GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

2 daagse In de sporen van de Maasai (met de tent)

vanaf
980 US$ (885.43 €) pp
Tanzania
Kilimanjaro | Arusha
prijsofferte aanvragen
Deze tweedaagse reis neemt je mee naar de Simangori Maasai, een authentieke clan die je warm zal verwelkomen. Ze nemen je mee op een reis doorheen een lang verleden en laten je kennis maken met de tradities en hun dagelijkse leven. Je gaat ook op pad met hen, leert ook hoe je moet speerwerpen, maar ook het herkennen van de medische krachten van plant- en boomsoorten.
DAG 1 | MAASAI BOMA

In de namiddag reist u naar de Maasai Simangori Boma waar u rond 16u zal toekomen. Bij aankomst wordt u door de ouderlingen en leden van de clan ontvangen met gezang en dans. Vervolgens zal men jou tent tonen waarin je zal verblijven. Na het wegbrengen van de bagage beginnen de avondactiviteiten.

Allereerst ben je getuige van een slachting van een geit of koe. Een typische, eeuwenoude traditie is dat de Maasai het warme bloed van hun dieren zullen drinken. Vervolgens komen de Maasai herders weer thuis met hun vee en is het aan de vrouwen om de koeien te gaan melken. Vervolgens is het tijd om te genieten van het avondmaal, bereid door een professionele chef-kok. Er is keuze uit verschillende gerechten, waaronder ook een barbecue. Mineraalwater is beschikbaar tijdens de maaltijd.

Vervolgens is er een afspraak bij het kampvuur, waar je kennis zal maken met enkele oude Maasai die je alles zullen vertellen over hun rijke verleden, tradities, leefgewoontes en cultuur. Vervolgens is het tijd voor zang en dans en iedereen mag meedoen. De traditie wil dat je stiekem naar je tent vlucht want er staat geen tijd op het vermaak.

DAG 2 | SPEERWERPEN EN KRUIDENTOCHT

Rond 6 uur word je gewekt voor het ontbijt en is het tijd om de koeien te melken. Vervolgens zullen de Maasai krijgers je het speerwerpen aanleren. In een lang verleden was het voor hen van levensbelang dat ze die techniek aanleerde om zich te verdedigen tegen carnivoren zoals een leeuw of luipaard.

Een kruiden tour leert je alles over de geneeskundige kracht van bepaalde bloemen, bladeren en wortels van lokale plant- en boomsoorten, maar je maakt ook kennis met het herkennen van sporen van dieren. Rond het middaguur is er een picknick onder de schaduw van acacia bomen. Na het middagmaal gaat het terug richting de boma en is het tijd voor de transfer.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort980 US$ (± 885.43 €)790 US$ (± 713.77 €)650 US$ (± 587.28 €)
Geldig van 1 januari 2018 tot 31 december 2018

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer
Indien 4 samenreizenden in 2 tweepersoonskamer
Indien 6 samenreizenden in 3 tweepersoonskamer

TYPE:

Comfort: Een tweepersoonstent met matras en linnen in de Maasai boma (kraal)

FB Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal

TIP: Hou er rekening mee dat deze tweedaagse plaats vindt in kleine tenten en om de authenticiteit van deze culturele tour te behouden er geen sprake is van luxe. Niet te min zullen de lokale Maasai er alles aan doen uw verblijf aangenaam te doen verlopen.

INBEGREPEN:

FB (Full board: 3 maaltijden per dag)
Transfer van en naar Arusha
Tent
met matras en linnen
Mineraalwater
Alle activiteiten
zoals speerwerpen, mee helpen in de boma, kruidentocht, vuur maken, juwelen maken, vee melken

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Lokale vluchten indien van toepassing
Visumkosten (50 US$/per persoon), ter plekke te regelen
Wasserette
Drankjes
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Tanzania te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten