GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

20 daagse Hoogtepunten van Zuid-Afrika

vanaf
21,947 Rand (1,100.10 €) pp
Zuid-Afrika
Pretoria | Hazyview | Panoramaroute | Kruger | Eswatini | Hluhluwe | St Lucia | Drakensbergen | Durban (VLUCHT) | Port Elizabeth | Tuinroute | Oudtshoorn | Wijnlanden | Kaapstad
prijsofferte aanvragen
Ontdek tijdens deze reis de mooiste plekjes van Zuid-Afrika zien. Vertrek vanuit Johannesburg en vervolg je weg langs de prachtige Panoramaroute. Op zoek gaan naar het wild in Kruger nationaal park, iSimangaliso Wetlands en het Hluhluwe/iMfolizi game reserve. Ontdek Eswatini en de rijke cultuur van de lokale bevolking. Maak onvergetelijke wandelingen in de Drakensbergen. Kijk naar het spektakel van de golven in Tsitsikamma in het Garden Route nationaal park. Rij langsheen de Tuinroute met haar pittoreske badplaatsen en trek door het 'land van dorst'. Via de Route 62 kom je uiteindelijk bij de Kaap en werp je een blik op een van de zeven wereldwonderen, de Tafelberg. Maar vergeet vooral ook de lekkere wijntjes niet en de overheerlijke Zuid-Afrikaanse keuken!

Opmerking:
Verlening met de Victoria Watervallen (3 dagen extra)
Of de Victoria Watervallen (Zimbabwe) combineren met Chobe National Park (Botswana) (6 dagen extra)

DAG 2 | AANKOMST - HAZYVIEW (±400 km)

Na je aankomst in OR Tambo International Airport, Johannesburg, wordt de bagage en huurwagen opgehaald. Grote voordeel dat je hebt is dat Zuid-Afrika geen tijdsverschil kent met Europa (tenzij in de Europese winter dan loopt Belgie en Nederland een uurtje achter). Dat maakt dat je meteen aan de trip kan beginnen. Na het afhalen van de huurwagen ben je klaar om richting Panoramaroute te rijden waar je twee nachten in de regio zal verblijven. Onderweg heb je de mogelijkheid om een Ndebele dorp te bezoeken nabij Middelburg. Daarna gaat de rit verder via de prachtige Long Tom pas naar Sabie. Onze voorkeur gaat uit naar Hazyview, dat ligt in een suptropisch gebied op amper 10 km aan de rand met het Kruger nationaal park en dus de ideale uitvalsbasis om de Panoramaroute en Kruger te verkennen. De regio is bezaaid met citrus, mango, lychees, papaja, bananen en avocado plantages en is ook gekend voor de macademiannoten die hier weelderig groeien.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge **** Kamertype: Luxury Chalet (BB)

DAG 3 | PANORAMAROUTE (±280 km)

Van hieruit ga je nu de Panoramaroute ontdekken. Eerst gaat het via Sabie naar de Mac Mac pools en de indrukwekkende Mac Mac Falls. Vervolgens via Graskop naar God's Window, waar je een mooi uitzicht hebt over het Transvaalse Laagveld. Hierna komen de Lisbon en Berlin Falls aan de beurt. Tegen de middag kom je bij de Potholes van Bourkes Luck aan waar je de samenkomst van de Blijde- en de Treurrivier kan zien, maar vooral hoe erosie gezorgd heeft voor bijzondere kolkgaten. Het is ook de ideale plaats om je middagmaal te nuttigen. Tenslotte kom je aan bij de Drie Rondawels, zo genoemd omdat deze drie bergen de vorm hebben van leemen hutten die je onderweg met regelmaat zal tegenkomen. Dit is slechts een klein gedeelte van de Blyde Rivier Canyon, de derde grootste canyon in de wereld. Nu moet je terugkeren naar Hazyview en kan je indien de tijd het toelaat nog een omweg maken naar Pelgrim's Rest, een oud mijnwerkersdorpje waar alles nog bewaard is in de tijd van toen. Rond Hazyview kunnen ook tal van andere activiteiten ondernomen worden die zowel bij jong als oud in de smaak zullen vallen.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge **** Kamertype: Luxury Chalet (BB)

DAG 4 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 80 km)

Het Kruger nationaal park is de verblijfplaats van een groot assortiment wilde dieren waaronder de big five (olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard). In het park heb je de gelegenheid om tal van dieren uitgebreid te observeren en te fotograferen. Gamedrives, en zelfs voetsafari's, kunnen in het nationaal park, ter plekke of vooraf, gereserveerd worden (enkel wanneer je overnacht in het park). Merk op dat de rangers zich houden aan de uitgestippelde wegen (zowel asfalt als zandweg) en niet afwijken van de route om dichter bij de dieren te komen, iets dat in een prive wildpark wel het geval is.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Olifants Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Xanatseni Private Camp Kamertype: Standard (FI)

DAG 5 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 80 km)

Vandaag sta je best vroeg op om een hele dag rond te rijden in het park. Je neemt zowel asfalt- als zandwegen en kan genieten van de unieke fauna en flora. Als je beschikt over de Go Zuid-Afrika digitale reisgids, dan zal je merken dat we heel veel aandacht hebben besteed aan dit unieke park. Meer dan 25 pagina's wijden we aan Kruger nationaal park. Tot in detail beschrijven we onze favoriete routes, geven we tips over wat te zien en wat te doen, duiden we aan waar je een maaltijd kan nuttigen en helpen gedetailleerde kaartjes per locatie je op weg.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Berg en Dal Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Xanatseni Private Camp Kamertype: Standard (FI)

DAG 6 | KRUGERPARK - SWAZILAND (± 180 km)

Nu verlaat je het Kruger nationaal park en vervolg je de weg tot aan de grens met Swaziland. Voor je verder mag, moet je eerst langs de douane. Het afstempelen van uw reispas is eerder een grappige bedoening. Je komt al snel in de bosrijke streek rond Piggs Peak terecht. Daarna verder richting Mbabane, de hoofdstad van Swaziland. In de namiddag is er nog de gelegenheid om in Ezulweni een kaarsenfabriekje te bezoeken, waar op geheel traditionele manier kaarsen worden vervaardigd. Je kan er ook een van de talrijke souvenirstalletjes bezoeken die de regio rijk is, of een bezoek brengen aan Mlilwane Wildlife Sanctuary.
Comfort: Mlilwane Wildlife Sanctuary Kamertype: Beehive (BB)
Charme: Mantenga Lodge Kamertype: Rock View room (BB)
Exclusief: Ematjeni Kamertype: Standaard room (BB)

DAG 7 | SWAZILAND - SINT LUCIA (± 340 km)

Je laat nu Swaziland achter je en al gauw ben je terug op Zuid-Afrikaanse bodem. Onderweg zie je vaak suikerriet- en ananasplantages en bereik je wat later Zoeloeland. Je kan hier een typisch Zoeloedorp bezoeken, onze voorkeur gaat uit naar Dumazulu. Dit cultureel dorp brengt een zeer waarheidsgetrouw verhaal over de dappere Zoeloekrijgers en hun vroegere leefgewoontes. Je hebt tevens de kans om het lokale gerstenbier te proeven en aanschouwt de traditionele speerdansen. Vervolgens ben je niet gek ver weg meer van Sint Lucia, de uitvalsbasis voor de komende twee nachten. (In exclusief is hier gekozen voor Mkuze, maar u kan ook opteren voor Sint Lucia als overnachtingsplaats en uitvalsbasis)
Comfort: Elephant Coast Guesthouse Kamertype: Dubbel/Twin (BB)
Charme: Lodge Afrique **** Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Makakata Bay Lodge ***** Kamertype: Standard (DBB)

DAG 8 | HLUHLUWE/IMFOLOZI - ISIMANGALISO (± 100 km)

Vanochtend bestaat de mogelijkheid om een boottocht op het Sint Lucia meer te ondernemen, op zoek naar nijlpaarden, krokodillen en tal van vogelsoorten. Daarna kan je kiezen tussen Hluhluwe/iMfolozi park, of het steeds populairder wordende iSimangaliso Wetland Park. Hluhluwe/iMfolozi staat vooral bekend voor zijn neushoornpopulatie. iSimangaliso Wetland Park (de voormalige St. Lucia Wetlands) werden in 1999 als Zuid-Afrika's eerste Werelderfgoed van het land beschouwd. Hier kan je langsheen de kust rijden naar Mission Rock en Cape Vidal. Via een lus kom je in moerasland, waar je niet verwonderd moet zijn als je tal van diersoorten zal zien, waaronder neushoorn en met wat geluk zelfs luipaard.
Via een lus kom je in moerasland, waar je niet verwonderd moet zijn als je tal van diersoorten zal zien, waaronder neushoorn en met wat geluk zelfs luipaard.
Comfort: Elephant Coast Guesthouse Kamertype: Dubbel/Twin (BB)
Charme: Lodge Afrique **** Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Makakata Bay Lodge ***** Kamertype: Standard (DBB)

DAG 9 | DRAKENSBERGEN (± 440 km)

Vandaag rij je naar een van de mooiste bergstreken van Zuid-Afrika, de Drakensbergen. De natuur verandert aanzienlijk, het gras wordt groener en de heuvels worden bergen. In de verte zie je reeds een enorme vlakke rotsformatie, het Amfitheater genaamd. In de Zoeloetaal betekent deze bergketen 'de barriere van speren'. Deze twee dagen geniet je van de sfeervolle accommodatie met uitzicht op het Amfitheater en verken je de regio te voet. Tal van wandelwegen zorgen ervoor dat je jezelf alvast niet zal vervelen.
Comfort: The Berghouse and Cottages *** Kamertype: Cottage (BB)
Charme: The Cavern Kamertype: Standard (FB)
Exclusief: Montusi Mountain Lodge **** Kamertype: Standard (DBB)

DAG 10 | DRAKENSBERGEN

Ontwaken met een adembenemend zicht op het Amfitheater! Na het ontbijt kunnen de benen gestrekt worden om een flinke wandeling in het Mount-aux-Sources gebied te maken, genietend. De Drakensbergen, gelegen langs de grens met Lesotho, vormen een van de mooiste, immer groene bergketens van Zuid-Afrika. Hier liggen ook de hoogste pieken van het land, met enkelen boven de 3.000 meter. Leuk te weten dat het Amfitheater bijna letterlijk in de tuin ligt. Een 6 km. brede halvemaanvormige basalten wand rijst tot een hoogte van 1.500 m. Hier raast de Tugelarivier 948 meter omlaag.
Comfort: The Berghouse and Cottages *** Kamertype: Cottage (BB)
Charme: The Cavern Kamertype: Standard (FB)
Exclusief: Montusi Mountain Lodge **** Kamertype: Standard (DBB)

DAG 11 | DURBAN - PORT ELIZABETH (± 260 km)

Na een korte stop bij de Howick Falls en Mandela Memorial, de plaats waar voormalig apartheidsstrijder en president, Nelson Mandela in 1962 gearresteerd werd, alvorens voor jaren de gevangenis in te gaan, gaat het verder richting Durban. Deze stad had in het verleden een wat kwalijke reputatie, maar daar is heel wat verandering in gekomen en het loont de moeite dan ook wat tijd uit te trekken om deze te ontdekken. Wat zeker op je programma moet staan, is een bezoek aan de lokale Indische versmarkt en de Golden Mile Boulevard, alsook het Moses Mabhida stadion, een van de belangrijkste stadions tijdens het WK-voetbal dat in 2010 in Zuid-Afrika werd georganiseerd. Nog een populaire stopplaats in Durban is ongetwijfeld Ushaka Marine, het grootste waterthemapark en aquarium in het zuidelijk halfrond. Umhlanga staat ook wel bekend als zijnde het 'nieuwe' Durban, super trendy, tal van gezellige terrasjes en horecazaken, en vrijwel onmiddellijk bij het strand en de Indische Oceaan. In de late namiddag volgt een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth (niet inbegrepen).
Comfort/Charme: Beach Walk Guesthouse Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Singa Town Lodge ***** Kamertype: Luxury Suite (BB)

DAG 12 | TSITSIKAMMA PARK (± 185 km)

Wie dit wenst, kan even een bezoek brengen aan Port Elizabeth. Vooral mooi om zien is het Donkin Plein en Gov. Mbeki Avenue. Vervolgens gaat het verder via de kust om na een tweetal uur aan te komen aan het Tsitsikamma zeekustpark, dat sinds enige tijd onderdeel uitmaakt van het veel grotere Garden Route National Park. Tsitsikamma omvat een 100 km lange, wilde, rotsachtige kust, gekenmerkt door massieve kliffen, inheemse bossen en rivierdalen, en is een must voor wandelaars en natuurliefhebbers. Je kan jezelf eens goed uitleven op de vele uitgestippelde wandelpaden in het gebied of gewoon gaan genieten van het gevecht tussen de opzwepende golven en de rotsen, terwijl de klipdassies (hyrax) liggen te zonnebaden. Een aanrader is zeker een wandeling naar de hangbruggen over de Stormsriviermonding.
Charme: Waterfront Lodge **** Kamertype: Standard room (RO)
Charme: Tsitsikamma Nationaal Park Kamertype: Chalet (RO)
Exclusief: Milkwood Manor **** Kamertype: Ocean view room(BB)

DAG 13 | TSITSIKAMMA - OUDTSHOORN (± 220 km)

De Tuinroute staat vandaag op het programma, alsook de Klein Karoo. Je blijft de kust nu volgen en dit via badplaatsen die zeker tot de verbeelding zullen spreken, vooral dan vanwege hun natuurlijke schoonheid. Denk daarbij aan Plettenberg Baai en Knysna, vooral gekend om haar 'Heads' en heerlijke lokale verse oesters. Vervolgens gaat het via Wilderness, gelegen aan het 5-meren district, via George, en de Outeniqua pas richting Oudtshoorn. Hier staat eventueel een bezoek aan een struisvogelboerderij op het programma, waar je verrassend veel te weten zal komen hoe veelzijdig deze unieke vogel wel is.
Comfort: La Pension **** Kamertype: standard (BB)
Charme: De Denne **** Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Rosenhof Country House ***** Kamertype: Standard (BB)

DAG 14 | SWARTBERG PAS - MEIRINGSPOORT (± 175 km)

Cheetah Wildlife park komt vandaag als eerste aan de beurt, een privaat park dat het bestand van de Cheeta terug tracht op te bouwen via een uniek kweekprogramma, maar dit park is veel meer. Zo kom je alles te weten over krokodillen en maak je ook kennis met tal van andere diersoorten. Een uniek park voor zowel jong als oud. Mits een kleine bijdrage kan je hier ook op de foto met een cheeta. Mocht je gisteren nog niet in de gelegenheid zijn geweest, kan je vandaag een bezoek aan een van de struisvogelshowboerderijen brengen. Hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld de Swartbergpas/Meiringspoort route. Via Meiringspoort, een door de rivier uitgesleten geul, rij je in de richting van Prince Albert. Dit dorp is gekend voor haar droge vruchtenindustrie en heerlijke olijven. Na het middagmaal hier genuttigd te hebben, gaat het verder via de prachtige Swartberg pas. Het is bijna onmogelijk te beschrijven hoe dit natuurfenomeen zijn schoonheid overdraagt aan de mens. Na de 23 km lange bergpas te hebben getrotseerd, kan je nog een bezoek brengen aan de enige bovengrondse grotten in Zuid-Afrika, de Cango Caves, waar je een rondleiding krijgt van een uur. Via de Schoemanshoek Vallei bereik je uiteindelijk terug Oudtshoorn.
Comfort: La Pension **** Kamertype: standard (BB)
Charme: De Denne **** Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Rosenhof Country House ***** Kamertype: Standard (BB)

DAG 15 | ROUTE 62 - WIJNLANDEN (± 275 km)

Via de Route 62, een toeristische kopij van de Amerikaanse Route 66, maar dan wel veel mooier, gaat het van het dorre, ruwe Karoo landschap via imposante passen als de Twee huisrivieren en de Touwrivier pas, langs fruit- en wijngaarden in de richting van de Kaap. Op geen enkel moment is deze route saai, er is zoveel afwisseling in natuurschoon dat je op elk moment wel aan het genieten bent. Je eindigt in een van Zuid-Afrika's verborgen pareltjes in de wijnregio, Robertson, ook gekend als de 'Vallei van Wijn en Rozen', gelegen in de schaduw van de majestueuze Langeberg. Het is de poort van en naar de Route 62, een ideale halte tussen Kaapstad en Oudtshoorn op de wereldvermaarde Tuinroute. Behalve de kenmerkende versterkte dessertwijnen, waar de streek van oudsher bekend om stond, komen hier nu ook een aantal van Zuid-Afrika's meest gewaardeerde Chardonnay en Shiraz wijnen vandaan. Robertson wijnlanden ten zeerste aanbevelen, maar u heeft ook de mogelijkheid om te overnachten in bijvoorbeeld Somerset West, Stellenbosch, Franschhoek, Wellington of Paarl.
Comfort: Knorhoek Country House (Stellenbosch)**** Kamertype: Patio room (BB)
Charme: Ballinderry Guest House (Robertson)**** Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: La Cabriere Country House (Franschhoek)**** Kamertype: Garden Suite Deluxe (BB)

DAG 16 | DE WIJNLANDEN (± 270 km)

Vanuit Robertson gaat het via Paarl naar Stellenbosch. Beide steden zijn de moeite om te bezoeken, met onder andere het rietendak kerkje en de pastorij maar ook het Taalmonument in Paarl en de binnenstad van Stellenbosch, met een van de grootste concentraties aan geklasseerde gebouwen in Victoriaanse en Kaap-Hollandse stijl, zoals in de Dorpstraat, komen aan bod. Net buiten Stellenbosch ligt Boschendal. Hier in de tuinen van Boschendal kan er tijdens de zomermaanden een picknick besteld en genoten worden, een absolute aanrader. Na het middagmaal reis je verder via het pittoreske Franschhoek in de richting van Villiersdorp, dat gelegen is in het hartje van de fruit- en wijnindustrie. Voornaamste fruitsoorten die hier gekweekt worden zijn, appels, peren, perziken, pruimen en nectarines. De oogst start vanaf februari en loopt uit tot april. Via de R43 gaat het daarna terug naar Robertson of je blijft in Stellenbosch of Franschhoek.
Comfort: Knorhoek Country House (Stellenbosch)**** Kamertype: Patio room (BB)
Charme: Ballinderry Guest House (Robertson)**** Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: La Cabriere Country House (Franschhoek)**** Kamertype: Garden Suite Deluxe (BB)

DAG 17 | KAAPSTAD EN OMGEVING (± 200 km)

Via de R60 en vervolgens de N1 bereik je na ongeveer 2 uur Kaapstad. Eerst vertrek je naar Tafelberg (indien het weer dit toelaat). Via de moderne kabelbaan word je 1086 m hoger gebracht en kan je genieten van een adembenemend zicht over de stad en het schiereiland. Daarna trek je de binnenstad in en kan je kuieren langs de Compagnietuinen, nog enkele souvenirtjes kopen in de winkel-wandelstraat en de geur opsnuiven van verse snijbloemen op de bloemenmarkt van Trafalgar. Je kan de stad en omgeving ook bezoeken door gebruik te maken van de Sightseeing Cape Town toerbus, een Engelse bus die op verschillende strategische plaatsen halt houdt. Je betaalt voor een dagticket en kan dus op en af stappen wanneer gewenst. Het leuke aan de bustrip is dat je zelfs in het Nederlands uitleg krijgt over alle bezienswaardigheden. Dan naar Kirstenbosch Botanische tuinen waar je lekker kan wandelen door deze wereldtuin mijn zijn enorme verscheidenheid aan inheemse bloemen en planten. Dit is een van de 7 wereldtuinen en is het hele jaar door de moeite om een bezoek te brengen. Het ganse jaar door staan hier verschillende soorten seizoensgebonden bloemen in bloei en wie ook nog eens wil genieten van een fraai uitzicht, moet zeker de 'boomslang' op, een korte route tussen de bomen, op 11 meter hoogte.
Comfort: Maartens Guesthouse Kamertype: Standard (BB)
Charme: De Tafelberg Gastenhuis **** Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Ocean View House **** Kamertype: Superior (BB)

DAG 18 | KAAP DE GOEDE HOOP (± 140 km)

Kaap de Goede Hoop, een van de mooiste plekjes in Zuid-Afrika, mag niet ontbreken op je programma. Eerst kan je een bezoek brengen aan Boulders Beach, met de bekende Afrikaanse pinguins, om daarna koers te zetten naar Kaap de Goede Hoop, wat onderdeel uitmaakt van het veel grotere Tafelberg nationaal park. In dit park krijg je de kans om struisvogel, baviaan, bontebok, rode hartebeest en eland te zien, en met wat geluk, tijdens het walvisseizoen. ook de Zuidkaper. Aan Kaappunt kan je een wandeling maken tot de eerste vuurtoren vanwaar je een prachtig zicht hebt op de kustlijnen. Na het middagmaal wordt de tocht verder gezet via een van de meest spectaculaire kustbanen ter wereld, Chapman's Peak rijlaan. Hier krijg je steile rotshellingen aan de ene kant en de oceaan langs de andere kant van de weg. Vervolgens bereik je Houtbaai waar je eventueel een boottocht kan maken naar Duikereiland, met zijn vele zeerobben. De tocht duurt ongeveer 35 minuten en buiten het aanschouwen van de zeehonden heb je ook nog een fraai uitzicht op de Sentinel en het schiereiland. De terugtocht gaat langs mondaine badsteden als Llandudno, Campsbaai, Clifton en Bantry Bay, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Twaalf Apostelen en je wat later kan genieten van de mooiste zonsondergang van de Kaap.
Comfort: Maartens Guesthouse Kamertype: Standard (BB)
Charme: De Tafelberg Gastenhuis **** Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Ocean View House **** Kamertype: Superior (BB)

DAG 19 | VERTREK (± 20 km)

In de voormiddag kan je nog een bezoekje brengen aan het V&A Waterfront met zijn vele terrasjes en winkeltjes, voor wat 'last minute' shopping. Later op de dag lever je de huurwagen in bij Cape Town International Airport en volgt de terugvlucht naar Europa.

DAG 20 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort21,947 Rand (± 1,100.10 €)22,010 Rand (± 1,103.26 €)20,969 Rand (± 1,051.08 €)
Per persoon in Charme29,355 Rand (± 1,471.43 €)29,418 Rand (± 1,474.59 €)28,377 Rand (± 1,422.41 €)
Per persoon in Exclusief64,193 Rand (± 3,217.69 €)64,256 Rand (± 3,220.85 €)63,215 Rand (± 3,168.67 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2023. Tussen mei en september gelden op sommige plaatsen laagseizoenstarieven wat de reis voordeliger maakt.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg C (Toyota Corolla manual) - Avis Rent a Car
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg L (Toyota RAV 2x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg N (Mercedes Vito automatic) - Avis Rent a Car

* Indien je met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan je ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locaties beschikken namelijk over dergelijk type accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor je voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat je als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan je naar believen dagen aanvullen of de reis inkorten, afhankelijk van tijd en budget. Wanneer kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of je een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B's, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachting in nationale parken op self-catering basis
Prive-wildpark: alle maaltijden en 2 gamedrives per dag
Huurwagen (10 dagen + 8 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omniumverzekering, inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels alsook glasbreuk. Tweede chauffeur gratis.
Btw
Complete interactieve en digitale reisgids met gps-coordinaten en wegbeschrijvingen (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Binnenlandse vlucht tussen Johannesburg en Port Elizabeth
Contractkost huurwagen - 115 rand per huurperiode
One way drop-off fee - 2100 rand (Port Elizabeth-Kaapstad)
Benzine en indien gewenst huur gps (125 rand per dag) 
Cross border fee omdat je de huurwagen over de grens met Swaziland neemt - 850 rand
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door jou aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en jouw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten