GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

2 daagse In de sporen van de Maasai

vanaf
865 US$ (743.90 €) pp
Tanzania
Kilimanjaro | Arusha
prijsofferte aanvragen
Deze tweedaagse reis neemt je mee naar een authentieke Maasai clan die je warm zal verwelkomen. Ze nemen je mee op een reis doorheen een lang verleden en laten je kennis maken met de tradities en hun dagelijkse leven. Je gaat ook op pad met hen, leert hoe je moet speerwerpen, alsook het herkennen van de medische krachten van plant- en boomsoorten.

DAG 1 | MAASAI BOMA

Vanmorgen reis je naar een Maasai dorp om hier kennis te maken met hun cultuur en levenswijze. Bij aankomst mogen de vrouwen al meteen de koeien melken en helpen de mannen bij het bloed aflaten van de koeien.

Daarna kan je genieten van een ontbijt, waarna de mannen op tocht gaan met de koeien om deze te laten grazen en de dames helpen om de boma proper te maken, huizen te bouwen, water te halen, hout te sprokkelen en shangas te ontwerpen. De mannen trekken de bergen in om lokale kruiden te verzamelen en leren zo alles over de geneeskundige kracht van bepaalde bloemen, bladeren en wortels van lokale plant- en boomsoorten, maar maken ook kennis met het herkennen van sporen van dieren. De kruiden worden naar de Orpul gebracht, een speciale plaats voor de Maasai waar ze medicijnen maken met soep.

Tijdens de twee dagen zal je ook de lokale klederdracht dragen. Vrouwen dragen een calabash en mannen een speer. Gedurende de dag zullen de Maasai krijgers je het speerwerpen aanleren. In een lang verleden was het voor hen van levensbelang dat ze die techniek aanleerde om zich te verdedigen tegen carnivoren zoals een leeuw of luipaard.

 

Dan breekt de avond aan en is het tijd om te genieten van het avondmaal, bereid door een professionele chef-kok. Er is keuze uit verschillende gerechten, waaronder ook een barbecue. Mineraalwater is beschikbaar tijdens de maaltijd.

Vervolgens is er een afspraak bij het kampvuur, waar je kennis zal maken met enkele oude Maasai die je alles zullen vertellen over hun rijke verleden, tradities, leefgewoontes en cultuur. Vervolgens is het tijd voor zang en dans en iedereen mag meedoen. De traditie wil dat je stiekem naar je bed vlucht want er staat geen tijd op het vermaak.

DAG 2 | SPEERWERPEN EN KRUIDENTOCHT

Vanmorgen volg je nog verder de Maasai in hun dagelijkse bezigheid. Rond het middaguur is er een picknick onder de schaduw van acacia bomen. Na het middagmaal gaat het terug richting de boma en is het tijd voor de transfer.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort865 US$ (± 743.90 €)656 US$ (± 564.16 €)656 US$ (± 564.16 €)

Geldig van 1 januari 2021 tot 31 december 2021

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer
Indien 4 samenreizenden in 2 tweepersoonskamer
Indien 6 samenreizenden in 3 tweepersoonskamer

TYPE:

Comfort: overnachting in de Maasai boma/huis of als alternatief een tweepersoonstent met matras en linnen in de Maasai boma (kraal)

FB Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal

TIP: Hou er rekening mee dat de overnachting plaats vindt in een Maasai hut of kleine tent en om de authenticiteit van deze culturele tour te behouden er geen sprake is van luxe. Niet te min zullen de lokale Maasai er alles aan doen uw verblijf aangenaam te doen verlopen.

INBEGREPEN:

FB (Full board: 3 maaltijden per dag)
Transfer van en naar Arusha
 
Hut of Tent met matras en linnen in het Monduli, Silalei of Makuyuni dorp
Mineraalwater
Alle activiteiten zoals speerwerpen, mee helpen in de boma, kruidentocht, vuur maken, juwelen maken, vee melken

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Lokale vluchten indien van toepassing
Visumkosten (50 US$/per persoon), ter plekke te regelen
Wasserette
Drankjes
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Tanzania te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten