GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Montagu Country Hotel

4 29kamers/units
Zuid-Afrika | Route 62 | Montagu Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): PJ Basson
m | Lat:S 33° 47' 10" Long: E 20° 7' 17" check-in: 14:00 tot / check-out: 10:00
Reserveer

Het Montagu Country Hotel is diep geworteld in de geschiedenis van Montagu en maakt sinds het einde van de 19e eeuw deel uit van het straatbeeld. Het hotel, gelegen in het historische centrum van het stadje, heeft ondertussen heel wat metamorfoses ondergaan, maar in al die jaren bleef het een populaire ontmoetingsplaats.

Het eerste hotel in Victoriaanse stijl werd al in 1875 op deze plek gebouwd door Christiaan Schlacht. Dit gebouw moest in 1932 plaats ruimen voor het huidige art-decohotel. Meer dan een halve eeuw later kocht de bekende Zuid-Afrikaanse hotelier en pionier Gert Lubbe, die ook het concept van de Route 62 bedacht, het hotel tijdens een veiling nadat het failliet ging. Hij had de visie om het interieur van dit art-decohotel, het enige echte in Zuid-Afrika, in zijn oude glorie te herstellen. De naam van het hotel werd de Montagu Country Hotel. Na het overlijden van Gert in 2019 kochten PJ Basson en zijn vrouw het hotel. PJ werkte sinds jonge leeftijd als general manager van het hotel en wilde de visie van Gert verderzetten. Het hotel kreeg in 2020 een enorme opknapbeurt en oogt uitnodigend met het enorme terras vooraan. PJ's vrouw zorgde ervoor dat het interieur een duidelijkere Art deco en Victoriaanse stijl kreeg. Het koppel blijft zoeken naar authentieke art deco-meubels om het hotel verder aan te kleden. 

Naast de optie voor self-catering in de gezinsvriendelijke accommodatie en de rolstoelvriendelijke en toegankelijke kamers, is er ook een nieuwe cocktaillounge, Feathers and Flatcaps en zelfs een kunstgalerij waar lokale kunstenaars hun werken tentoonstellen. Het hotel mag dan wel de sfeer van de jaren 20 en 30 van vorige eeuw symboliseren, toch staan ze met hun twee voeten in de 21e eeuw en proberen ze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Het afvalwater wordt gerecycleerd, zonnepanelen zorgen voor warm water en elektriciteit en het hotel is een van de enige hotels met een oplaadpunt voor elektrische wagens.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Satelliet TVZwembadDraadloos netwerkCreditcard faciliteitenParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningRookverbodThee en koffie

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

Platteland
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten geven

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in