GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

7 daagse Kilimanjaro beklimmen (Marangu Route)

vanaf
3,015 US$ (2,592.90 €) pp
Tanzania
Arusha | Kilimanjaro NP
prijsofferte aanvragen
Wie Tanzania zegt denkt niet alleen meteen aan de beroemde Serengeti, maar zeker ook aan Mount Kilimanjaro. De laatste jaren wint de beklimming van deze berg van 5.895 meter hoogte steeds meer aan populariteit. De Marangu route is de meest gebruikte route om die top te bereiken. De jongste persoon ooit die Mount Kilimanjaro beklom was 7 jaar oud en de oudste man was 85. Trek mee naar de top!
DAG 1 | AANKOMST

Je land op Kilimanjaro International Airport waar je chauffeur/gids je reeds zal staan opwachten voor een transfer naar je accommodatie in Arusha.

Overnachting:
Comfort/Charme: Chanya lodge Basis: DBB

DAG 2 | MARANGU GATE - MANDARA HUT (2.715 m)

Na het ontbijt volgt een briefing over de komende dagen door je chauffeur/gids waarna je vertrekt naar de Marangu Gate in het Kilimanjaro Nationaal Park. Lunch geniet je onderweg. Bij Marangu zijn de dragers reeds volop aan het werk om water, voedsel, gas en het belangrijkste materiaal dat mee moet te verzamelen. Zorg zelf alvast voor je drinkwater, lunchpakket en extra kleding, want de dragers klimmen een stuk sneller dan jezelf. Na registratie bij de parkautoriteiten gaat de klim officieel van start met een wandeling van ongeveer 4 a 5 uur naar de Mandara helling en dit door het lokale regenwoud (8.1 km). Er is kans op mist, maar over het algemeen heb je goed zicht en kans op het zien van dieren. Eens ter plekke wacht je een avondmaal en heerlijke nacht in de Mandara Hut. Het is een groep van houten hutten in een A-vorm met 6 tot 8 stapelbedden per hut. Er kunnen zestig klimmers slapen. Water komt van een natuurlijke bron.

Overnachting:
Comfort/Charme: Mandara Hut Basis: FB

DAG 3 | HOROMBO HUT (3.705 m)

De wandeling gaat rustig verder, eerst door bosgebied en dan naar de rand van de Maundi krater. Vanop de helling heb je een prachtig zicht over de Kibo krater. Hier groeit de reuze lobelia tot 3 meter hoog, alsook de Senecia Kilimanjari tot 5 meter. Beide uniek aan dit gebied. Vandaag staat er een tocht van een zestal uur op het programma (11.6 km). Eindbestemming is de Horombo Hut, een dorp aar in totaal 120 bergbeklimmers terecht kunnen. De plek waar je elkaar ontmoet voor en na de klim.

Overnachting:
Comfort/Charme: Horombo Hut Basis: FB

DAG 4 | KIBO HUT (4.730 m)

Vandaag staat er een klim van 1.000 meter op het programma richting de alpine woestijn. Het is meteen ook de laatste kans om water op te slaan. Nu kom je terecht in het zogenaamde 'zadel' van Mount Kilimanjaro. Er zijn twee routes die je kan volgen. De Upper route is gelijkaardig aan die van de dag voordien. De Lower route is korter en aan te bevelen. De wandeling gaat rustig aan en je zal rekening moeten houden met een 7 uur durende tocht tot je Kibo Hut bereikt. Dit zijn stenen hutten met een capaciteit van maximum 60 bergbeklimmers. Er is geen stromend water, maar je kan er wel mineraalwater aanschaffen. Je bent nog 1.195 weg van de top. Hier maak je tijd voor het verzamelen van je berggereedschap en kledij. (vergeet geen opgeladen batterijen). Ga best vroeg naar bed wat je hebt je rust nodig.

Overnachting:
Comfort/Charme: Kibo Hut Basis: FB

DAG 5 | UHURU PEAK - HOROMBO HUT

Je zal een half uurtje voor middernacht best wakker moeten worden. Iets na middernacht volgt de trek naar Gillma's Point (5.685 m). Een tocht van om en bij de 6 uur en meteen ook de zwaarste. Een rotsachtige klim naar Hans Meyer (5.150 m) grot en even een plek om te rusten. Eens aan de top word je niet alleen getrakteerd op een uniek moment tijdens zonsopgang, maar kan je ook meteen een selfie nemen bij het hoogste punt van Mount Kilimanjaro. De tijd op de top zal vooral afhangen van de weersomstandigheden. Vervolgens begin je weer aan de afdaling naar Horombo Hut, een lange dag maar met een bagage vol herinneringen!

Overnachting:
Comfort/Charme: Horombo Hut Basis: FB

DAG 6 | MARANGU GATE - ARUSHA

Deze dag is ingesteld op de afdaling naar Marangu Gate. Voor diegene die de top hebben bereikt is dit het moment waarop je het certificaat mag ontvangen. Hier ontmoet u weer de chauffeur/gids die u weer naar het hotel in Arusha zal brengen.

Overnachting:
Comfort/Charme: Chanya Lodge Basis: DBB

DAG 7 | TERUGVLUCHT - THUISKOMST

Transfer van het hotel naar de luchthaven waar je terug richting Europa vliegt. Wie dit wenst kan hier aansluitend ook nog enkele dagen in Tanzania doorbrengen of opteren voor een strandvakantie in Zanzibar.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort3,015 US$ (± 2,592.90 €)2,699 US$ (± 2,321.14 €)2,699 US$ (± 2,321.14 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Tarief geldig van 1 januari 2021 tot 31 december 2021

Indien 2 samenreizenden: 7 dragers, 2 gidsen en 1 kok
Indien 3 samenreizenden: 9 dragers, 2 gidsen en 1 kok
Indien 4 samenreizenden: 12 dragers, 2 gidsen en 1 kok
Indien 5 samenreizenden: 15 dragers, 3 gidsen en 1 kok
Indien 6 samenreizenden: 18 dragers, 3 gidsen en 1 kok
Indien 7 samenreizenden: 21 dragers, 3 gidsen en 2 koks
Indien 8 samenreizenden: 24 dragers, 3 gidsen en 2 koks
Indien 9 samenreizenden: 27 dragers, 4 gidsen en 2 koks
Indien 10 samenreizenden: 30 dragers, 4 gidsen en 2 koks

MAALTIJDEN tijdens de klim:

Ontbijt: fruit, eieren, fruitsap, brood/toast/gewonnen brood/pannekoeken, margarine/jam/honing/pindakaas, ontbijtgranen/pap/havermout, thee/koffie
Picknik lunch: gesneden wortel en komkommer, fruit, gekookte eieren, groete/vlees stukjes, belegde boterhammen (eieren/kaas/tonijn/tomaat)
Diner: soep (champignon/komkommer, pompoen/kip/groenten), brood, een vleesgerecht, rijst/pasta/aardappels, viscurry/noodles, een groetengerecht
Dessert: bush cake met lokaal gebrouwen koffie, thee, warme chocolademelk
Snacks: pindanoten, chips, popcorn, koekjes

INBEGREPEN:

Overnachtingen in hotel in Arusha voor en na de trekking
Overnachtingen in slaaphutten met 6 tot 8 stapelbedden tijdens de beklimming
Alle transfers tussen de accommodaties/gates en de luchthavens
FB (Full board: 3 maaltijden per dag) uitgezonderd dag 1 enkel diner en dag 7 enkel ontbijt
Alle PARK fees en CAMPING fees
Kilimanjaro National Park Rescue Fee
Ervaren Engelstalige berggids, assistent gids, camp crew, kok en dragers (1 stuk bagage per persoon, max. 15 kg)
Eerste hulp kid en evacuatie brancard
 
Pulse Ox meter, zuurstoffles en hoogteziekte checklist
Slaapzak/mat
Klimmateriaal (wandelstokken, hoofdlamp en batterijen)
Drinkwaterfles (Nalgen) of camel pack
 getters
toilet tenten

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Lokale vluchten indien van toepassing
Visumkosten (50 US$/per persoon), ter plekke te regelen
Wasserette
Bijkomende kosten als gevolg van het vroegtijdig beëindigen van de klim (transfer, extra nachten, accommodatie)
Persoonlijke medische/hygiënische kid
Kleding en schoeisel voor extreme hoogte (bescherming tegen koude en water - kan bijkomend gehuurd worden)
Kilimanjaro map (te verkrijgen bij de inkom)
Drankjes
Fooien (*)
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en)

(*) Een niet bindende richtlijn voor fooien zijn:
- Hoofdgids: 20 US$/per dag voor uw gezelschap
- Assistent gids: 12 US$/per dag voor uw gezelschap
- Kok: 8 US$/per dag voor uw gezelschap
- Dragers: 5 US$/per drager/dag voor uw gezelschap

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Tanzania te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten