GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

The Jackal & Hide

5kamers/units
Botswana | Okavango Delta | Khwai District Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Natural Selection
m | Lat:S 19° 9' 6" Long: E 23° 41' 42" check-in: 12:00 tot / check-out: 10:00
Reserveer
The Jackal & Hide, vroeger gekend als het Pangolin Khwai Camp ligt in het 200.000 ha grote Khwai privereservaat, een van de meest ongerepte en goed beheerde wildgebieden in heel Botswana. In het noorden liggen droge gebieden die vaak samenhangen met het Savute-ecosysteem. In het zuiden ligt de Khwai-rivier met haar weelderige vegetatie, diepe waterputten en vijvers. In het oosten vind je het rustige reservaat dat uitstekend is voor het bekijken en fotograferen van wild, maar in de afgelopen jaren ook steeds drukker wordt door het toenemende aantal lodges en voertuigen in dit gebied. Niet alleen de rustige ligging is een belangrijk voordeel van dit kamp, maar vanuit de lodge heb je toegang tot al deze natuurgebieden, waardoor een zeer gevarieerde en unieke ervaring kan gecreëerd worden in verschillende ecosystemen.

Locatie
Omdat het kamp helemaal in de noordelijke uitlopers van het Okavango Delta-ecosysteem is gesitueerd, is een vlucht vanuit Chobe of Maun aangewezen. Vanuit de Chobe-regio is het ongeveer een uur vliegen, en vanuit de luchthaven van Maun is het zelfs iets minder dan een uur vliegen naar het camp met een privevliegtuig. Het reservaat heeft een eigen landingsbaan in Banoka gebruikt door alle belangrijke privemaatschappijen. De Khwai landingsbaan is een alternatief, maar Banoka geniet de voorkeur.
De luchthaven van Maun heeft prima verbindingen met Zuid-Afrika. Er zijn dagelijks vluchten van en naar Kaapstad en Johannesburg. Daarenboven ligt de luchthaven ook op slechts twee uur vliegen van de zoutpannen van Makgadikgadi.
Er is ook een mogelijkheid voor een transfer per 4x4 over de weg, maar dan ben je al gauw drie tot vier uur onderweg vanuit Maun.

Kamers
The Jackal & Hide is een intieme lodge met slechts acht tenten in Meru-stijl, dus plaats voor maximum zestien bezoekers. De tenten liggen op een afstand van elkaar om voldoende privacy te bieden aan de gasten. Elke tent is ongeveer 24 m2 groot met toilet en douche, en voldoende plaats voor reistassen. Uiteraard is er voor elke tent ook een klein terras voorzien met prachtig uitzicht over de graslanden rondom het kamp. Een perfecte plek om te ontspannen tussen de gamedrives. De tenten zijn tot slot ook voorzien van elektriciteit en warm water dankzij zonne-energie.

De gemeenschappelijke ruimtes te midden van de lodge zijn de eet- en zitkamer. Dit kloppende hart van het kamp is omgeven door wandelplatformen die naar de tenten toelopen. Reizigers hebben hier de mogelijkheid om te lezen, ontspannen, foto's verwerken of gewoon een babbeltje doen met de medereizigers. De maaltijden vinden ook in deze ruimte plaats aan een lange tafel om een gezellige avond door te brengen.

Activiteiten
Tijdens je verblijf in The Jackal & Hide ga je je geen moment vervelen, want je kan kiezen uit een waaier aan activiteiten, zowel op het water als te land. De lodge beschikt over een grote platte boot perfect om foto's te nemen, maar er zijn ook mokoro’s ter beschikking van de gasten om een van de meest typische Delta-ervaringen hier ter plaatse te beleven. Per mokoro, een soort van traditioneel uitgeholde kano, kunnen gasten een boottocht doen op de vertakkingen van de Delta.

De lodge heeft drie voertuigen ter beschikking, telkens voor 4 gasten en met de nodige aanpassingen om de perfecte foto's te nemen vanuit de wagens tijdens de game drives. De voertuigen bieden de gasten voldoende ruimte voor hun uitrusting en om te kunnen manoeuvreren met de fototoestellen en lenzen. In andere kampen zou een privevoertuig voor vier personen extra kosten, maar bij Pangolin houden ze rekening met de specifieke behoeften van hun gasten en is dit inbegrepen in de prijs.
Tot slot is er ook de mogelijkheid voor een wandelsafari vanuit de lodge. Dit is de perfecte kans om meer te leren over de sporen van de wilde dieren die je tijdens de gamedrives hebt gefotografeerd.

Opmerkingen:
- Overnachting in vaste tenten die op platform zijn geplaatst in een privéwildpark.
- Prijs is inclusief alle maaltijden, dagelijkse activiteiten, lokale dranken, wasserijdienst en conservation fee
- Transfer van en naar de lodge vanaf de Banoka landingsbaan is inbegrepen in de prijs. Prijs voor de vlucht vanuit Maun of Kasane op aanvraag

Activiteiten (inbegrepen):

- ochtend en namiddag game drives (heel het jaar)
- mokoro safaris (heel het jaar maar afhankelijk van het waterpeil)
- Boot safaris (droog seizoen maar 
afhankelijk van het waterpeil)
- sleepout onder de sterren bij Skybeds (1 april-31 oktober, vooraf te boeken, min. 15 jaar). Retour transfer aan 275 USD per persoon

Gespecialiseerde gidsen: (vooraf te boeken)
- Ralph Bousfield private guiding US$3544 per dag
- Super Sande private guiding US$1598 per dag
- Peter Allison private guiding US$ 1773 per dag

Kinderen:
- Kinderen vanaf 6 jaar welkom.
- kindertarief van toepassing voor kinderen tussen 6 en 18 jaar. Vanaf 19 jaar aan volwassen tarief
- Families met kinderen jonger dan 12 jaar dienen een privaat voertuig te boeken. 

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Luchthaven transfersBar gelegenheid Open haardBibliotheekInternet toegang

In de kamers:

AirconditioningRookverbodThee en koffieKoelkast/minibar

In de badkamers:

DoucheDouche in bad

In de omgeving:

WildNatuurreservaat
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Botswana te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in