GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Pelican Point Lodge

10kamers/units
Namibie | Erongo | Walvis Bay Namibische eigenaar/uitbater(s): Melanie
1 m | Lat:S 22° 53' 30" Long: E 14° 25' 59" check-in: 14:00 tot 17:00 / check-out: 08:00
Reserveer

Pelican Point Lodge ligt op een uniek stuk land, het afgelegen schiereiland Pelican Point in Walvis Bay, een toegewijde locatie om herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Met de ongerepte stranden van de Atlantische Oceaan aan de ene kant en de lagune van Walvisbaai aan de andere kant, is het doel om u een unieke ervaring te bieden .

Vanaf je eigen privéterras kan je genieten van de capriolen van honderden zeehonden en ook dolfijnen, walvissen en mola-mola vissen  waarnemen, terwijl je de kenmerkende roep van de jakhals hoort die dichtbij de lodge rondzwerven en je hun speelse karakter kan observeren. Wees getuige van spectaculaire zwermen zeevogels, aalscholvers en flamingo's die komen overvliegen of eten in de rustigere wateren van de lagune. Volg vissersvaartuigen en catamaran's van en naar de haven van Walvisbaai wat perfecte fotomomenten op zowel mistige als zonnige dagen biedt.

Accommodatie wordt aangeboden in het gerenoveerde oude Harbor Control-gebouw, aan de voet van de vuurtoren, bekend als Pelican Point Lodge en biedt  gasten de keuze uit 10 luxe suites, waarvan 2 familiesuites en de Captain,s Cove Suite. Deze laatste bevindt zich in de voormalige havencontroletoren en biedt absolute privacy en 360 ° uitzicht om van bovenaf van het landschap te genieten.
Alle suites zijn ruim, gedecoreerd in een warme eigentijdse stijl en ontworpen om zelfs tijdens het douchen gebruik te maken van het prachtige uitzicht.

De kamers beschikken over een zitruimte, Queensize bed, badkamer met 2 douches en 2 wastafels in de meeste suites, een bad en douche in de Captain's Cove Suite, haardroger en slippers, kluis, bio–eco-open haard en een terras om te genieten van een prachtig uitzicht op de lagune.

Een uitgebreid ontbijt wordt geserveerd in de eetkamer, op het terras of op uw kamer, een 3-gangenlunch is beschikbaar op aanvraag en een driegangendiner wordt dagelijks geserveerd in de eetkamer of het terras, afhankelijk van het weer. Verder is er de lounge waar u kunt lezen, ontspannen en een drankje kunt drinken voordat u gaat dineren, een dek om de zonsondergang, zonsopgang, jakhalzen, zeehonden en een prachtig landschap te bekijken alsook gratis koffie,thee en water.

De lodge is enkel bereikbaar met een 4x4 en er zijn 2 transfers vanauit Walvisbaai inbegrepen in de overnachting. Bij aankomst is er een 4x4 nature drive voorzien en bij vertrek word je terug naar Walvasbaai gebracht per boot (Dolphin cruise). Vanuit de lodge kunnen verschllende activiteiten worden ondernomen waaronder een natuurrit op het schiereiland, een rit bij zonsondergang, kayak met de zeehonden of fatbike toers. Deze zijn inbegrepen bij het Fully inclusive tarief, maar kunnen bijgeboekt worden voor wie in half pension verblijft.  Een bezoek aan Sandwich Harbour (namiddag, volle dag of bij zonsopgang) kan ook vanuit de lodge ondernomen worden maar is niet inbegrepen in de prijs van de overnachting. Indien u andere activiteiten wenst te boeken welke vertrekken vanuit Walvisbaai of Swakopmund, kan dit steeds geregeld worden, maar hou er dan rekening mee dat je zal moeten betalen voor een extra transfer vanuit de lodge naar Walvisbaai.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juli 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van alles inclusief (FI), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerkingen:
- tot en met 6 jaar welke een kamer delen met 2 volwassenen, verblijven gratis
- tussen 7 en 12 jaar welke een kamer delen met 2 volwassenen, betalen 50%
- max. 2 kinderen tot 12 jaar kunnen een familiekamer delen met de ouders in een extra bed

- Minimuum 2 nachten verblijf tussen 20 December en 6 Januarie

Inbegrepen:
- DBB: accommodatie, ontbijt, namiddag thee en koffie met snacks en diner. Bij aankomst een nature drive per 4x4 en bij vertrek een dolphin cruise per boot (indien het weer dit toelaat)
- FI: accommodatie, ontbijt, 3 gangen lunch, namiddag thee en koffie met snacks, huisgemaakte snacks tijdens zonsondergang en diner. Alle dranken en huiswijnen behalve premium geimporteerde merken en champagne. Bij aankomst een nature drive per 4x4 en bij vertrek een dolphin cruise per boot (indien het weer dit toelaat). Ook volgende activiteiten zijn in het FI pakket inbegrepen: kayak met de zeehonden, begeleide natuurrit op het schiereiland, fatbiking, begeleide tour bij zonsondergang en per verblijf 1 diner op het strand (indien het weer dit toelaat). 

Maaltijden:
- lunch (2 gangen): 350 N$
- lunch (3 gangen): 500 N$ pp
- lunchpakket: 250 N4 pp

- huisgemaakte snacks bij zonsondergang: 250 N$ voor 2 personen

Activiteiten: deze zijn inbegrepen in het FI pakket, maar kunnen bijgeboekt worden bij het DBB pakket
- guided peninsula nature drive: 1125 N$ pp (min. 2 personen)
- guided sunset tour: 1125 N$ pp (min. 2 personen)
- kayaking with the seals: 1125 N$ pp 
- fatbiking: 250 N$ pp 

Activiteiten: niet inbegrepen en steeds bij te boeken
- Sandwich Harbour half day exlusive: 4950 N$ pp (min. 2 personen)
- Sandwich Harbour half day (PM): 2475 N$ pp (min. 2 personen)
- Sunset boatcruise: 1625 N$ pp
- Private boatcruise: 4875 N$
- Guided nature Ramsar Site Walk (birding): 1125 N$ pp
- cooking workshop (popular namibian dishes): 1125 N$ pp

Transfers:
Pelican Point Lodge ligt op het eco-fragiele schiereiland Pelican Point en is alleen bereikbaar met een 4x4-voertuig of per boot. Een natuurrit bij aankomst per 4x4 en een vertrek Dolphin Cruise per boot wordt gratis aangeboden, op voorwaarde dat u vooraf reserveert. Transfers zijn verplicht en voertuigen worden op risico van de eigenaar geparkeerd op de parkeerplaats van het Pelican Bay Hotel in Walvisbaai. Pick-up is hier om 14u en 17u. Vertrek vanuit de lodge per boot is om 8u30 (of per 4x4 indien het weer de boottrip niet toelaat). Als er extra transfers tussen de lodge en Walvisbaai of Swakopmund nodig zijn, worden deze apart in rekening gebracht.
- Bijkomende transfer naar Walvisbay per persoon, enkele rit: 500 N$ pp
- Swakopmund transfer per persoon, enkele rit: 1000 NS pp


ACTIVITEITEN: deze worden uitgevoerd door onafhankelijke bedrijven en dienen best vooraf geboekt te worden. Opgegeven prijzen zijn geldig tot 31/10/2024

VANUIT SWAKOPMUND:

- Quadbike in de duinen: 1 uur = 550 N$ pp, 90 min = 650 N$ pp, 2 uur = 850 N$ pp 
- Explorer Tour Quadbike (2 uur): 850 N$ pp = tragere rit en meer stoppen onderweg voor uitleg over de plantengroei en de insecten/dieren die in de duinen leven
- Breakfast run Quadbike (3 uur): 1250 N$ pp (inclusief ontbijt bij Rossmund Golf Estate) 
- Sundowner quad tour: 850 N$ pp = 90 minuten quad bike met stop op de top van de duin bij zonsondergang, inclusief niet alcoholische champagne en transfers
- Sand boarding (liggend: 715 N$ pp of rechtstaand: 835 N$ pp) om 9u30 of 13u30 incl. lichte lunch
- Combo quad/sandboarding (3 uur): 1190 N$ pp = 1u quadbike naar de duinen, 1u sandboarding (liggend), 1u quadbike terug
- Living desert tour (8u tot 13u): 1010 N$ pp = je leert hier meer over de woestijn en zijn bewoners
- Township tour (10u of 15u): 890 N$ pp
Je wordt opgehaald aan je hotel om 10u of 15u en gaat naar de informele woonwijken van Swakopmund (Damara, Herero en Ovamba delen). Je kan hier de lokale Namibische traditionele keuken en gewoontes van deze stammen leren kennen. Prijs is inclusief transfer, maaltijd en drankjes.
- Rit per kameel in de duinen (30 min.): 365 N$ pp
- Unity combo: 1890 N$ pp = combinatie van een catamaran cruise (3,5u) in de ochtend en 1u Quad bike in de namiddag, inclusief lunch (transfer op aanvraag)
- Surf & Turf: 2315 N$ pp = combinatie van een catamaran cruise (3,5u) in de ochtend en 90 min Quad bike in de namiddag, inclusief lunch (transfer op aanvraag)
- Fat bike tour: Desert Tour 2u duinen met een fat bike (extra dikke banden) = N$ 645/pp


VANUIT WALVISBAAI:

Fuel levy van 63 N$ per persoon niet inbegrepen en ter plaatse te betalen.

- Kayak Experience tour 7u45-12u - 2180 N$ pp - min. 2 pax, kinderen <12 - 1600 N$. Rit per 4x4 naar Pelican Point en van daaruit ga je 2 uur het water op per kajak. Hier zie je zeehonden en soms dolfijnen
- Dolphin cruise: 1280 N$ pp, 800 N$ voor kinderen onder 12.
De boottrip vertrekt vanuit Walvisbaai om 9 u en neemt je langsheen de haven en de zoutverwerkingsfabriek. Dan gaat deze verder de zee in tot de plaats waar je de dolfiinen (tussen juni en november is er kans dat er ook walvissen zitten), zeeschildpadden en Mola Mola (grootste vis ter wereld, kan tot 1 ton wegen) zitten. De tocht gaat verder voorbij Pelican Point (schiereiland met een vuurtoren). Ook heb je hier de zeehonden en veel vogels waaronder flamingos, pelikanen, aalscholvers en nog veel meer. Verder door wordt er langsheen de oester kwekerijen gevaren en kan je zien hoe ze deze kweken. Aan boord zijn drankjes, water, schuimwijn, oesters en snacks inbegrepen. Je komt terug in Walvis Bay omstreeks 12u30
- Sandwich Harbour 4x4 trip (7u45-12u30 of 12u30-17u/18u): 2580 N$ pp, 2000 N$ voor kinderen <12 (excl. 150 N$/volw. en 100 N$/kind voor sandwich harbour permit). Een 4x4 voertuig brengt je over de duinen tot aan de zee bij Sandwich Harbour. Dit gedeelte kan je enkel bereiken via de zee of een 4x4 en niet iedereen mag er komen. Hier zie je werkelijk hoe de duinen uitkomen in de zee. Als het tij goed is, kan je tot aan de lagune komen. Hier heb je kans om jakhalzen te zien en springbokken en kwa vogels vooral steltlopers en is er even tijd voor wat versnaperingen. Er is ook wel wat dune riding inbegrepen (60 meter hoge duinen)
- Marine Dune day (9u - 17u30/18u): 3620 N$ pp, 2700 N$ voor kinderen <12 (excl. 150 N$/volw. en 100 N$/kind voor sandwich harbour permit). Deze tour is een combinatie van de Marine Dolphin cruise, welke je in de voormiddag doet en de Sandwich Harbour 4x4 Dune excursion, die in de namiddag plaatsvindt
- Mola Mola day (9u - 18u): 4900 N$ pp, 3750 N$ voor kinderen <12 (excl. 150 N$/volw. en 100 N$/kind voor sandwich harbour permit). Deze tour is een combinatie van de Marine Dolphin cruise, welke je in de voormiddag doet en de Sandwich Harbour 4x4 Dune excursion, die in de namiddag plaatsvindt, maar hier is ook een Beach Braai (BBQ) bij Pelican Point mee inbegrepen.


* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Luchthaven transfersBar gelegenheid Satelliet TVOpen haardWasserijBibliotheekInternet toegangDraadloos netwerkCreditcard faciliteiten

In de kamers:

Open haardWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardroger

In de badkamers:

DoucheDouche in bad

In de omgeving:

StrandStadNatuurreservaat
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in