GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

5 daagse Safari combineren met een Maasai avontuur

vanaf
1,953 US$ (1,679.58 €) pp
Tanzania
Arusha | Lake Manyara NP | Ngorongoro Conservation Area | Simangori
prijsofferte aanvragen
Dat Tanzania bekend staat voor haar schitterende nationale parken is alvast geen onbekende meer. De beste safari's in deze parken combineren met een bezoek aan een authentieke Maasai stam is dan ook een echte aanrader voor wie cultuur en natuur wil combineren. Startend bij Lake Manyara Nationaal Park en vervolgens een safari beleven op de kratervloer van het Ngorongoro Conservation Area. Dat in combinatie met een overnachting in tent bij de Masaai. Klaar om te vertrekken?

DAG 1 | TARANGIRE NATIONAAL PARK

Na het ontbijt volgt een briefing van uw chauffeur/gids over de activiteiten van de komende dagen. Vervolgens ben je klaar om te vertrekken naar het Tarangire Nationaal Park. Onderweg is er een picknick lunch. Het overige deel van de dag is toegelegd aan een gamedrive in dit prachtige nationaal park. Dit nationale park kan je het hele jaar door bezoeken maar de piekperiode is toch wel tussen juni en september (het droge seizoen). Dan moeten de dieren in grote getallen op zoek naar voedsel en vooral vers drinkwater. De Tarangire rivier vormt hier een belangrijke bron van leven en om te overleven. Het is tevens een waar vogelparadijs, met niet minder dan 550 geregistreerde vogelsoorten. Verder vind je er grote kuddes olifanten, zebra, impala, gazelle, eland, buffels en wildebeest of gnoe. Op heel wat momenten zit je op een hoogte, waardoor je een schitterend overzicht krijgt van de prachtige natuur, de open vlaktes met mooie bosranden aan de rivier. Gamedrives of safari's zijn hier altijd wel belonend en dit park zal je nog meer doen snakken naar meer van deze unieke fauna en flora.

Overnachting:
Comfort/Charme: Maramboi Tented Camp Accommodatie: Suite Basis: FB

DAG 2 | LAKE MANYARA NATIONAAL PARK

Vanochtend na het ontbijt nog een voetsafari tot aan Lake Manyara, in het gelijknamige nationaal park, waar flamingo's zich met de duizenden verzamelen. Onderweg zie je zebra, wildebeest en andere diersoorten. Dit natuurpark strekt zich over een afstand van 50 km langsheen het 600m hoge Rift Valley helling. Dit grote meer omvat een regenwoud waar onder andere honderden bavianen en het blauwe aapje voorkomen. Verder zijn er vloedvlaktes en open savanne, de perfecte combinatie voor het aanschouwen van heel wat diersoorten, maar ook tal van vogelsoorten die hier hun permanente thuis hebben. Je chauffeur/gids neemt je mee op een volle dagsafari in jeep met open dak.

Overnachting:
Comfort/Charme: Marera Lodge Accommodatie: Standaard Basis: FB

DAG 3 | NGORONGORO CONSERVATION AREA

Eerst moet je vandaag een deel van de Ngorongoro krater-ring trotseren. Dit uniek gebied staat bekend als een van de 'Zeven Natuurlijke Wonderen in Afrika' en bezit Werelderfgoed status. Van op de krater-ring heb je een zeer bijzonder uitzicht over het landschap en de 600 meter lager liggende bodem van de krater. Dit word ongetwijfeld een van de hoogtepunten van uw reis, een bezoek aan de bodem van de Ngorongoro krater. In de krater leven permanent naar schatting 25.000 grote zoogdieren en op haar hoogtepunt stijgt dit getal naar meer dan 500.000. Daarmee is dit een van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld en beschouwen we dit unieke plekje als de 'Ark van Noah'. De Ngorongoro-krater was deel van het Serengeti gebied, ontstaan in 1951, maar werd in 1959 een zelfstandig natuurgebied.De grote hoeveelheden wild zijn amper te vatten, zowel zebra's, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden komen er in grote getallen voor. De gnoe populatie, ook gekend als wildebeest, in de krater neemt niet deel aan de grote migratie tussen de Serengeti (Tanzania) en Masai Mara (Kenia). Net als heel wat andere diersoorten in de krater verkiezen ze de overvloed aan voedsel en water boven een massale trek met het risico ten prooi te vallen aan roofdieren als leeuw, luipaard, cheeta, hyena, maar ook krokodil en/of gedood te worden door nijlpaarden. Sinds enkele jaren trekken ook duizenden en duizenden flamingo's naar het gebied. Het vrij ondiepe zoutmeer is een trekpleister voor deze vogelsoort die migreert tussen Lake Natron en andere gebieden in de regio. Ook vandaag een volle dagsafari met een picknick lunch in Nkoitoktok.

Later vandaag reis je naar de Simangori Maasia, waar je kennis maakt met 'het leven zoals het is'. Bij aankomst wordt u door de ouderlingen en leden van de clan ontvangen met gezang en dans. Vervolgens zal men jou hut of tent tonen waarin je zal verblijven. Na het wegbrengen van de bagage beginnen de avondactiviteiten. Allereerst ben je getuige van een slachting van een geit of koe. Een typische, eeuwenoude traditie is dat de Maasai het warme bloed van hun dieren zullen drinken. Vervolgens komen de Maasai herders weer thuis met hun vee en is het aan de vrouwen om de koeien te gaan melken. Vervolgens is het tijd om te genieten van het avondmaal, bereid door een professionele chef-kok. Er is keuze uit verschillende gerechten, waaronder ook een barbecue. Mineraalwater is beschikbaar tijdens de maaltijd.

Vervolgens is er een afspraak bij het kampvuur, waar je kennis zal maken met enkele oude Maasai die je alles zullen vertellen over hun rijke verleden, tradities, leefgewoontes en cultuur. Vervolgens is het tijd voor zang en dans en iedereen mag meedoen. De traditie wil dat je stiekem naar je tent vlucht want er staat geen tijd op het vermaak.

Overnachting:
Comfort/Charme: Simangori Maasia Accommodatie: Hut/Tent Basis: FB

DAG 4 | SPEERWERPEN EN KRUIDENTOCHT

Rond 6 uur word je gewekt voor het ontbijt en is het tijd om de koeien te melken. Vervolgens zullen de Maasai krijgers je het speerwerpen aanleren. In een lang verleden was het voor hen van levensbelang dat ze die techniek aanleerde om zich te verdedigen tegen carnivoren zoals een leeuw of luipaard.

Een kruidentour leert je alles over de geneeskundige kracht van bepaalde bloemen, bladeren en wortels van lokale plant- en boomsoorten, maar je maakt ook kennis met het herkennen van sporen van dieren. Rond het middaguur is er een picknick onder de schaduw van acacia bomen. Na het middagmaal gaat het terug richting de boma en is het tijd voor de transfer naar de luchthaven van waar je terug naar huis vliegt of naar Zanzibar voor enkele dagen strandvakantie (prijs op aanvraag).

DAG 5 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort1,953 US$ (± 1,679.58 €)1,505 US$ (± 1,294.30 €)1,505 US$ (± 1,294.30 €)
Per persoon in Charme1,953 US$ (± 1,679.58 €)1,505 US$ (± 1,294.30 €)1,505 US$ (± 1,294.30 €)

Geldig van 1 januari 2021 tot 31 december 2021. Wil u voordeliger reizen, dan kan dit tussen 1 april en 31 mei (prijs op aanvraag)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer
Indien 4 samenreizenden in 2 tweepersoonskamer
Indien 6 samenreizenden in 3 tweepersoonskamer

TYPE:

Comfort/Charme: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal

TIP: De selectie van accommodatie is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&Bs, lodges en een Maasai kraal
FB (Full board: 3 maaltijden per dag)
Alle PARK FEES (per persoon/dag op 24u systeem)
Ngorongoro Crater Fee
Tourism Development Levy
Flying doctor's Emergency Service
Vervoer in een 4x4 safarivoertuig met gegarandeerde raamplaats
Begeleiding door een Engelstalige gids/chauffeur met zeer goede ervaring
Alle gamedrives en activiteiten in de parken
Alle transfers tussen de accommodaties en de luchthavens
Ongelimiteerde kilometers tijdens de gamedrives
Mineraalwater aan boord van het safarivoertuig

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Lokale vluchten indien van toepassing
Visumkosten (50 US$/per persoon), ter plekke te regelen
Wasserette
Drankjes
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Tanzania te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten