GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Tomjachu Bush Retreat

4 7kamers/units
Zuid-Afrika | Panoramaroute | Mbombela (Nelspruit) Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Jack Fillery
1006 m | Lat:S 25° 32' 41" Long: E 31° 4' 11" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Tussen de glooiende bergen van het Laagveld in het hart van Mpumalanga, ligt Tomjachu Bush Retreat. Het vroegere familiehuis werd omgevormd tot een prachtige lodge, gelegen in een eigen privaat natuurgebied. Het is de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is om tot rust te komen en te ontspannen in de natuur, met tal van activiteiten die worden aangeboden voor diegenen die op zoek zijn naar een vleugje avontuur. De locatie van deze lodge biedt u de mogelijkheid om de natuurlijke schoonheid van dit 550 hectare privaat gebied te ontdekken, terwijl u zich onderdompelt in elegant comfort.

Dit verborgen Lowveld gebied wordt vaak geprezen om zijn adembenemende uitzicht op het torenhoge Bekker-gebergte en eindeloze bushveld-vergezichten die ononderbroken lopen tot aan de zuidelijke grens van het Krugerpark.

De lodge beschikt over verschillende types accommodatie. Zo is er de Homestead met 1 kamer in het hoofdhuis en 2 interconnecterende kamers in de North Cottage. Deze is dan ook ideaal voor individuele koppels of kleine families. Inbegrepen is alvast een heerlijk ontbijt op de veranda met zicht over de Bekker bergen en een heerlijk 4 gangen diner binnen in de eetruimte nadat je in de boma een aperitiefje hebt genoten met een lekker hapje. The Homestead heeft ook een grote lounge met open haard alsook veel plaats op de veranda om te vertoeven. Er is ook een groot zwembad met prachtig uitzicht op de wijdse omgeving.

Dan zijn er ook verschillende cottages om uit te kiezen. Deze zijn op self catering basis, maar wie geen zin heeft om zelf te koken, kan vooraf ontbijt, lunch en diner bestellen. Er is zelfs de mogelijkheid om een maaltijd te bestellen van het cottage meal menu, dat dan naar je cottage wordt gebracht en dat je enkel dient op te warmen. Ook bush diners kunnen vooraf geboekt worden.
De Rock House en Keepers Cottage zijn beide romantische open-plan cottages voor 2 personen met een volledig ingerichte keuken, barbeque plek, mogelijkheid om zowel binnen als buiten te eten en een vuurkorf. Rock house heeft een prachtige badkamer met stenen douche alsook een eigen klein zwembadje.
Perfect voor kleinere groepen of families is de Bush Cottage voor max. 4 personen met grote zitruimte en volledig ingerichte keuken, 2 slaapkamers met eigen badkamer, zowel plaats om binnen als buiten te eten, een barbeque plek en een privaat zwembad.

Tot slot is er dan ook nog de Valbonne Villa, spectaculair gelegen op een hoogte met prachtig uitzicht over de vallei. Dit was het voormalige familiehuis dat nog steeds vol antiquiteiten staat alsook lokale kunst en schilderijen. De villa beschikt over 6 kamers met dubbel bed en eigen badkamer, een grote en elegante zitkamer, een TV kamer, bureel, volledig ingerichte keuken en eetruimte. De veranda leidt door de tuin naar de boma en barbeque plek alsook naar het grote privaat zwembad. De villa huisvest tussen 6 en 12 gasten op self catering basis. Maaltijden bij The Homestead dienen vooraf besteld te worden indien gewenst.

Dompel jezelf onder in de wonderen van de natuur met een scala aan activiteiten om je tijdens je verblijf te vermaken. Zo kan je genieten van een avontuurlijke natuurrit met een deskundige gids, waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van het gebied maar ook over de bomen, insecten en vogels. Dieren die je kan tegenkomen zijn onder andere giraf, zebra, wrattezwijn, wildebeest, waterbok, nyala en kudu.
Voor de actievelingen is er de mogelijkheid om te mountainbiken, met eigen of gehuurde fiets en dit op middelmatig of technisch niveau. Wie iets minder inspanning wil leveren, kan bijvoorbeeld een wandeling maken naar de majestueuze Zebra Hoogte. Het domein beschikt over 15 km aan goed aangeduide wandelpaden die je op eigen houtje kan verkennen, maar er is ook de mogelijkheid om dit met een gids te doen om zo meer te weten te komen over de dieren en planten die voorkomen in dit gebied.
Waar dit gebied vooral voor gekend is, is de aanwezigheid van 265 verschillende soorten vogels, waaronder de gekroonde adelaar, de geschubde Honeyguides, de vleermuis havik en een aantal seizoensmigranten. Voor de vogelfanaten is er de mogelijkheid om een wandeling te maken onder leiding van Ben Coley, vogelspecialist die je meer kan vertellen over de identiteit van de verschillende soorten vogels die je in Tomjachu kan terugvinden en dit zowel aan de hand van wat je ziet als wat je hoort.
Ook aan astronomie is hier geen tekort. zo kan je deelnemen aan een Night Sky safari met Ben Coley waarbij hij je meer leert over de melkweg, de sterrenbeelden en hun mythologieën en je de hemel kan verkennen met behulp van de professionele Meade GPS-telescoop! Deze activiteit is afhankelijk van open weer en beschikbaarheid.

TARIEVEN VOOR DE MAAND april 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerkingen:
Boekingen voor 1 nacht worden niet aanvaard in de cottages van donderdag tot en met zondag en in geen enkel kamertype tijdens feestdagen en de kerstperiode.
Maaltijden dienen min. 24 uur vooraf besteld te worden. Vooraf bestelde maaltijden worden volledig aangerekend indien deze minder dan 24 uren vooraf geannuleerd worden

Maaltijden 2023/2024:
- bush diner incl. nature drive: 785 rand/pp (565 rand <12)
- ontbijt, lunch en diner a la carte

Activiteiten 2023/2024:

- Nature drive: 540 rand/pp (270 rand <12)
- Begeleide wandeling: 350 rand/pp (215 rand <12)
- mountain bike huur (per fiets per dag): 250 rand/pp (125 rand <12)
- Vogelwandeling: 535 rand/pp (265 rand <12)
- Volledige daguitstap naar Kruger (conservation fee niet inbegrepen): 2815 rand/pp
- Panoramaroute (volledige dag) incl. inkomgelden en lunch: 3145 rand/pp
- Volledig daguitstap naar Eswatini: 3556 rand/pp

Maaltijden 2024/2025:

- bush diner incl. nature drive: 870 rand/pp (620 rand <12)
- ontbijt, lunch en diner a la carte

Activiteiten 2024/2025:

- Nature drive: 595 rand/pp (300 rand <12)
- Begeleide wandeling: 375 rand/pp (215 rand <12)
- mountain bike huur (per fiets per dag): 285 rand/pp (155 rand <12)
- Vogelwandeling: 590 rand/pp (290 rand <12)
- Volledige daguitstap naar Kruger (conservation fee niet inbegrepen): 3145 rand/pp
- Panoramaroute (volledige dag) incl. inkomgelden en lunch: 3645 rand/pp
- Volledig daguitstap naar Eswatini: 4055 rand/pp


* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Open haardBibliotheekZwembadDraadloos netwerkBraaiParkeerplaatsKeuken

In de kamers:

VentilatorOpen haardVerwarmingRookverbodThee en koffieHaardrogerKoelkast/minibar

In de badkamers:

DoucheDouche in bad

In de omgeving:

PlattelandStadWildBerg(en) Nationaal ParkRivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Prachtige locatie en ontzettend lief personeel

Evelien Leenders & Roy Geerarts (26-09-2023)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in