GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

13 daagse Serengeti wildlife safari combineren met strandvakantie in Zanzibar

vanaf
0 US$ (0.00 €) pp
Tanzania
Arusha | Tarangire NP | Ngoronogoro Krater | Serengeti NP | Zanzibar
prijsofferte aanvragen
Tijdens teze trip heb je rustig de tijd om te genieten van alles wat noordelijk Tanzania te bieden heeft. Je spendeert 2 dagen in het prachtige Tarangire Nationaal park om daarna richting Ngorongoro krater te trekken, waar je oog in oog komt te staan met de Big 5. Van daaruit trek je verder naar het wereldberoemde Serengeti Nationaal park, waar je 3 dagen rondrijdt met je persoonlijke gids, welke er alles zal aan doen om je zoveel mogelijk dieren te laten zien. Ook de migratie van duizenden gnoes zal zeker aan bod komen. Vanuit Serengeit vlieg je door naar Zanzibar, waar je kan genieten van 4 dagen zon, parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Een reis vol avontuur en ontspanning!

DAG 1 | AANKOMST KILIMANJARO - ARUSHA

Na aankomst in Kilimanjaro International Airport staat je chauffeur/gids je reeds op te wachten voor een transfer naar uw overnachtingsplaats.

Overnachting: Karama LodgeBasis: BB

DAG 2 | TARANGIRE NATIONAAL PARK

Vanochtend heb je rustig de tijd om even te genieten van een heerlijk ontbijt en de prachtige omgeving. De eerste kennismaking met de prachtige fauna en flora van Tanzania gebeurt in het Tarangire Nationaal Parkwaar meteen een volle dag safari op het programma staat. Dit nationale park kan je het hele jaar door bezoeken maar de piekperiode is toch wel tussen juni en september (het droge seizoen). Dan moeten de dieren in grote getallen op zoek naar voedsel en vooral vers drinkwater.
De indrukwekkende Great Rift Valley Escarpment komt bijna onmiddellijk in zicht. Dat is een steile, hoge muur van bijna 2.000 meter die opvallend uitsteekt boven de omliggende vlaktes. De Tarangire rivier vormt hier een belangrijke bron van leven en om te overleven. Het is tevens een waar vogelparadijs, met niet minder dan 550 geregistreerde vogelsoorten.
Olifanten, buffels, pythons worden regelmatig gezien langs de weg, en lijken zich helemaal niets aan te trekken van uw aanwezigheid. De dieren gaan gewoon verder met hun dagelijkse bezigheid. U volgt de kronkelende bushpaden en ontdekt het verloop van de Tarangire rivier waar olifanten drinken en spelen in het frisse water. In de late namiddag komt u aan bij de lodge waar u kunt ontspannen en u zich kan klaarmaken voor het avondmaal en de overnachting.

Overnachting: Tarangire Simba lodge Basis: FB

DAG 3 | VOLLEDIGE DAG IN HET TARANGIRE NATIONAAL PARK

Vandaag vertrekt u heel vroeg voor een gamedrive terwijl de zon opgaat. Deze start om 6 uur en rond 8 uur stoppen we in de bush om te ontbijten. Onze chauffeur zal zorgen voor een ontbijtmand en na het ontbijt staat er een korte wandeling op het programma. Stelt u zich een wandeling voor in de Afrikaanse bush waarbij u olifanten en andere dieren van op een heel korte afstand zal kunnen zien.Denk eraan dat we gedurende deze hele wandeling worden begeleid door een gewapende ranger. Daarna vertrekt u opnieuw op gamedrive tot de namiddag, maar onderweg stopt u nog om te lunchen om dan vervolgens tot aan zonsondergang opnieuw op gamedrive te gaan. Avondmaal en overnachting in hetzelfde kamp

Overnachting: Tarangire Simba lodge Basis: FB

DAG 4 | TARANGIRE - NGORONGORO KRATER

Een vroeg ontbijt om daarna meteen te vertrekken om de bodem van de Ngorongoro krater te ontdekken gedurende een halve dag. Met een wereldbekende reputatie en een relatief klein oppervlak zult u rekening moeten houden dat er hier ook andere safarivoertuigen zullen te zien zijn. Laat u zich daar niet door afleiden, want deze plaats is een prachtig stuk natuur en is een van de weinige plaatsen op aarde waar u de Big Five tegelijkertijd zou kunnen zien: Leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn.
In de krater leven permanent naar schatting 25.000 grote zoogdieren en op haar hoogtepunt stijgt dit getal naar meer dan 500.000. Daarmee is dit een van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld en beschouwen we dit unieke plekje als de 'Ark van Noah'. De Ngorongoro-krater was deel van het Serengeti gebied, ontstaan in 1951, maar werd in 1959 een zelfstandig natuurgebied.De grote hoeveelheden wild zijn amper te vatten, zowel zebra's, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden komen er in grote getallen voor. De gnoe populatie, ook gekend als wildebeest, in de krater neemt niet deel aan de grote migratie tussen de Serengeti (Tanzania) en Masai Mara (Kenia). Net als heel wat andere diersoorten in de krater verkiezen ze de overvloed aan voedsel en water boven een massale trek met het risico ten prooi te vallen aan roofdieren als leeuw, luipaard, cheeta, hyena, maar ook krokodil en/of gedood te worden door nijlpaarden. Sinds enkele jaren trekken ook duizenden en duizenden flamingo's naar het gebied. Het vrij ondiepe zoutmeer is een trekpleister voor deze vogelsoort die migreert tussen Lake Natron en andere gebieden in de regio.
Om onze tijd optimaal te benutten in deze krater, nemen we u mee naar een panoramische picknickplaats waar u een lekkere lunch te wachten staat. In de namiddag vertrekken we uit de krater en stijgen we tot aan de rand om naar het kamp te rijden waar het avondmaal op u wacht en waar u eveneens zult overnachten.

Overnachting: Ngorongoro Sopa LodgeBasis: FB

DAG 5: NGORONGORO/SERENGETI NATIONAAL PARK

Een vroeg ontbijt en vervolgens gaat het via de Ngorongoro Hooglanden richting het wereldberoemde Serengeti Nationaal Park. Je verlaat de krater-ring en via een corridor, voorbestemd voor de lokale Maasai en hun veestapel, bereik je al gauw de Serengeti. Opeens verandert het landschap naar uitgestrekte, onmetelijke lange grasvelden. Met wat geluk zie je hier migrerende kuddes dieren, misschien wel honderden, of duizenden. Deze dagtrip brengt je tenslotte bij het centrale deel van het Serengeti Nationaal Park. Een locatie die bekend staat als de plek bij uitstek om heel het jaar door te bezoeken, meer bepaald het Seronera gebied. Een regio waar rivieren diepe beddingen hebben gemaakt en waar vlaktes en heuvels elkaar afwisselen. Ideaal terrein voor heel wat dier- en vogelsoorten en gegarrandeerd een uniek fotomoment, om niet te spreken van heel wat fotomomenten.

Overnachting: Serengeti Acacia tented camp Basis: FB

DAG 6 EN 7 | SERENGETI NATIONAAL PARK

Het centrale deel van het Serengeti Nationaal Park heeft zoveel te bieden dat je er naar alle waarschijnlijkheid gemakkelijk nog een langere tijd zou willen vertoeven en daarom ook voorzien we nog 2 dagen om uitgebreid op verkenning te gaan. De dag start bij zonsopgang met gamedrives die doorgaan tot aan zonsondergang op de eindeloze vlaktes van het Serengeti park. U zult een fantastische tijd beleven tijdens het bezoek aan de nijlpaarden en krokodillen. Gedurende de hele dag geniet u van het wildleven en u kunt onderweg op uw gemak genieten van een picknick rond de middag. Je gaat leeuwen opsporen bij de vele kopjes in dit gebied, of wie weet een luipaard in de bomen terugvinden langsheen de rivierbeddingen. Dit wordt de dag van de grote katten. Zeker is dat je een brede waaier aan fauna en flora mag verwachten.

Overnachting: Serengeti Acacia tented camp Basis: FB

DAG 8 | CENTRALE SERENGETI /ZANZIBAR

Meteen na het ontbijt vertrekken we op een voormiddag gamedrive en op weg naar de Seronera airstrip zal u ook nog de kans hebben om dieren te zien vooraleer u op de vlucht stapt naar het kruideneiland van Afrika, Zanzibar. De vlucht neemt plaats met een klein vliegtuigje, waardoor je niet helemaal terug naar Kilimanjaro airport hoeft te rijden en hierdoor een dag verliest, maar meteen vanuit de Serengeti kan vertrekken. Na aankomst op de luchthaven in Zanzibar wordt u verwelkomd door onze chauffeur die u naar het hotel brengt waar u op tijd aankomt voor de zonsondergang op het strand.

Overnachting: Zanzibar Pearls Boutique Hotel - Pearl suite Basis: FB

DAG 9 TOT 11 | VOLLEDIGE DAG IN ZANZIBAR

Witte zandstranden, palmbomen en de Indische Oceaan zover je kunt zien, dat is Matemwe in het noordoosten van Zanzibar. Het kleine dorp is geliefd bij de lokale bevolking en reizigers vanwege het schijnbaar oneindige brede en romantische strand. Matemwe is een goede plek als je wilt ontspannen, met in de ene hand een boek en een drankje in de andere, je hebt je droombestemming gevonden. Zanzibar Pearl ligt direct aan zee met een geweldige tropische tuin en heeft het langste strand van Matemwe, namelijk 250 meter. De Lodge beschikt over 24 kamers op een stuk land van 39.000 m2.
De Pearl Suites liggen aan de oceaan, omgeven door exotische weelderige vegetatie in bungalows voor 2 tot 3 personen met privétoegang tot het strand
Het hoofdrestaurant is geïnspireerd door de omringende kustsfeer en ondersteunt ook de gemeenschap door een scala aan maaltijden te serveren met verse, lokale ingrediënten. Er is een grote selectie aan sterke dranken, cocktails en wijn om uw maaltijd nog lekkerder te maken. Alle producten zijn biologisch geleverd door de beste lokale leveranciers. Er is ook altijd een volledige vegetarische optie beschikbaar.
Vanuit de lodge kunnen verschillende activiteiten worden ondernomen waaronder een snorkel of duikexcursie naar de Mnemba Atoll waar er een grote verscheidenheid is aan marine leven inclusief enkele dolfijnen. De trip duurt ongeveer 5 a 6 uur.

Overnachting: Zanzibar Pearls Boutique Hotel - Pearl suite Basis: DBB

DAG 12 | ZANZIBAR/TERUGVLUCHT

Na het ontbijt hebt u nog even tijd om te ontspannen op het strand vooraleer de chauffeur u naar Stone Town brengt voor een rondleiding in het historische centrum. Daarna wordt u naar de luchthaven van Zanzibar gebracht voor uw internationale terugvlucht.

DAG 13 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Charme5,765 US$ (± 4,957.90 €)4,810 US$ (± 4,136.60 €)4,810 US$ (± 4,136.60 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Tarieven geldig tussen 1 januari 2021 en 31 december 2021. Wil je voordeliger reizen, kies dan voor een reis tussen 1 april en 31 mei. Je kan ook iets voordeliger reizen tussen 1 en 31 maart (regenseizoen). Tussen kerst en Nieuwjaar geldt een toeslag en is in Zanzibar een minumum verblijf van 5 nachten vereist. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor een periode die beter bij u past.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer
Indien 4 samenreizenden in 2 tweepersoonskamer
Indien 6 samenreizenden in 3 tweepersoonskamer

TYPE:

Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal

TIP: De selectie van accommodatie is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachting op basis van kamer en ontbijt voor het hotel in Arusha
FB (Full board: 3 maaltijden per dag) tijdens het safari programma
DBB (ontbijt en diner) tijdens het verblijf in Zanzibar
Alle PARK FEES (per persoon/dag op 24u systeem)
Ngorongoro Crater Fee
Tourism Development Levy (1,5 US$ per persoon/dag)
Flying doctor's Emergency Service
Vervoer in een 4x4 safarivoertuig met gegarandeerde raamplaats en 220V stekker voor het opladen van batterijen
Begeleiding door een Engelstalige gids/chauffeur met zeer goede ervaring
Alle gamedrives en activiteiten in de parken
Alle transfers tussen de accommodaties en de luchthavens
Ongelimiteerde kilometers tijdens de gamedrives
Mineraalwater aan boord van het safarivoertuig (ongelimiteerd) alsook frisdranken in de lodges tijdens de safari
Lokale vlucht tussen Serengeti en Zanzibar
Airport transfer van en naar het hotel in Zanzibar
Begeleide rondleiding in Stone Town de dag van vertrek

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Lokale vluchten indien van toepassing
Visumkosten (50 US$/per persoon), ter plekke te regelen
Wasserette
Alcoholische dranken (bier, wijn en sterke drank)
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Tanzania te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten