GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

3 daagse Lesotho, het dak van Afrika

vanaf
16,500 Rand (827.07 €) pp
Lesotho
Underberg | Sani Pas | Oxbow | Butha-Buthe | Thaba Tseka | Katze Dam | Mokhotlong
prijsofferte aanvragen
Onder de begeleiding van een lokale gids en in een 4x4 voertuig trek je door dit schitterende land. Vanuit Underberg in Zuid-Afrika gaat het richting Lesotho, meer bepaald de Sanipas en meteen ook de grens met dit land. Van zodra je de grens overgaat, val je van de ene verbazing in de andere. Meteen valt ook op hoe warm en vriendelijk de lokale bevolking, de Basotho wel zijn.

Het ganse landschap kleurt immergroen. Het lijken de Schotse Highlands wel. De lokale bevolking leeft bijna hoofdzakelijk van de landbouw. Overal waar je het land doorkruist, zie je herders die na de koude, strenge winters hun vee (Merino schapen en Angorageiten) naar de open valleien brengen om te kunnen grazen en de nodige energie en voedsel op te doen. De gids spreekt volmondig Seshoto en kent praktisch elke herder en vrachtwagenchauffeur die je onderweg tegenkomt. Het terrein is hard, niet alleen door de enorme hoogte en strenge winters maar ook vanwege de zandwegen die tijdens de zomerregens veranderen in een modderbad in plaats van verharde wegen. Een 4x4 voertuig is dus geen overbodige luxe, zeker niet wanneer je de Sanipas op moet.

Maar Lesotho is nog veel meer dan de Sani pas alleen, zo bezoek je ook de beroemde Katse Dam, een lokaal Basotho dorp en trek je letterlijk naar het "dak van Afrika". Lesotho moet je gezien hebben!

DAG 1 | Underberg naar Butha Buthe via de Sani pas

Vertrek om 8u vanuit Underberg via de Mkomazi rivier naar de Sani vallei aan de Zuid-Afrikaanse grenspost. Je blijft klimmen tot op een hoogte van 2.874 m, zigzaggend omhoog tot aan de grenspost met Lesotho. Nadat de douaneformaliteiten zijn afgerond, volgt er een stop bij de Hoogste Pub in Afrika. Sani Pass Een schitterend uitzicht heb je hier over de Sani vallei. Je brengt een bezoek aan een Basotho bergdorp waar je wordt verteld over de Basotho cultuur en tradities. Je kan hier ook indien gewenst het lokaal gebrouwen bier en gebakken brood proeven. Dan gaat de reis verder en rij je tot op een hoogte van 3.240 m, niet ver van de hoogste berg van Zuid-Afrika, Thabana Ntlenyana die 3.482 m hoog is. Black Mountain PassDe route neemt je verder door de Sehonghon Vallei tot Mokhotlong, waar je voorbij de Letsing Diamant mijn rijdt, de grootste en hoogste diamantmijn ter wereld. Er is dan een stop voorzien bij Oxbow Lodge waarna je verder rijdt via de Moteng Pass (2.820 m), één van de hoogste wegen in Zuidelijk Afrika die nog berijdbaar is met een gewone personenwagen. Eindbestemming is Butha Buthe voor de overnachting inclusief diner. Indien er voldoede tijd is, wordt een bezoek gebracht aan een grot met rotstekeningen (anders is dit voor de volgende ochtend)

DAG 2 | Katse Dam

Vanmorgen bezoek je de voetafdrukken van de dinosaurussen en een lokaal ambachtelijk marktje. Butha Bethe Indien er gisteren niet voldoende tijd was om de grot met rotsschilderingen te bezoeken, staat dit ook vanmorgen nog op het programma. Dan gaat het richting Katze Dam via de Nelson Mandela Road (geasfalteerd) en het prachtige Bokong Nature Reserve. Indien je tegen 14u in Katze kan zijn, is er een rondleiding over en door de Katse Dam muur en kom je meer te weten over de bouw en de werking van deze stuwdam, een van de grootste dammen ter wereld. Ben je er niet tijdig, kan je enkel de buitenkant van de dam bezoeken. Avondmaal volgt in het restaurant van het hotel. Katse Dam

DAG 3 | Via de Tlaeng Pas terug naar Underberg

Na het ontbijt vertrek je voor een prachtige rit door een overweldigende natuur en een van de meest afgelegen plaatsen in Lesotho. Hier kan je zien hoe de bewoners van Lesotho echt leven. Uiteindelijk kom je terug bij Sani pas aan, waar de gids zorgt voor de douaneformaliteiten aan de grens van Lesotho met Zuid-Afrika. Via de legendarische Sani Pass, langs watervallen en unieke fauna en flora, kom je vervolgens terug in Underberg aan omstreeks 17u.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort16,500 Rand (± 827.07 €)11,500 Rand (± 576.44 €)11,500 Rand (± 576.44 €)

Prijs is geldig tussen 1/11/2019 en 31/10/2020

INBEGREPEN:

2 x Overnachtingen in B&B's, lodges of hotels op basis van kamer, ontbijt en avondmaal
3 x lunch
Vervoer in 4x4 voertuig onder begeleiding van een lokale gids
BTW
Excursies zoals vermeld in het programma

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Binnenlandse vluchten indien van toepassing
Visum indien dit vereist moest zijn
Dranken en snacks, behalve mineraalwater
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Lesotho te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten
terug naar de lijst

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen