GO ZUID-AFRIKA

Kwazulu-Natal

Kwazulu-Natal is gelegen in het oostelijke deel van Zuid-Afrika. In het zuiden grenst het aan de Oost-Kaap en meer naar het noordwesten aan Lesotho en de Vrijstaat. Dit gebied bevat één van de vele stukjes Werelderfgoed die het land rijk is, meer bepaald het Ukhahlamba Drakensgebergte, dat nauw aansluit met het Maloti gebergte meer naar het noorden. Buiten een uniek berglandschap kan je hier prachtige rotsschilderingen bewonderen die werden nagelaten door de lokale San. Het is ook de koudste plek van de provincie, wanneer er in de winter (Europese zomer) sneeuw valt in het hooggebergte. Om de Drakensbergen vanuit Durban te bereiken, gebruik je de N3 snelweg. Op de route zijn er enkele belangrijke steden, zoals Pietermaritzburg en Howick. Bij Howick heb je niet alleen de Howick watervallen, maar ook een unieke Nelson Mandela capturing place. Vlakbij ligt de Vallei der 1000 heuvels. Dit prachtige immergroene berglandschap is beklad met kilometers lange suikerrietvelden. Deze zijn de belangrijkste bron van inkomsten voor de regio, die er tevens voor zorgde dat duizenden migranten uit India naar Kwazulu-Natal werden gestuurd om als goedkope werkkrachten te fungeren.

In het noordoostelijke deel, grenzend aan Swaziland, heb je de Lebombo bergen, een belangrijke opvangplaats voor water dat in de Pongola dam stroomt. Dit gebied staat bekend als Maputoland en omvat 7.000 km². Naar schatting 100 miljoen jaar geleden zou dit gebied onderdeel hebben uitgemaakt van de zee. De gras- en zandvlaktes in het heuvelland zijn voornamelijk begroeid met acacia bomen en landbouw bestaat vrijwel uitsluitend uit suikerriet, ananas, tabak, citrus en boswinning. Maputoland is ook gekend voor haar fauna en flora, met Pongolapoort Dam, Ndumo, Tembe Elephant Park, Sodwana Bay en Kosi Bay als belangrijkste trekpleister. Natuurlijk vergeten we de iSimangaliso Wetlands niet, een prachtig stukje Werelderfgoed, dat vroeger bekend stond als Great St Lucia Wetlands en dat jaarlijks enorm aan populariteit weet te winnen. De komst van heel wat katachtige en andere wildsoorten, alsook de nabijheid van de Indische Oceaan, zal daar alles met te maken hebben. Het Ithala Game Reserve is zeer heuvelachtig, met vele diepe valleien, kloven, bosgebieden en enorm uitgestrekte grasvelden, net als het Hluhluwe/iMfolozi Park, wat vooral bekend staat voor haar grote concentratie aan neushoorns in het park.

Een bezoek aan deze provincie zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan een traditionele Zoeloekraal. Dergelijke kralen vind je op verschillende plaatsen maar naar onze mening zijn Dumazulu en Shakaland nog steeds de beste plaatsen om te bezoeken. Meer naar het zuiden heb je Dolphin Coast, een prachtige kustlijn, geliefd bij heel wat watersportliefhebbers en de toegangspoort naar La Mercy, Umhlanga en Durban. Buiten zon, zee en strand, zal je hier verwend worden met heel wat attracties en ontspanningsmogelijkheden, denk daarbij aan honderden hectare shoppingcenters, Ushaka Marine World en de geheel vernieuwde Golden Mile boulevard, waar je veilig kan fietsen, wandelen, skaten, of naar het strand gaan, of van daaruit een bezoek brengen aan het Moses Mabhida Stadion en de binnenstad van Durban, waar de Oosterse en Westerse invloeden nog zeer sterk aanwezig zijn, ook op culinair vlak.

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid- en Oost-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen