GO ZUID-AFRIKA

OOST KAAP

De Oost-Kaap is een nog relatief jonge provincie, in die zin dat het haar ontstaan kent in april 1994, na de afschaffing van apartheid, toen het oostelijke deel van de Kaapkolonie samengevoegd werd met de vroegere thuislanden Transkei en Siskei. Deze provincie heeft een grote verscheidenheid aan landschappen, met in het westen, deels Karoo en deels semi-regenwoud, waar voornamelijk boswinning overheerst. Hier is ook het Tsitsikamma Stormsrivier park gelegen, onderdeel van Garden Route nationaal park en de plek bij uitstek om te genieten van zowel het marineleven, alsook de prachtige inheemse wouden met boomsoorten als geelhout, stinkhout en melkhout, om slechts enkele te noemen. Het is het enige echte beschermde marinegebied in deze regio. Vlakbij liggen beroemde bruggen, zoals de Paul Sauyer en de Bloukrans. Deze laatste is meteen ook de plek waar de hoogste bungee van het land kan worden uitgevoerd. Zonder die, en vele andere bruggen in de regio, was het vrijwel onmogelijk geweest om Port Elizabeth te bereiken, of omgekeerd de Tuinroute.

Meer in oostelijke richting heb je Port Elizabeth, bij Nelson Mandela Bay. Net buiten de stad ligt Coega, een gloednieuw havengebied dat de lokale economie ten goede komt. Niet gek veraf is Addo Elephant nationaal park, dat ondertussen uitgegroeid is tot het 3e grootste nationaal park van het land en zich promoot als de enige plek waar je in malariavrij gebied de Big Seven (neushoorn, luipaard, leeuw, buffel, olifant, haai en walvis) kan bewonderen. Tussen Kenton-on-Sea aan de kust, Paterson in het noorden, en Grahamstown in het oosten, liggen ook tal van privaat wildparken, waaronder Shamwari, Kishaka, Pumba, Kariega, Amakhala, Gorah, Schotia en Sibuya tot de bekendste horen. Grahamstown is een typische Victoriaanse stad, met brede lanen, maar ook de plek waar één keer op het jaar het National Arts Festival plaats vindt, dat tal van kunst- en muziekliefhebbers naar deze stad lokt.

Meer centraal ligt een golvend landschap, waar je de typische Afrikaanse rondavel woningen veelvuldig ziet, welke er en der verspreid zijn over het groene landschap, dat tijdens de wintermaanden heel even goudgeel kleurt. De meeste mensen hier zijn zelfbedruipend en leven van het land en het vee dat ze hoeden. Het is de geboorte- en tevens rustplaats van één van 's werelds meest invloedrijke en charismatische personen, niemand minder dan antiapartheidsstrijder en president, Nelson Mandela, meer bepaald in Qunu. Ook tal van andere Zuid-Afrikaanse persoonlijkheden werden hier geboren, denk maar aan Oliver Tambo, Walter Sisulu, Govan Mbeki, Raymond Mhlaba, Robert Mangaliso Sobukwe, Chris Hani, Thabo Mbeki en Steve Biko. De kustlijn, beter gekend als de Wild Coast, omvat 800 km, vaak grille en ruwe rotsformaties, denk daarbij aan het beroemde Hole in the Wall. Maar hier en daar heb je ook hele mooie stranden en leuke vakantieplekjes zoals East London, Coffee Bay, Port St. Johns en Port Edward. Helemaal in het noorden heb je dan weer het Drakensgebergte dat op een bijna natuurlijke manier de grens vormt met het koninkrijk Lesotho. Hier bevindt zich Tiffindell, het enige skigebied dat het land rijk is.

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid- en Oost-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen