GO ZUID-AFRIKA

Limpopo

Het is geleden sinds 2002 dat de Limpopo nog bekend stond als de Noord-provincie en ondertussen is deze uitgegroeid tot één van de meest toeristische provincies van het land. Daar zal het gunstige klimaat, de aanwezigheid van wild en enkele vooraanstaande nationale parken zeker voor iets tussen zitten. Dit is het land van de Venda, Tsonga, Tswana, Sotho en Ndebele. Helemaal in het westen grenst de Limpopo aan Botswana en het Madikwe Nature Reserve, alsook de Noord-West provincie. Centraal deze regio ligt het prachtige Marakele nationaal park, wat vooral bekend staat voor haar grote populatie Kaapse gieren. Het is ook een belangrijke mijnbouw regio, vooral gekend voor steenkool, koper en magnesium. Centraal gelegen heb je de Waterbergen, waar het Entabeni woud prachtige vista's oplevert over enkele Venda dorpen. In dit gebied vindt u ook het mysterieuze Lake Fundudzi, dat miljoenen jaren geleden is ontstaan toen een landverschuiving de loop van de Mutale rivier blokkeerde. Voor de Venda is dit meer een heiligdom. Hier leeft de grote python God die elk jaar gunstig gestemd moet worden.

Centraal ligt Polokwane en Louis Trichardt, belangrijke agrarische gebieden, waar vroeger, vooral dan naar het noordoosten toe, theeplantages het beeld vormden. Er zijn er nog slechts enkelen en de andere hebben ondertussen plaats gemaakt voor tropisch fruit, zoals mango, papaja, lychee, avocado, citrusvruchten, bananen en nog veel meer. Tzaneen behoort eveneens tot dit gebied, een immer groene, subtropische omgeving. Vlakbij ligt Magoebaskloof, welke beschouwd wordt als een van de mooiste panoramische routes in het land. Hoewel Macademian noten oorspronkelijk afkomstig zijn uit Australië, veroveren ze in sneltempo deze regio, welke nota bene heel vlot te bereiken is vanuit Phalaborwa, de toegangspoort tot het centrale deel van Kruger nationaal park. Wie de tijd heeft, moet zeker doorsteken tot Crookes Corner en Punda Maria, een drie landenpunt dat gescheiden wordt door de Limpopo rivier.

Nu we toch helemaal in het noorden aanbeland zijn, delen we graag ook één van deze regio meest bewaard gebleven geheimen, Mapungubwe nationaal park. Mapungubwe betekent 'de plaats van de Jackhals' in het Sotho en grenst aan een drie landen punt (Botswana, Zuid-Afrika, Zimbabwe). Mapungubwe werd in 1980 uitgeroepen tot nationaal monument en verschillende delen van dit gebied zijn nationaal erfgoed. Dit gebied bestaat voornamelijk uit inheems mopane bush, maar ook prachtige mooie baobab bomen, vrijwel uniek aan deze regio komen hier veelvuldig voor. De zandstenen rotsen kleuren hier goud, geel en rood. Hier was ooit de citadel van het ijzertijdperk. Vele van de vroegere inwoners beschouwden de berg als heilig maar wisten niet dat ze op een schat van archeologische waarde zaten. Vondsten bleken te dateren van tussen 950 tot 1290 voor de jaartelling. Nu kan je de ganse geschiedenis en rijkdom leren kennen in het Mapungubwe Interpretatie Centrum. Het park is voor liefhebbers van fauna en flora eveneens een plek om zeker te bezoeken. De aanwezigheid van water en exotische boomsoorten, zorgen voor een rijke hoeveelheid aan vogels, maar trekken ook heel wat andere diersoorten aan, waaronder luipaard, olifant, giraf, neushoorn, tal van antilopen en zebra.

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid- en Oost-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen