GO ZUID-AFRIKA

Gauteng

Gauteng, de kleinste provincie van het land, maar met het meeste aantal inwoners, is vrijwel zeker een regio met een rijkdom aan ondergrondse schatten en geschiedenis. De bestuurlijke hoofdstad is tot op heden nog steeds Pretoria, en het kloppende hart van 's lands economie ligt in Johannesburg, vroeger gekend als de Transvaal en een Zuid-Afrikaanse republiek onder leiding van de Voortrekkers. Stille getuigen hiervan zijn het Voortrekkersmonument (en heden ook het Freedom Park) en het Uniegebouw in Pretoria. Gauteng staat voor 'De plaats van Goud' en het is net dat goud en de vondst van diamant die de geschiedenis van het land en deze regio voor altijd zouden veranderen. Grote delen van de provincie liggen in de zogenaamde 'Highveld'

Johannesburg ligt boven de 1.600 m en had jarenlang een kwalijke reputatie één van de gevaarlijkste steden van de wereld te zijn. Gelukkig veranderen de tijden en werd voor en na het WK voetbal 2010 werk gemaakt van de wederopbouw van deze stad. Met succes, want deze stad moet je gezien hebben, het zij met het openbaar vervoer, de Gautrain of de Sightseeing Bus. Zo ontdek je plekken als Witwatersrand, het FNB-stadion (Soccer City), Gandhi Square, Carlton Square, Gold Reef City en het apartheidmuseum. Zelfs de beroemde buitenwijk Soweto is heden een uitstekende plek om te bezoeken en dat kan perfect met de fiets! Nelson Mandela woonde een deel van zijn leven in Soweto, meer bepaald Vilakazi Street 8115, Orlando West. Zijn huis is nu een museum, een ware toeristische attractie, net als vele andere locaties in Soweto. Vilakazi Street is trouwens de enigste in de wereld, waar twee nobelprijswinnaars een huis hebben staan, namelijk Nelson Mandela en aartsbisschop Desmond Tutu. Niet ver af ligt de Regina Mundi kerk, een plek waar heel wat antiapartheidsstrijders in onderdoken wanneer de politie oprukte. Hier een bezoek brengen aan het Hector Pieterson museum/memorial is een must. Door wereldwijde verspreiding van zijn foto groeide hij uit tot een symbool van politiegeweld en het zinloos doden van burgers (Soweto Uprising). Heden is Soweto een bruisende regio en getuigen daarvan zijn het Soweto Theatre en Walter Sisulu Plein. Jabulani was de eerste woonwijk in Soweto die een professioneel theater kreeg en het Walter Sisulu Plein huisvest niet alleen heel wat winkels, maar ook een versmarkt, een openluchtmuseum, een hotel en het Freedom Charter Monument.

Elk jaar bezoeken meer dan 250.000 mensen Maropeng aan de Cradle of Humankind, ten zuiden van Krugersdorp, één van de acht Werelderfgoedplaatsen in Zuid-Afrika, en de enige in de Gauteng provincie. In 1999 bepaalde Unesco dat dit een stukje Werelderfgoed zou worden. De topattracties in dit gebied zijn de Sterkfontein grotten en Maropeng. Bij Sterkfontein kan je een rondleiding van een uur doen door de grotten en ontdek je meer over twee van de meest beroemde Australopithecus fossielen die ooit gevonden werden, mevr. Ples en Little Foot. De betekenis van de naam is in het Setswana 'terugkeer naar de plaats van oorsprong'. Het museum is ontworpen om te gelijken op een gigantische begraafplaats. Hier ontdek je de sporen van het leven op aarde. Eén van de hoogtepunten is een ondergrondse boottrip waarbij je in aanraking komt met aarde, wind, vuur en water, de bestaansmiddelen voor leven op aarde.

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid- en Oost-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen