgelpijpen (Organ Pipes).
75 km ten oosten van Khorixas heb je Vingerklip, een geërodeerde monoliet van 35 meter hoog. Trots als hij is torent deze formatie zich uit over de vallei, beter gekend als de Ugab terrassen.
Indien u reist in exclusief en 2 nachten verblijft in Mowani Mountain camp op Fully inclusive basis, zijn hier 2 activitieten inbegrepen. Vanmorgen vroeg ga je op zoek naar de met uitsterving bedreigde woestijnolifanten. De trip neemt ongeveer 6 uur in beslag. Na de lunch gaat het dan richting Twyfelfontein voor een begeleid bezoek aan de rotsgraveringen alsook aan de verbrande berg en de orgelpijpen. Deze activiteit duurt 2 uur.
Comfort: Ugab Terrace Lodge Kamertype: Cottage (DBB)
Charme: Vingerklip Lodge Kamertype: Standard (DBB)
Exclusief: Mowani Mountain Camp Kamertype: View Tent (FI)

DAG 9 | KOAKALAND - OPUWO (345 km)

Hoe noordelijker je Namibië intrekt, hoe dichter je bij de inheemse bevolking komt en hoe desolater het landschap wordt. Eén ding is zeker, deze regio is en blijft uniek. Wie toekomt in Opuwo, dit na honderden kilometers natuur, stilte en stof, zal even schrikken van de mengelmoes aan etnische groepen van mensen die van einde en ver komen naar deze stad om zich te bevoorraden. Het is een bruisend handelscentrum met heel wat drankgelegenheden en benzinestations waar het wemelt van de bedrijvigheid. Je ziet hier de zogenaamde Kaokovelders, lokale Himba vrouwen, Herero en Tjimba, in de meeste gevallen nog traditioneel gekleed.
Comfort: Opuwo Country Hotel Kamertype: Standard (BB)
Charme: Opuwo Country Hotel Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Opuwo Country Hotel Kamertype: Luxury (BB)

DAG 10 | HIMBA - WESTELIJK ETOSHA (200 km)

Ongetwijfeld één van de hoogtepunten in je reis, vanmorgen na het ontbijt ga je onder begeleiding een bezoek brengen aan een lokale Himba stam (inclusief). De Himba en Tjimba, maar ook enkele andere Herero, wonen helemaal in het noordwesten van de Kunene regio en worden ook wel eens de Kaokovelders genoemd. Het zijn afstammelingen van de Herero en ook hun taal en cultuur kent veel gelijkenis. Ze zijn semi-nomadisch en houden vee. Water is hun belangrijkste drijfveer om weg te trekken naar andere gebieden als dit laatste schaars is geworden. De Himba zijn een zeer fiere gemeenschap en heel traditioneel, vooral dan op vlak van zich opmaken en het gebruik van sierraden.
Na een bezoek van ongeveer drie uur, ben je weer terug in je hotel waar je de mogelijkheid hebt een middagmaal te nuttigen, alvorens verder te trekken (niet inbegrepen). De bestemming, het nog ongerepte, nauwelijks geëxploreerde westelijke deel van Etosha nationaal park. Het westelijke gedeelte. dat in 2014 volledig werd opengesteld voor het publiek, omvat ongeveer een derde van de totale oppervlakte van het Etosha nationaal park. Hoewel de belangrijkste wilde diersoorten voorkomen in en rond de drinkplaatsen en de vegetatie van de Etosha Pan, is wildobservatie in deze locatie van uitstekende kwaliteit en zeer belonend. Er zijn niet minder dan 15 waterputten in de omgeving van Dolomite Camp. Het heuvelachtige en rotsachtig terrein wordt hier tijdens het natte seizoen ook een toevluchtsoord voor wilde dieren uit het hele park.
Comfort: Rustig Toko Lodge Kamertype: Standaard kamer (BB)
Charme: Hobatere Lodge Kamertype: Rondavel (DBB)
Exclusief: Hobatere Lodge Kamertype: Bungalow (DBB)

DAG 11 | CENTRAAL ETOSHA (170 km)

Er is maar één weg welke vanuit Dolomite Camp naar het zuidelijke deel van Etosha nationaal park loopt en deze gaat via heel wat waterputten, waar de kans op het aantreffen van wild zeer groot is. Op weg naar Okaukuejo ligt het Morenga Forest of sprookjesbos. Hier tref je een verzameling van Afrikaanse Moringo bomen aan, welke normaal gezien enkel op rotsachtig terrein groeien en in geringe hoeveelheden. Etosha is de enige plaats waar je van een bos kan spreken, daar dit type boom hier in grote getallen voorkomt. In Okaukuejo kamp kan je alvast genieten van nog wat meer wild dat aan de waterput net voor de accommodatie komt drinken. 's Avonds is deze verlicht en heb je tevens kans om nachtdieren te zien.
Comfort: Eldorado Guesthouse Kamertype: Standaard kamer (DBB)
Charme: Etosha Safari Lodge Kamertype: Standaard kamer (BB)
Exclusief: Ongava Lodge Kamertype: Chalet (DBB)

DAG 12 | OOSTELIJK ETOSHA (150 km)

Centraal in het park ligt de Etosha pan, een uitgedroogd binnenmeer van 5.000 vierkante kilometer. Vandaag rij je in noordelijke richting langsheen Halali. Hier kan je tot aan een uitkijkpunt rijden waar je prachtig zicht hebt over de Etosha pan. Langs de vele drinkplaatsen zie je vaak grote kuddes olifant, giraf, springbok, zebra en gnoes. In de omgeving van Namutoni kan je op zoek gaan naar leeuw, olifant en puntlipneushoorn. Naast 114 soorten zoogdieren leven er in Etosha nog honderden vogelsoorten.

In charme of exclusief verlaat u het park en logeer je in het schitterende Onguma Private Game Reserve, aan het oostelijke gedeelte van het park. Dit is zonder meer DE locatie van waaruit je het nationaal park moet bezocht hebben. Onguma beschikt over niet minder dan 35.000 hectare land. Een grote hoeveelheid dieren kan hier worden aangetroffen zoals koedoe, giraf, eland, oryx, hartebeest, zebra en impala, maar ook carnivoren als leeuw, cheeta en luipaard. Tijdens de zomers wordt dit een paradijs voor vogelliefhebbers met maar liefst 300 verschillende soorten en duizenden vogels die migreren naar de nabij gelegen wetlands. Maar Onguma Private Game Reserve is veel meer dan dat, dit privaat wildpark is gewoon een absolute must om te ontdekken, en dit op alle vlak!
Comfort: Halali Kamertype: Dubbele kamer (BB)
Charme: Onguma Private Game Reserve Kamertype: Bush Camp Standaard kamer (BB)
Exclusief: Onguma Private Game Reserve Kamertype: The Fort Bush Suite (DBB)

DAG 13 | WATERBERG PLATEAU (300 km)

Je verlaat het verre noorden en rijdt naar het Waterbergplateau, waar je heerlijk kan wandelen. Het park is bekend om zijn rode zandsteen formaties en weelderig groene vegetatie. Er is een grote verscheidenheid te zien aan wild, planten en vogels (meer dan 240 soorten). De Waterberg is ook historisch van belang. De Herero verloren hier hun belangrijkste strijd tegen de Duitse koloniale strijdkrachten aan het begin van de vorige eeuw.
Comfort: Waterberg Valley Lodge Kamertype: Chalet (DBB)
Charme: Waterberg Wilderness Lodge Kamertype: Standaard kamer (DBB)
Exclusief: Okonjima Kamertype: Plains Camp Standard Room (DBB)

DAG 14 | VERTREK
(300 km)

De cirkel is rond en vanmorgend vertrek je terug naar Windhoek. In Okahandja bevindt zich de grootste kunstmarkt van Namibië waar je nog de laatste souvenirs kan kopen. In de namiddag is vanuit Windhoek de terugvlucht naar Europa voorzien.

DAG 15 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort26,867 Rand (± 1,549.39 €)22,733 Rand (± 1,310.99 €)22,733 Rand (± 1,310.99 €)
Per persoon in Charme32,747 Rand (± 1,888.49 €)28,613 Rand (± 1,650.09 €)28,613 Rand (± 1,650.09 €)
Per persoon in Exclusief64,564 Rand (± 3,723.39 €)60,430 Rand (± 3,484.98 €)60,430 Rand (± 3,484.98 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijzen gebaseerd op tarieven voor hoogseizoen juli 2021. U kan heel wat voordeliger reizen in laagseizoen (december - mei). Prijs alvast op aanvraag vrijblijvend beschikbaar

Indien 2 Samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg K (Toyota RAV 4x2 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 4 Samenreizenden in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg I (Toyota Fortuner 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 Samenreizenden in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg H (VW T6 Kombi automatic) - Avis Rent a Car

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklasse luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B's, lodges, hotels of nationale parken, op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Avondmaal is inbegrepen in Comfort (4x) Charme (6x) Exclusief (6x)
Lunch is inbegrepen in Exclusief (2x)
In Exclusief in Mowani Mountain camp is bij een pakket van 2 nachten tevens de Elephant/Nature drive in de vroege ochtend alsook een begeleide excursie naar Twyfelfontein, de orgelpijpen en de verbrande berg in de namiddag inbegrepen.
Himba Excursie, begeleid - 3 uur
Huurwagen (13 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering zonder eigen risico alsook verzekering tegen schade aan banden, velgen en glasbraak. Tweede chauffeur gratis.
BTW
Vouchers met GPS-coördinaten en wegbeschrijving (andere opties mogelijk, zoals roadboek of enkel vouchers)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Binnenlandse vluchten indien van toepassing
Contractkost huurwagen - 184 N$
Benzine
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten