GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

20 daagse Op zoek naar de Afrikaanse Roots (verlengd)

vanaf
27,434 Rand (1,334.99 €) pp
Zuid-Afrika
Pretoria | Welgevonden | Louis Trichardt | Mapungubwe | Tzaneen | Kruger | Hazyview | Swaziland | Sint Lucia | Durban | Drakensbergen
prijsofferte aanvragen
Reis met ons vanuit Pretoria naar het Welgevonden natuurreservaat waar je oog in oog komt te staan met Afrika's Big Five. Beleef vervolgens het culturele erfgoed met een bezoek aan een lokale Venda gemeenschap. Vervolgens reis je helemaal tot in het noorden van het land naar Mapungubwe in de Limpopo provincie. In de Sotho-taal betekent dit 'de plaats van de Jackhals'. Je bevind jezelf hier op een drie landen punt (Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana) ook wel gekend als 'de Citadel van het IJzertijdperk', rijk aan archeologische vondsten. De reis gaat verder via de rijke exotische fruit- en groenteregio van het land, Tzaneen, Magoebaskloof en Modjadji Natuurreservaat. Kruger nationaal park en de Panoramaroute mogen ook op deze reis niet ontbreken. Geniet van het immergroene Swaziland en leef eens een dagje samen met de Zoeloes. Neem een duik in de warme Indische Oceaan rondom Durban en maak onvergetelijke wandelingen in de Drakensbergen.

OPMERKING:
Bent u beperkt in tijd, opteer dan voor de 14-daagse Afrikaanse Roots te overwegen
Indien gewenst kan deze reis ook met enkele dagen Kaapstad en omgeving of een weekje Tuinroute verlengd worden
Verlening, de Victoria Watervallen (3 dagen extra)
De Victoria Watervallen (Zimbabwe) combineren met Chobe National Park (Botswana) (6 dagen extra)

DAG 2 | AANKOMST PRETORIA (± 80 km)

Na je aankomst in OR Tambo International Airport, Johannesburg, wordt de bagage en huurwagen opgehaald. Grote voordeel dat je hebt is dat Zuid-Afrika geen tijdsverschil kent met Europa (tenzij in de Europese winter dan loopt België en Nederland een uurtje achter). Dat maakt dat je meteen aan de trip kan beginnen. Na het afhalen van de huurwagen ben je klaar om richting Pretoria te reizen voor een bezoek aan het Voortrekkersmonument en de Uniegebouwen, waar onder andere een 9 m hoog standbeeld van voormalig apartheidsstrijder en president, Nelson Mandela staat. Tussen oktober en november bloeit hier de Jacaranda volop, waardoor de stad een paarse gloed verkrijgt.
Comfort/Charme: Goodey's Guesthouse **** Kamertype: Luxury room (BB)
Exclusief: Zebra Country Lodge Kamertype: Executive room (BB)

DAG 3 | PRETORIA - WELGEVONDEN (± 250 km)

Vanuit Pretoria trek je verder richting noorden van het land, meer bepaald naar de Waterbergen. De Waterberg bergketen is één van de drie belangrijkste in de provincie. Je verblijft in het 36.000 hectare tellende Welgevonden Game Reserve, een malariavrij gebied waar je in de late namiddag een 3 uur durende gamedrive zal ondernemen  Welgevonden is de thuisbasis van meer dan 50 verschillende zoogdieren, waaronder de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn) en beschikt over één van de grootste populaties van puntlipneushoorns. Er zijn tevens zeldzame en bijzondere diersoorten zoals de bruine hyena, aardwolf en aardvarken terug te vinden. 
Comfort: Wild Ivory Eco Lodge Kamertype: Self Catering Lodge Room(RO)
Charme: Wild Ivory Eco Lodge Kamertype: Lodge Room(FI)
Exclusief: Makweti Safari Lodge***** Kamertype: Standard Bush Chalet (FI)

DAG 4 | WELGEVONDEN - LOUIS TRICHARDT (± 315 km)

Vanochtend vroeg word je gewekt voor een ochtend game drive. Nadien staat je een heerlijk ontbijtbuffet te wachten in de lodge en word je terug naar de toegangspoort van Welgevonden gebracht waar je auto geparkeerd staat. Vervolgens reis je verder naar Louis Trichardt aan de voet van het Soutpan gebergte. Het is een uniek wild- en natuurgebied. Niet minder dan 500 verschillende boomsoorten komen hier voor, waarvan 50 soorten uniek aan de regioi. Jaarlijks valt hier gemiddeld zo een 2.000 mm regen.
Comfort: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (RO)
Charme: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (DBB)
Exclusief: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (DBB)

DAG 5 | MADI A THAVHA - ELIM CULTUUR TOUR

Madi a Thavha Mountain Lodge wordt sinds 2007 door Nederlanders Marcelle en Aart gerund, een koppel dat de lokale Venda bevolking een zeer warm hart toedraagt. Vandaag heb je dan ook uitgebreid de gelegenheid om met de lokale bevolking hun tradities en gewoontes, op een unieke manier kennis te maken. Je brengt, onder begeleiding van een lokale gids, een bezoek aan verschillende lokale projecten die mede dank zij Marcelle en Aart tot stand zijn gekomen en welke je een inzicht geven in eeuwenoude tradities, hetzij met muziek, kunst of naald en draad. Het unieke aan deze projecten is dat het totaal niet toeristisch is uitgebuit, je ziet het leven zoals het is en ervaart de warme gastvrijheid van de Venda op haar best. Excursie is mee inbegrepen, maar er zijn andere opties mogelijk.
Comfort: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (RO)
Charme: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (DBB)
Exclusief: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (DBB)

DAG 6 | MAPUNGUBWE NATIONAAL PARK (± 175 km)

Je trekt verder noordelijk en bent nu toegekomen aan het drie landenpunt, grenzend met Zimbabwe en Botswana. Mapungubwe, wat in de Sotho taal 'de plaats van de Jackhals' betekent, is ook wel gekend als 'de Citadel van het IJzertijdperk'. Hier komt de Shasherivier in de Limpoporivier terecht, de plaats waar archeologische vondsten werden gedaan die tot 1300 voor de jaartelling terug gaan. Buiten dit cultureel en historisch erfgoed heb je hier ook de mogelijkheid om heel wat wild te zien en vooral te genieten van Zuid-Afrika's meest unieke locatie om de zon te zien op- en ondergaan bij het drie landenpunt. In exclusief overnacht u in Mopane Bush Lodge waar 2 activiteiten per dag zijn inbegrepen (in of buiten Mapungubwe Nat. Park)
Comfort: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage (RO)
Charme: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage met zicht (RO)
Exclusief: Mopane Bush Lodge - Rondavel (FI)

DAG 7 | MAPUNGUBWE NATIONAAL PARK (± 50 km)

Zeer zeker de moeite waard is de Heritage Tour (niet inbegrepen, maar kan vooraf gereserveerd worden), die twee uur in beslag neemt en om 7u of 10u 's morgens plaatsvindt. Tijdens de rit en eens ter plekke brengt de ranger/gids je tot bij de plaats waar de meeste archeologische vondsten werden gedaan. Er bevindt zich een schacht waarin je de verschillende lagen kan zien van verschillende tijdperken en waar restanten van beenderen en voorwerpen in zijn terug te vinden. Daarna volgt een wandeling die je via een trap met 170 treden tot aan de top van de heuvel brengt waar enkele koningen en koninginnen begraven liggen. De informatie die verschaft wordt, is heel breed maar wat je te zien krijgt, zijn alvast geen archeologische vondsten maar wel een panorama van 360 graden en eentje om werkelijk U tegen te zeggen.
De rest van de dag heb je de gelegenheid om opnieuw op zoek te gaan naar wild of gebruik te maken van de verschillende uitkijkpunten. Zeker is, dat dit ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis zal zijn. In exclusief kan u kiezen uit de verschillende activiteiten die de lodge in en rond Mapungubwe aanbiedt (2 per dag)
Comfort: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage (RO)
Charme: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage met zicht (RO)
Exclusief: Mopane Bush Lodge - Rondavel (FI)

DAG 8 | MAPUNGUBWE - MOJAJI - TZANEEN (± 300 km)

De reis gaat verder in zuidoostelijke richting, via de Duivelskloof naar Tzaneen. Een bezoek aan Modjadji nationaal park behoort vandaag tot de mogelijkheden, hier kan je de hoogste cycads (varens) ter wereld bewonderen op een wel zeer unieke locatie. Dat Tzaneen zich in één van de meest vruchtbare regio's van het land bevindt, heeft alles te maken met haar bijna tropisch klimaat, gemiddelde regenval en vooral veel, heel veel zonneschijn. Deze regio staat dan ook bekend als de plaats waar lytchee, mango, papaja, avocado, citrus en macademinnoten weelderig groeien.
Comfort: Granny Dots **** Kamertype: Mountain View room (BB
Charme: Fairview River Lodge Kamertype: Standard Room (BB)
Exclusief: Kings Walden Garden Manor **** Kamertype: Luxur (BB)

DAG 9 | TZANEEN - MAGOEBASKLOOF (± 150 km)

De dagtrip vertrekt vandaag via de George Rex Drive. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de Wolkberg, het begin van de Transvaalse Drakensbergen en kom je de indrukwekkende Ebenezer Dam tegen. In Haenertsburg, aan de voet van de 2.127 m. hoge Wolkberg splitst de weg zich. De weg daalt af in het Laagveld via de Magoebaskloof, één van de mooiste ravijnen van het land. Over een afstand van slechts 6 km wordt het hoogteverschil van 600 m met de Grote Rand overbrugd. Hier kan je even halt houden om de Debengeni watervallen te bezoeken. Geniet van de weelderige subtropische plantengroei, watervallen, stroomversnellingen en vele prachtige panorama's. Als er nog wat tijd over is, kan je een voormalige theeplantage bezoeken. Eindigen doe je in Agatha, met oneindige vista's op de omringende plantages en bergen.
Comfort: Granny Dots **** Kamertype: Mountain View room (BB
Charme: Fairview River Lodge Kamertype: Standard Room (BB)
Exclusief: Kings Walden Garden Manor **** Kamertype: Luxury (BB)

DAG 10 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 125 km)

Je verlaat Tzaneen richting Phalaborwa, waar u het Kruger nationaal park binnenrijdt. Het park is de verblijfplaats van een groot assortiment wilde dieren waaronder de big five (olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard) In het park hebt u de gelegenheid om de dieren uitgebreid te observeren en te fotograferen. Gamedrives met open jeep kunnen in het nationaal park, ter plekke, gereserveerd worden (enkel wanneer u overnacht in het park zelf). Merk op dat de rangers zich houden aan de uitgestippelde wegen (zowel asfalt als zandweg) en niet afwijken van de route om dichter bij de dieren te komen, iets wat in een privé wildpark wel het geval is.

Kiezen tussen Kruger Park en een privaat wildpark of een combinatie van de twee?

U hebt de optie om eventueel Kruger nationaal park te vervangen door een privaat wildpark of een combinatie van de twee. Als het uw eerste ervaring is met Afrika en wild, raden we u dit ten zeerste aan, omdat het een zeer unieke ervaring is om met rangers in open jeep op zoek te gaan naar het wild en er op enkele meters afstand van te staan en te genieten. We beschikken hiervoor over een hele uitgebreide lijst van accommodaties en safari kampen die allen wel iets unieks hebben. Onze voorkeur gaat uit naar Elephant Plains (Sabi Sands), Kapama (Kapama game reserve), Jackalberry Lodge (Thornybush) en Umlani (Timbavati). Deze lodges liggen vlak naast Kruger nationaal park. We kunnen u verzekeren, dit is pure verwennerij. De game drives zijn subliem, met hele goede rangers en spoorzoekers die er alles aan doen om u de big five (neushoorn, olifant, buffel, leeuw en luipaard) van heel dichtbij te laten zien. Ook het logement is schitterend. Van het begin tot het einde staat het personeel klaar om ervoor te zorgen dat je niets te kort komt.

Typische dagindeling voor een safari in een privaat kamp:

Een dag begint wanneer u rond het middaguur aankomt in het privaat wilddomein. Daar staat (in de meeste gevallen) het voltallige personeel u op te wachten voor een welkomstdrankje, waarna u naar de kamer wordt gebracht om uw bagage onder te brengen. Even later volgt een complementaire lunch (meestal een buffet). In de namiddag is er tijd om aan het zwembad te vertoeven, te genieten van een boek of de natuurlijke omgeving.
Rond 15 a 16 uur (tijdstip is afhankelijk van het seizoen en de lodge) is het 'High Tea' met versnaperingen en op sommige locaties zelfs een late middag lunch (complementair). U maakt dan kennis met de locale ranger(s) die u een 3 kwartier later gaan vergezellen op een safaritocht in open jeep door de vrije natuur op zoek naar het wild. De rangers zijn in de meeste gevallen opgegroeid met de natuur en hebben een enorme ervaring in het zoeken naar prooi en roofdieren (u wordt gewapend begeleid door een spoorzoeker en chauffeur/gids) De tocht duurt ongeveer 3 a 3.5 uur (onderweg geniet u nog van een snack met aperitief). In privaat wildparken zullen rangers ook van de normale wegen afwijken en werkelijk door de bush gaan om u op deze manier zo dicht mogelijk bij de dieren te brengen.

Later op de avond wordt u terug in het kamp verwacht waar het kampvuur reeds klaar staat. Even tijd voor het afspoelen (en doorspoelen) van het stof, om daarna bij het kampvuur de wildste verhalen te vertellen over de afgelopen dag. Avondeten wordt geserveerd in buffetstijl in een open Boma, onder een schitterende sterrenhemel of tijdens de wintermaanden binnen in het restaurant. Op de meeste plaatsen nuttigen de rangers mee met u de maaltijd.

De volgende ochtend wordt u vroegtijdig gewekt om deel te nemen aan de ochtenddrive (5.30am) op zoek naar meer wild of een 'kill' van de voorbije nacht (2 tal uur). Terug aangekomen in het kamp wacht u een heerlijk ontbijt (buffetstijl, eieren op bestelling). Wie deze ochtend uitcheckt, verlaat het kamp rond 10.30 a 11u, afhankelijk van lodge tot lodge. Voor wie langer blijft, herhaalt het programma zich. Afhankelijk van kamp tot kamp, en het seizoen, kunnen vertrek en aankomsttijden verschillen. Tevens bestaat, in sommige van de kampen, de mogelijkheid om een voetsafari te ondernemen, inbegrepen in de prijs, best vooraf te bespreken met het management van de lodge. Tijdens deze wandeling leer je vooral meer bij over het opsporen van de dieren aan de hand van sporen en uitwerpselen en komt ook de plantengroei van de regio ruimschoots aan bod.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Olifants Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Elephant Plains Game Lodge, Sabi Sand **** Kamertype: Rondavel (FI)

DAG 11 | KRUGER NATIONAAL PARK - HAZYVIEW (± 250 km)

Vandaag sta je best vroeg op om een hele dag rond te rijden in het park. Je neemt zowel asfalt- als zandwegen en kan genieten van de unieke fauna en flora. Als je beschikt over de Go Zuid-Afrika digitale reisgids, dan zal je merken dat we heel veel aandacht hebben besteed aan dit unieke park. Meer dan 25 pagina's wijden we aan Kruger nationaal park. Tot in detail beschrijven we onze favoriete routes, geven we tips over wat te zien en wat te doen, duiden we aan waar je een maaltijd kan nuttigen en helpen gedetailleerde kaartjes per locatie je op weg. Op het einde van de dag verlaat je het park en rij je naar Hazyview voor overnachting.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge **** Kamertype: Luxury (BB)

DAG 12 | PANORAMAROUTE (± 280 km)

Vanuit Hazyview ga je nu de Panoramaroute ontdekken. Eerst gaat het via Sabie naar de Mac Mac pools en de indrukwekkende Mac Mac Falls. Vervolgens via Graskop naar God's Window, waar je een mooi uitzicht hebt over het Transvaalse Laagveld. Hierna komen de Lisbon en Berlin Falls aan de beurt. Tegen de middag kom je bij de Potholes van Bourkes Luck aan waar je de samenkomst van de Blijde- en de Treurrivier kan zien, maar vooral hoe erosie gezorgd heeft voor bijzondere kolkgaten. Het is ook de ideale plaats om je middagmaal te nuttigen. Tenslotte kom je aan bij de Drie Rondawels, zo genoemd omdat deze drie bergen de vorm hebben van leemen hutten die je onderweg met regelmaat zal tegenkomen. Dit is slechts een klein gedeelte van de Blyde Rivier Canyon, de derde grootste canyon in de wereld. Nu moet je terugkeren naar Hazyview en kan je indien de tijd het toelaat nog een omweg maken naar Pelgrim's Rest, een oud mijnwerkersdorpje waar alles nog bewaard is in de tijd van toen. Rond Hazyview kunnen ook tal van andere activiteiten ondernomen worden die zowel bij jong als oud in de smaak zullen vallen.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge **** Kamertype: Luxury (BB)

DAG 13 | SWAZILAND (± 250 km)

Nu verlaat je de Kruger regio en vervolg je de weg tot aan de grens met Swaziland. Voor je verder mag, moet je eerst langs de douane. Het afstempelen van uw reispas is eerder een grappige bedoening. Je komt al snel in de bosrijke streek rond Piggs Peak terecht. Daarna verder richting Mbabane, de hoofdstad van Swaziland. In de namiddag is er nog de gelegenheid om in Ezulweni een kaarsenfabriekje te bezoeken, waar op geheel traditionele manier kaarsen worden vervaardigd. Je kan er ook één van de talrijke souvenirstalletjes bezoeken die de regio rijk is, of een bezoek brengen aan Mlilwane Wildlife Sanctuary.
Comfort: Mlilwane Wildlife Sanctuary Kamertype: Beehive (BB)
Charme: Mantenga Lodge Kamertype: Rock View room (BB)
Exclusief: Ematjeni Kamertype: Standaard room (BB)

DAG 14 | SWAZILAND - SINT LUCIA (± 340 km)

Je laat nu Swaziland achter je en al gauw ben je terug op Zuid-Afrikaanse bodem. Onderweg zie je vaak suikerriet- en ananasplantages en bereik je wat later Zoeloeland. Je kan hier een typisch Zoeloedorp bezoeken, onze voorkeur gaat uit naar Dumazulu. Dit cultureel dorp brengt een zeer waarheidsgetrouw verhaal over de dappere Zoeloekrijgers en hun vroegere leefgewoontes. Je hebt tevens de kans om het lokale gerstenbier te proeven en aanschouwt de traditionele speerdansen. Vervolgens ben je niet gek ver weg meer van Sint Lucia, de uitvalsbasis voor de komende twee nachten. (In exclusief is hier gekozen voor Mkuze, maar u kan ook opteren voor Sint Lucia als overnachtingsplaats en uitvalsbasis)
Comfort: Elephant Coast Guesthouse Kamertype: Dubbel/Twin (BB)
Charme: Lodge Afrique **** Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Makakatana Bay Lodge ***** Kamertype: Standard room (DBB)

DAG 15 | HLUHLUWE/IMFOLOZI - ISIMANGALISO
(± 100 km)

Vanochtend bestaat de mogelijkheid om een boottocht op het Sint Lucia meer te ondernemen, op zoek naar nijlpaarden, krokodillen en tal van vogelsoorten. Daarna kan je kiezen tussen Hluhluwe/iMfolozi park, of het steeds populairder wordende iSimangaliso Wetland Park. Hluhluwe/iMfolozi staat vooral bekend voor zijn neushoornpopulatie. iSimangaliso Wetland Park (de voormalige St. Lucia Wetlands) werden in 1999 als Zuid-Afrika's eerste Werelderfgoed van het land beschouwd. Hier kan je langsheen de kust rijden naar Mission Rock en Cape Vidal. Via een lus kom je in moerasland, waar je niet verwonderd moet zijn als je tal van diersoorten zal zien, waaronder neushoorn en met wat geluk zelfs luipaard.
Via een lus kom je in moerasland, waar je niet verwonderd moet zijn als je tal van diersoorten zal zien, waaronder neushoorn en met wat geluk zelfs luipaard.
Comfort: Elephant Coast Guesthouse Kamertype: Dubbel/Twin (BB)
Charme: Lodge Afrique **** Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Makakatana Bay Lodge ***** Kamertype: Standard room (DBB)

DAG 16 | ST. LUCIA - DURBAN REGIO (± 245 km)

Genoeg wilde dieren gezien nu en tijd om weer richting de zee te reizen. Bestemming is Durban en Umhlanga, om te relaxen aan het strand of de stad te verkennen. Durban had in het verleden een wat kwalijke reputatie, maar daar is heel wat verandering in gekomen en het loont de moeite dan ook wat tijd uit te trekken om deze stad te ontdekken. Wat zeker op je programma moet staan, is een bezoek aan de lokale Indische versmarkt en de Golden Mile Boulevard, alsook het Moses Mabhida stadion, één van de belangrijkste stadions tijdens het WK-voetbal dat in 2010 in Zuid-Afrika werd georganiseerd. Nog een populaire stopplaats in Durban is ongetwijfeld Ushaka Marine, het grootste waterthemapark en aquarium in het zuidelijk halfrond. Umhlanga staat ook wel bekend als zijnde het 'nieuwe' Durban, super trendy, tal van gezellige terrasjes en horecazaken, en vrijwel onmiddellijk bij het strand en de Indische Oceaan.
Comfort / Charme: Caza Beach **** Kamertype: Double (BB)
Exclusief: Teremok Marine **** Kamertype: Standard (BB)

DAG 17 | DURBAN - DRAKENSBERGEN (± 235 km)

Vandaag rij je naar één van de mooiste bergstreken van Zuid-Afrika, de Drakensbergen. De natuur verandert aanzienlijk, het gras wordt groener en de heuvels worden bergen. In de verte zie je reeds een enorme vlakke rotsformatie, het Amfitheater genaamd. In de Zoeloetaal betekent deze bergketen 'de barrière van speren'. Deze twee dagen geniet je van de sfeervolle accommodatie met uitzicht op het Amfitheater en verken je de regio te voet. Tal van wandelwegen zorgen ervoor dat je jezelf alvast niet zal vervelen.
Comfort: The Berghouse and Cottages *** Kamertype: Cottage (BB)
Charme: The Cavern Kamertype: Standard (FB)
Exclusief: Montusi Mountain Lodge **** Kamertype: Standard (DBB)

DAG 18 | DRAKENSBERGEN

Ontwaken met een adembenemend zicht op het Amfitheater! Na het ontbijt kunnen de benen gestrekt worden om een flinke wandeling in het Mount-aux-Sources gebied te maken, genietend. De Drakensbergen, gelegen langs de grens met Lesotho, vormen één van de mooiste, immer groene bergketens van Zuid-Afrika. Hier liggen ook de hoogste pieken van het land, met enkelen boven de 3.000 meter. Leuk te weten dat het Amfitheater bijna letterlijk in de tuin ligt. Een 6 km. brede halvemaanvormige basalten wand rijst tot een hoogte van 1.500 m. Hier raast de Tugelarivier 948 meter omlaag.
Comfort: The Berghouse and Cottages *** Kamertype: Cottage (BB)
Charme: The Cavern Kamertype: Standard (FB)
Exclusief: Montusi Mountain Lodge **** Kamertype: Standard (DBB)

DAG 19 | JOHANNESBURG - VERTREK (± 370 km)

Afhankelijk van de tijd waarop je de terugvlucht neemt, bestaat eventueel de mogelijkheid om nog een bezoek te brengen aan het Golden Gate Highlands nationaal park. Dit park omvat, samen met het toegvoegde Qwa-Qwa park, 33.500 hectare en ligt aan de voet van het Maloti gebergte welke de grens vormt met Lesotho in het noordoosten van de Vrystaat. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van dit prachtig stukje natuur en tevens van Zuid-Afrika. Een gemakkelijke rit brengt je na enkele uren in OR Tambo International Airport, waar je de wagen inlevert en vervolgens weer vertrekt richting Europa.

DAG 20 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort27,434 Rand (± 1,334.99 €)25,207 Rand (± 1,226.59 €)24,242 Rand (± 1,179.66 €)
Per persoon in Charme34,426 Rand (± 1,675.23 €)32,199 Rand (± 1,566.84 €)31,234 Rand (± 1,519.90 €)
Per persoon in Exclusief73,425 Rand (± 3,572.99 €)71,198 Rand (± 3,464.60 €)70,233 Rand (± 3,417.66 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2023. Tussen mei en september gelden op sommige plaatsen laagseizoenstarieven wat uw reis voordeliger maakt.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg M (Ford Ecosport 2x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Nissan X Trail 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg N (Hyundai H1 bus automatic) - Avis Rent a Car

* Indien u met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan u ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locatie beschikken namelijk over dergelijke type accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor u nog voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B's, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachting in nationale parken op self-catering basis
Wild Ivory in Comfort op self-catering basis maar inclusief 2 game drives per dag
 Wild Ivory in charme, Makweti Safari lodge, Mopane lodge en Elephant Plains: alle maaltijden en 2 gamedrives/activiteiten per dag
Madi-a-Thava: Elim, kunst en cultuur tour met gids en picknik
Huurwagen (18 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering, inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels alsook glasbreuk. Tweede chauffeur gratis.
Btw
Complete interactieve en digitale reisgids met gps-coördinaten en wegbeschrijvingen (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Contractkost huurwagen - 105 rand per huurperiode
Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag) 
Cross border fee omdat u de huurwagen over de grens met Swaziland neemt - 650 rand
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten