GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

10 daagse Korte safari in Selous combineren met Zanzibar (cultuur en strand)

vanaf
0 US$ (0.00 €) pp
Tanzania
Dar es Salaam | Selous | Stone Town | Fumba Beach
prijsofferte aanvragen
Wie droomt er niet van, een unieke safari in Tanzania, meer bepaald in het Selous Game Reserve, combineren met het opsnuiven van cultuur in het betoverende en historische Stone Town. Vervolgens nog even drie nachten genieten van zon, zee en strand bij Fumba Beach. Die droom komt zomaar dichter bij!
DAG 1: AANKOMST DAR ES SALAAM - SELOUS GAME RESERVE

U landt in de loop van de dag in Dar es Salaam, waar een transfer volgt naar Selous Wilderness Camp, dit per vliegtuig (transfer inbegrepen). Eens toegekomen in Selous Game Reserve wachten u 4 onvergetelijke nachten waarbij je het wild van zeer dicht bij zal kan gaan observeren.

Overnachting: Selous Wilderness Camp Accommodatie: Tented Basis: HB

DAG 2-4: SELOUS GAME RESERVE

De komende dagen is het volop genieten van het Selous Game Reserve en dit kan op verschillende manieren. Daar het kamp aan de oevers van de machtige Rufiji rivier is gelegen is dit best een unieke plek te noemen. Zo dicht bij de rivier biedt namelijk een geweldige kans om de vele dieren te observeren terwijl ze hun dorst komen lessen. Het wildpakket omvat twee activiteiten per dag, gaande van wandelsafari, bootsafari, halve dag of volle dag gamedrive.

Overnachting: Selous Wilderness Camp Accommodatie: Tented Basis: HB

DAG 5: SELOUS GAME RESERVE - STONE TOWN, ZANZIBAR

Vanochtend vroeg is er nog een voetsafari voorzien, waarna de transfer volgt naar de airstip waar u een vlucht neemt naar Zanzibar. Unguja Island, met als hoofdstad Stone Town, is het meest bekende eiland in Zanzibar en is 39 km breed en 85 km lang. Bergen ga je hier niet terugvinden want het hoogste punt is slechts 120 meter. Wat je wel zal terugvinden zijn parelwitte stranden, een azuurblauwe Indische Oceaan, wuivende palmbomen, bijzondere hotels, maar ook een hele vriendelijke bevolking en best een rijke en interessante geschiedenis. Stone Town geniet Werelderfgoed status en is voor iedere bezoeker aan Zanzibar een must om te ontdekken. Toegegeven het is geen Istanbul of Cairo, maar het komt wel dicht in de buurt. Met name de architectuur, de nabijheid van de Indische Oceaan, de haven en de mengelmoes aan culturen en rijke geschiedenis maken deze oude stad zo bijzonder.

Overnachting: The Swahili House Accommodatie: Deluxe Room Basis: HB

DAG 6: STONE TOWN ONTDEKKEN

Sterk aanwezig zijn de Arabische en Europese invloeden en dat zie je dan vooral aan de vormgeving van de oude gebouwen. 99 percent van de bevolking in Zanzibar is islamitisch en ook die invloeden zijn rijkelijk aanwezig, vooral dan in de vorm van moskeeën. Hiervan telt Stone Town er niet minder dan 51! Vele van de gebouwen liggen er wat verkommerd bij, vooral dan omdat ze verwijzen naar een oud koloniaal verleden of doen terugdenken aan de tijden van slavernij. Maar daar komt stilaan verandering in want vooral hotelgroepen nemen de oude gebouwen in en restoreren ze weer helemaal tot hun oude glorie, maar dan wel met het hedendaags moderne comfort en strikt gebonden aan regels tot de instandhouding van het erfgoed.

Wie Stone Town wil ontdekken doet dit best niet op z'n eentje. Niet dat de stad onveilig is (in tegendeel), maar de vele smalle steegjes lijken zo op mekaar dat je al heel snel niet meer weet waar je jezelf bevindt. Je neemt daarom best een gids die als geen andere de stad kent en je meteen ook heel wat informatie kan verschaffen over de historische achtergrond. Je kan bij vrijwel elke overnachtingsplaats zo een gids vooraf reserveren, of je kan ter plekke de straat op gaan en met de regelmaat van de klok zal er wel iemand je aanspreken om je te mogen begeleiden. Geen idee wie te kiezen, dan kunnen we u alvast zeker de juiste gids vooraf bespreken. Geen stadsmens, dan hoef je niet noodzakelijk in Stone Town te blijven, neem een Dhow naar Prison Island voor een bezoek aan het eiland en onderweg kan je wat snorkelen, of ga mee op de Spice Tour en ontdek alles over de Zanzibari specerijen!

Overnachting: The Swahili House Accommodatie: Deluxe Room Basis: HB

DAG 7-9: ZON, ZEE EN STRAND BIJ FUMBA BEACH (Half Board)

Er zijn zo van die adresjes waarvan je zegt, 'hier had ik graag nog wat langer gebleven' en laat Fumba Beach Lodge nu net zo een adresje zijn! Deze lodge is gelegen op een 40 hectare groot domein dat onderdeel uitmaakt van het Menai strand en natuurgebied. Dit marinegebied wordt hierdoor extra beschermd. Het ligt op amper 45 minuten van de luchthaven en een klein uurtje van Stone Town. Waar het bij Fumba Beach Lodge vooral op aankomt is het zorgen voor privacy, rust, sereniteit, en vooral een goede service en heel veel aandacht voor detail. Hoog in de vaandel dragen ze hun uitstekende en uitermate vriendelijke service.

De 'helden van de lodge' worden ze ook wel eens genoemd, namelijk de chefs die ervoor zorgen dat er dagelijks heerlijke maaltijden worden geserveerd. Ze maken graag gebruik van de beste ingredienten, de meest heerlijke specerijen en fruit en groenten die voornamelijk uit eigen land komen. Je kan op niet minder dan vier locaties je maaltijd nuttigen, boven in een baobab, aan het strand in de boma, in het hoofdgebouw of op het dek bij het strand. De nabijgelegen vissersdorpjes zorgen voor de aanlevering van verse vis en schaaldieren. Geen wonder dat Fumba Beach Lodge door vele begeerd wordt vanwege haar overheerlijke keuken. Er is een op het domein ook een spa en watersportcentrum. Verschillende mogelijkheden aangaande gelaat- en lichaamsverzorging worden aangeboden en er is zelfs een jacuzzi, die nota bene in een boom werd gebouwd! Tal van activiteiten kunnen vanuit de lodge ondernomen worden, denk daarbij aan snorkelen, een bezoek aan de lokale bevolking, Stone Town en tal van andere locaties, zoals bijvoorbeeld Pungume Island, ideaal om te gaan snorkelen in de turquoise blauwe Indische Oceaan. Kayak en surfmateriaal kunnen bij de lodge gehuurd worden.

Overnachting: Fumba Beach Lodge Accommodatie: Deluxe Sea View Room Basis: HB

DAG 10: VERTREK

Vanochtend na het ontbijt volgt de tranfer terug naar Stone Town en vliegt u eerst terug naar Dar es Salaam. Van hieruit volgt uw internationale vlucht terug naar Europa, allezins met een bagage vol herinneringen.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Charme3,230 US$ (± 2,777.80 €)3,230 US$ (± 2,777.80 €)3,230 US$ (± 2,777.80 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs geldig tussen 5 januari 2019 en 19 december 2019

Game package = Kamer, ontbijt, avondmaal en 2 activiteiten per dag 
HB = Kamer, ontbijt en avondmaal

INBEGREPEN:

Overnachtingen in Selous Wilderness Camp met game package
Overnachting in Fumba Lodge en The Swahili House Half Board basis
Lokale vluchten Dar es Salaam - Selous Wilderness Camp - Zanzibar - Dar es Salaam
Transfers in Zanzibar van Stone Town Airport naar The Swahili House en Fumba Lodge en terug naar Stone Town Airpiort
BTW

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen naar Dar es Salaam vanuit het land van herkomst
Visum (50 US$ per persoon), verkrijgbaar en cash te betalen bij aankomst
Hoger kamertype
Selous Park Fee (80 US$ per persoon per dag (24u systeem) of 55US$ voor kinderen tot en met 17j)
Selous Airstrip Landing Fee (8 US$/pp)
Fooien
Waserette, drankjes en persoonlijke uitgaves
Bijkomende activiteiten of uitstappen
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door jou aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Tanzania te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten