GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

9 daagse Kilimanjaro beklimmen (Machame Route)

vanaf
3,050 US$ (2,623.00 €) pp
Tanzania
Arusha | Kilimanjaro NP
prijsofferte aanvragen
Wie Tanzania zegt denkt niet alleen meteen aan de beroemde Serengeti, maar zeker ook aan Mount Kilimanjaro. De laatste jaren wint de beklimming van deze berg van 5.895 meter hoogte steeds meer aan populariteit. De Machame Route is veruit de meest populaire klimroute op Mount Kilimanjaro. De jongste persoon ooit die Mount Kilimanjaro beklom was 7 jaar oud en de oudste man was 85. Trek mee naar de top!

DAG 1 | AANKOMST

Je land op Kilimanjaro International Airport waar je chauffeur/gids je reeds zal staan opwachten voor een transfer naar je accommodatie in Arusha.

Overnachting:
Comfort/Charme: Weru Weru River Lodge Basis: DBB

DAG 2 | MACHAME GATE - CAMP (3.020 m)

Je reist eerst gedurende 1.5 uur naar Machame Gate (1.828m). Ter plekke volgt een briefing en ontvang je een lunch pakket. Bij Machame zijn de dragers reeds volop aan het werk om water, voedsel, gas en het belangrijkste materiaal dat mee moet te verzamelen. Zorg zelf alvast voor je drinkwater en extra kleding, want de dragers klimmen een stuk sneller dan jezelf. Na registratie bij de parkautoriteiten gaat de klim (5u) officieel van start met een wandeling, vrijwel meteen door het regenwoud. De dragers zullen alvast ervoor zorgen dat de tenten klaar staan bij aankomst in Machame Camp (3000 m). Hou er rekening mee dat de nachttemperaturen hier flink kunnen dalen, zelfs tot aan het vriespunt.

Overnachting:
Comfort/Charme: Machame Campsite Basis: FB

DAG 3 | SHIRA CAVE CAMP (3.840 m)

Vandaag gaat het eerst nog een uurtje verder doorheen het regenwoud, maar zal uiteindelijk in meer steil en open gebied komen, meer bepaald moorland. Je zal verscheidene bergrivieren oversteken alvorens je na 8 km Shira 1 kamp bereikt op 3.504 m. Hier nuttig je het middagmaal aan de westelijke zijde van het Shira plateau. Daarna verder naar Shira campsite (3.840 m). Dit deel is adembenemend mooi, zeker bij het zien van gletsjers. De nacht in het kamp zal nog frisser worden dan daags voordien.

Overnachting:
Comfort/Charme: Shira Campsite Basis: FB

DAG 4 | SHIRA (3.840 m)/LAVA TOWER (4.642 m)

Vandaag is een dag om te acclimatiseren. Na ontbijt wandel je naar Shira Cone met prachtig zicht op het Shira plateau en nadien terug naar het camp voor een late lunch. Er bestaat ook de mogelijkheid om reeds tot Lava Tower camp te wandelen en daar te verblijven, wat de wandeltijd de volgende ochtend vermindert.

Overnachting:
Comfort/Charme: Shira of Lava Tower Camp Basis: FB

DAG 5 | BARRANCO CAMP  (4.100 m)

10 kilometers moet je vandaag trotseren in oostelijke richting tot bij Lava Tower (4.642 m). Je komt nu in semi-woestijngebied terecht met tal van rotsen. Net voor Lava Tower komt de Lemosho route samen met de Machame route. Hier zullen heel wat bergbeklimmers last ondervinden van hoofdpijn of buiten adem zijn. Na de middag daal je terug 700 m tot bij Barranco Camp (3.950 m)

Overnachting:
Comfort/Charme: Barranco Camp Basis: FB

DAG 6 | BARAFU CAMP (4.681 m)

Dag vijf begint met het beklimmen van de 300 m hoge Barranco Muur. Het wordt handen en voetenwerk om de grote rotsen te trotseren (1.5 uur klim). De top ligt net onder de Heim gletsjer. Het is hier dat je de ware schoonheid van Mount Kilimanjaro en Kibo zal weten te waarderen. Via de Karanga vallei zal de route samenvallen met de Mweka route, de ideale weg terug trouwens. De Karanga vallei is de laatste plaats waar er water beschikbaar is dank zij enkele rivieren. Maar goed ook want Barafu Camp beschikt niet over water. De tenten zullen opgesteld worden op een smalle en steile doorgang. Ze staan bloot aan de natuurlijke elementen en op deze hoogte wordt het best een koude nacht. De top ligt nu nog zo een 1.200 m hoger. Hier maak je tijd voor het verzamelen van je berggereedschap en kledij. (vergeet geen opgeladen batterijen). Ga best vroeg naar bed wat je hebt je rust nodig.

Overnachting:
Comfort/Charme: Barafu Camp Basis: FB

DAG 7 | UHURU PEAK - MWEKA CAMP (3.090 m)

Je zal rond 23u30 gewekt worden voor wat thee en beschuit alvorens je de weg naar de top gaat trotseren. Iets na middernacht volgt de trek naar Gillma's Point (5.685 m). Een tocht van om en bij de 6 uur en meteen ook de zwaarste tot je Stella Point bereikt. Dit is vaak het punt dat bergbeklimmers last hebben van hoogteziektes. Eens aan de top word je niet alleen getrakteerd op een uniek moment tijdens zonsopgang, maar kan je ook meteen een selfie nemen bij het hoogste punt van Mount Kilimanjaro. De tijd op de top zal vooral afhangen van de weersomstandigheden. Vervolgens begin je weer aan de afdaling naar Barafu Camp. Na wat te rusten en eten daal je verder af tot bij Mweka Camp.

Overnachting:
Comfort/Charme: Mweka Camp Basis: FB

DAG 8 | MWEKA GATE - ARUSHA

Na het ontbijt volgt een wandeling van een vijftal uur. Als je snel last hebt van je knieën is dit mogelijk een afdaling die langer zal duren dan verwacht. Eens terug bij Mweka Gate (1.641 m) is het tijd om je certificaat op te halen. Een groen certificaat voor wie Stella Point bereikte en een gouden voor wie de Uhuru top behaalde. Van bij de gate gaat het nog even verder tot bij Mweka dorp. Hier ontmoet u weer de chauffeur/gids die u weer naar het hotel in Arusha zal brengen.

Overnachting:
Comfort/Charme: Weru Weru River Lodge Basis: DBB

DAG 9 | TERUGVLUCHT - THUISKOMST

Transfer van het hotel naar de luchthaven waar je terug richting Europa vliegt. Wie dit wenst kan hier aansluitend ook nog enkele dagen in Tanzania doorbrengen of opteren voor een strandvakantie in Zanzibar.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort3,050 US$ (± 2,623.00 €)2,845 US$ (± 2,446.70 €)2,845 US$ (± 2,446.70 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Tarief geldig van 1 januari 2021 tot 31 december 2021

Indien 2 samenreizenden: 7 dragers, 2 gidsen en 1 kok
Indien 3 samenreizenden: 9 dragers, 2 gidsen en 1 kok
Indien 4 samenreizenden: 12 dragers, 2 gidsen en 1 kok
Indien 5 samenreizenden: 15 dragers, 3 gidsen en 1 kok
Indien 6 samenreizenden: 18 dragers, 3 gidsen en 1 kok
Indien 7 samenreizenden: 21 dragers, 3 gidsen en 2 koks
Indien 8 samenreizenden: 24 dragers, 3 gidsen en 2 koks
Indien 9 samenreizenden: 27 dragers, 4 gidsen en 2 koks
Indien 10 samenreizenden: 30 dragers, 4 gidsen en 2 koks

MAALTIJDEN tijdens de klim:

Ontbijt: fruit, eieren, fruitsap, brood/toast/gewonnen brood/pannekoeken, margarine/jam/honing/pindakaas, ontbijtgranen/pap/havermout, thee/koffie
Picknik lunch: gesneden wortel en komkommer, fruit, gekookte eieren, groete/vlees stukjes, belegde boterhammen (eieren/kaas/tonijn/tomaat)
Diner: soep (champignon/komkommer, pompoen/kip/groenten), brood, een vleesgerecht, rijst/pasta/aardappels, viscurry/noodles, een groetengerecht
Dessert: bush cake met lokaal gebrouwen koffie, thee, warme chocolademelk
Snacks: pindanoten, chips, popcorn, koekjes

INBEGREPEN:

Overnachtingen in hotel in Arusha voor en na de trekking
Overnachtingen in slaaphutten met 6 tot 8 stapelbedden tijdens de beklimming
Alle transfers tussen de accommodaties/gates en de luchthavens
FB (Full board: 3 maaltijden per dag) uitgezonderd dag 1 enkel diner en dag 7 enkel ontbijt
Alle PARK fees en CAMPING fees
Kilimanjaro National Park Rescue Fee
Ervaren Engelstalige berggids, assistent gids, camp crew, kok en dragers (1 stuk bagage per persoon, max. 15 kg)
Eerste hulp kid en evacuatie brancard
 
Pulse Ox meter, zuurstoffles en hoogteziekte checklist
Slaapzak/mat
Klimmateriaal (wandelstokken, hoofdlamp en batterijen)
Drinkwaterfles (Nalgen) of camel pack
 getters
toilet tenten

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Lokale vluchten indien van toepassing
Visumkosten (50 US$/per persoon), ter plekke te regelen
Wasserette
Bijkomende kosten als gevolg van het vroegtijdig beëindigen van de klim (transfer, extra nachten, accommodatie)
Persoonlijke medische/hygiënische kid
Kleding en schoeisel voor extreme hoogte (bescherming tegen koude en water - kan bijkomend gehuurd worden)
Kilimanjaro map (te verkrijgen bij de inkom)
Drankjes
Fooien (*)
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en)

(*) Een niet bindende richtlijn voor fooien zijn:
- Hoofdgids: 20 US$/per dag voor uw gezelschap
- Assistent gids: 12 US$/per dag voor uw gezelschap
- Kok: 8 US$/per dag voor uw gezelschap
- Dragers: 5 US$/per drager/dag voor uw gezelschap

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Tanzania te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten