GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

9 daagse In de sporen van het wild

vanaf
5,360 US$ (4,609.60 €) pp
Tanzania
Kilimanjaro | Arusha | Tarangire NP | Serengeti NP | Ngoronogoro Conservation Area | Karatu
prijsofferte aanvragen
Het noorden van Tanzania is rijk aan nationale parken, waarvan enkelen zelfs wereldberoemd zijn. Hun unieke fauna en flora, maar ook de bijzondere locatie, extreme hoogtes of uitgestrekte vlaktes, je kan het zo gek niet bedenken of dit deel van Tanzania heeft het. Denk daarbij aan Mount Meru, Kilimanjaro, de Ngorongoro krater en het prachtige Serengeti Nationaal Park om slechts enkele op te noemen. Trek alvast mee in de sporen van het wild en vooral een bijzonder mooi Tanzania

DAG 1 | AANKOMST KILIMANJARO - ARUSHA

Na aankomst in Kilimanjaro International Airport staat je chauffeur/gids je reeds op te wachten voor een transfer naar uw overnachtingsplaats.

Overnachting:
Comfort: Planet kia Lodge  Basis: BB
Charme: Mount Meru Game Lodge Basis: BB
Exclusief: Arusha Coffee Lodge Basis: BB

DAG 2 | TARANGIRE NATIONAAL PARK

Vanochtend heb je rustig de tijd om even te genieten van een heerlijk ontbijt en de prachtige omgeving. De eerste kennismaking met de prachtige fauna en flora van Tanzania gebeurd in het Tarangire Nationaal Park. Dit nationale park kan je het hele jaar door bezoeken maar de piekperiode is toch wel tussen juni en september (het droge seizoen). Dan moeten de dieren in grote getallen op zoek naar voedsel en vooral vers drinkwater. De Tarangire rivier vormt hier een belangrijke bron van leven en om te overleven. Het is tevens een waar vogelparadijs, met niet minder dan 550 geregistreerde vogelsoorten. Verder vind je er grote kuddes olifanten, zebra, impala, gazelle, eland, buffels en wildebeest of gnoe. Op heel wat momenten zit je op een hoogte, waardoor je een schitterend overzicht krijgt van de prachtige natuur, de open vlaktes met mooie bosranden aan de rivier. Gamedrives of safari's zijn hier altijd wel belonend en dit park zal je nog meer doen snakken naar meer van deze unieke fauna en flora.

Overnachting:
Comfort: Tarangire Osopuko Lodge Basis: FB
Charme: Maramboi Tented Camp Basis: FB
Exclusief: Tarangire Nimali tented Lodge Basis: FB

DAG 3 | TARANGIRE - SERENGETI NATIONAAL PARK

Verblijf je het Maramboi Tented Camp, dan heb je vanochtend nog een voetsafari tot aan Lake Manyara, in het gelijknamige nationaal park, waar flamingo's zich met de duizenden verzamelen. Onderweg zie je ook zebra, wildebeest en andere diersoorten. Vervolgens gaat het via de Ngorongoro Hooglanden richting het wereldberoemde Serengeti Nationaal Park. De route neemt je tot op een hoogte van boven de 2.000 meter en hier krijg je van tijd tot tijd reeds een glimps van de onmetelijk mooie Ngorongoro kratervloer. Je volgt als het ware de krater-ring en via een corridor, voorbestemd voor de lokale Maasai en hun veestapel, bereik je al gauw de Serengeti. Opeens verandert het landschap naar uitgestrekte, onmetelijke lange grasvelden. Met wat geluk zie je hier migrerende kuddes dieren, misschien wel honderden, of duizenden. Deze dagtrip brengt je tenslotte bij het centrale deel van het Serengeti Nationaal Park. Een locatie die bekend staat als de plek bij uitstek om heel het jaar door te bezoeken, meer bepaald he Seronera gebied. Een regio waar rivieren diepe beddingen hebben gemaakt en waar vlaktes en heuvels elkaar afwisselen. Ideaal terrein voor heel wat dier- en vogelsoorten en gegarrandeert een uniek fotomoment, om niet te spreken van heel wat fotomomenten.

Overnachting:
Comfort: Kisura Serengeti Camp Basis: FB
Charme: Kiota Serengeti tented camp Basis: FB
Exclusief: Lahia tented camp Basis: FB

DAG 4 | SERENGETI NATIONAAL PARK

Het centrale deel van het Serengeti Nationaal Park heeft zoveel te bieden dat je er naar alle waarschijnlijkheid gemakkelijk nog een langere tijd zou willen vertoeven en daarom ook vandaag de mogelijkheid om uitgebreid op verkenning te gaan. Leeuwen opsporen bij de vele kopjes in dit gebied, of wie weet een luipaard in de bomen terugvinden langsheen de rivierbeddingen. Zeker is dat je een brede waaier aan fauna en flora mag verwachten.

Overnachting:
Comfort: Kisura Serengeti Camp Basis: FB
Charme: Kiota Serengeti tented camp Basis: FB
Exclusief: Lahia tented camp Basis: FB

DAG 5 | SERENGETI NATIONAAL PARK

Vanuit het centrale deel trek je terug naar het zuidelijke deel van het Serengeti Nationaal Park en bestaat de kans dat je getuige kan zijn van de grootste migratie van wilde dieren op deze planeet. Meer dan 1,5 miljoen blauwe gnoes, of wildebeest, gevolgd door 500.000 Thomsongazelle en Grant gazelle, en maar liefst 200.000 zebra's. Ze maken allen een jaarlijkse tocht van 2.000 kilometer en dit enkel en alleen om op zoek te gaan naar vers gras en drinkwater, maar tegelijkertijd ook een plek om te kalveren. Ze worden daarbij op de hielen gezeten door carnivoren, zoals leeuw, luipaard, cheeta en hyena, of vallen ten prooi aan honger, dorst, uitputting of geraken in de val van krokodillen of worden vertrappeld en gedood door nijlpaarden. Niet meteen de leukste opdracht, maar wel eentje die reeds generatie op generatie wordt verder gezet.

Overnachting:
Comfort: Kisura Serengeti Camp Basis: FB
Charme: Kiota Serengeti tented camp Basis: FB
Exclusief: Lahia tented camp Basis: FB

DAG 6 | SERENGETI - NGORONGORO CONSERVATION AREA

Je reist nu terug in zuidelijke richting en verlaat de uitgestrekte vlaktes van het Serengeti Nationaal Park. Ook vandaag is de kan nog bestaande dat u grote kuddes gnoes, zebra of gazelle zal zien. Vervolgens is het de beurt aan de Ngorongoro Hooglanden, onderdeel van het Ngorongoro Conservation Area, waar je met regelmaat van de klok enkele Maasai nederzettingen zal zien, of Maasai krijgers die met hun grote kudde vee rondtrekken. Eindbestemming vandaag, de Ngorongoro krater-ring, dit uniek gebied staat bekend als één van de 'Zeven Natuurlijke Wonderen in Afrika' en bezit Werelderfgoed status. Van op de krater-ring heb je een zeer bijzonder uitzicht over het landschap en de 600 meter lager liggende bodem van de krater.

Overnachting:
Comfort: Rhino Lodge Basis: FB
Charme: Ngorongoro Farm House Basis: FB
Exclusief: Ngorongoro Serena Safari Lodge Basis: FB

DAG 7 | NGORONGORO KRATER

Dit word ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis, een bezoek aan de bodem van de Ngorongoro krater. In de krater leven permanent naar schatting 25.000 grote zoogdieren en op haar hoogtepunt stijgt dit getal naar meer dan 500.000. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld en beschouwen we dit unieke plekje als de 'Ark van Noah'. De Ngorongoro-krater was deel van het Serengeti gebied, ontstaan in 1951, maar werd in 1959 een zelfstandig natuurgebied.De grote hoeveelheden wild zijn amper te vatten, zowel zebra's, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden komen er in grote getallen voor. De gnoe populatie, ook gekend als wildebeest, in de krater neemt niet deel aan de grote migratie tussen de Serengeti (Tanzania) en Masai Mara (Kenia). Net als heel wat andere diersoorten in de krater verkiezen ze de overvloed aan voedsel en water boven een massale trek met het risico ten prooi te vallen aan roofdieren als leeuw, luipaard, cheeta, hyena, maar ook krokodil en/of gedood te worden door nijlpaarden. Sinds enkele jaren trekken ook duizenden en duizenden flamingo's naar het gebied. Het vrij ondiepe zoutmeer is een trekpleister voor deze vogelsoort die migreert tussen Lake Natron en andere gebieden in de regio.

Overnachting:
Comfort: Rhino Lodge Basis: FB
Charme: Ngorongoro Farm House Basis: FB
Exclusief: Ngorongoro Serena Safari Lodge Basis: FB

DAG 8 | NGORONGORO - ARUSHA - KILIMANJARO

Jammer genoeg zit de reis er al weer bijna op. Na het ontbijt gaat het weer richting Arusha en Kilimanjaro waar je de terugvlucht aanvat.  Onderweg breng je nog een bezoek aan een masaai dorp. (*)

DAG 9 | THUISKOMST

(*) Heel wat reizigers verkiezen om een strandvakantie als afsluiter van hun reis te nemen. Zanzibar leent zich perfect voor een strandvakantie. Vraag ons gerust naar advies aangaande accommodatie en mogelijkheden om uw reis eventueel te verlengen met enkele dagen. Op onze website vindt u ook enkele standaard formules die Zanzibar met Tanzania combineren.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort3,925 US$ (± 3,375.50 €)3,220 US$ (± 2,769.20 €)3,220 US$ (± 2,769.20 €)
Per persoon in Charme4,295 US$ (± 3,693.70 €)3,560 US$ (± 3,061.60 €)3,560 US$ (± 3,061.60 €)
Per persoon in Exclusief5,360 US$ (± 4,609.60 €)4,515 US$ (± 3,882.90 €)4,515 US$ (± 3,882.90 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Tarieven geldig tussen 1 januari 2021 en 31 december 2021. Wil je voordeliger reizen, kies dan voor een reis tussen 1 april en 31 mei. Je kan ook iets voordeliger reizen tussen 1 en 31 maart (regenseizoen). Tussen kerst en Nieuwjaar geldt een toeslag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor een periode die beter bij u past.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer
Indien 4 samenreizenden in 2 tweepersoonskamer
Indien 6 samenreizenden in 3 tweepersoonskamer

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklasse luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal

TIP: De selectie van accommodatie is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&Bs, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt voor het hotel in Arusha
FB (Full board: 3 maaltijden per dag) tijdens het volledige programma
Alle PARK FEES (per persoon/dag op 24u systeem)
Ngorongoro Crater Fee
Tourism Development Levy (1,5 US$ per persoon/dag)
Flying doctor's Emergency Service
Vervoer in een 4x4 safarivoertuig met gegarandeerde raamplaats en 220V stekker voor het opladen van batterijen
Begeleiding door een Engelstalige gids/chauffeur met zeer goede ervaring
Alle gamedrives en activiteiten in de parken
Alle transfers tussen de accommodaties en de luchthavens
Ongelimiteerde kilometers tijdens de gamedrives
Mineraalwater aan boord van het safarivoertuig (ongelimiteerd) alsook frisdranken in de lodges tijdens de safari

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Lokale vluchten indien van toepassing
Visumkosten (50 US$/per persoon), ter plekke te regelen
Wasserette
Alcoholische dranken (bier, wijn en sterke drank)
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Tanzania te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten