GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

The Lodge at Feline Fields

6kamers/units
Botswana | Bushmanland | Nokaneng Botswaanse eigenaar/uitbater(s): Marjan Blom
953 m | Lat:S 20° 0' 15" Long: E 21° 54' 6" check-in: 12:00 tot / check-out: 11:00
Reserveer
Feline Fields Lodge is niet zomaar eender welke lodge, maar omvat het ware Afrika gevoel dat je zou moeten beleven in Botswana. Het belichaamt authenticiteit, luxe en eenvoud, maar tegelijkertijd is het een kamp dat zorgvuldig gepland werd in een ecologisch kwetsbare omgeving. In overeenstemming met de doelstelling om het energieverbruik tot een minimum te beperken en tevens de uitstoot van fossiele brandstoffen tegen teas gaan, werd gebruik gemaakt van de laatste nieuwe technologieen op het vlak van zonne-energie. The Lodge werkt volledig in harmonie met de omgeving en er werd gebruik gemaakt van materialen die een efficiënt energie- en waterverbruik opleveren. De Lodge is ontworpen met exclusiviteit en privacy in de kern. De suites bevinden zich aan de rand van het bos met uitgestrekte uitzicht over de savanne, en elke ver van de buurman.

De 1.000 vierkante meter grote klei structuren omvatten eveneens hout, riet en klei. Deze zijn ruim en zoveel mogelijk open, zonder het comfort van de klant uit het oog te verliezen. De kamers werden versierd met op maat gemaakte meubels, geproduceerd door lokale ambachtslui. De verhoogde dekken, vervaardigd van duurzaam gekweekt hardhout, vormen de fundering van de structuur. Elke suite is groot en ruim en omvat een brede teakhouten dek rondom het zwembad. De suites bevinden zich ver weg van elkaar, waardoor je het gevoel hebt helemaal alleen in het gebied te vertoeven. Een extra kingsize bed gedrapeerd in golvende muskietennetten vormt het midden van elke suite. Een ventilator zorgt voor de nodige verkoelende lucht, terwijl er altijd een verfrissende wind doorheen de kamers vloeit. Zelfs op de warmste dag van het jaar is het hier nog steeds aangenaam vertoeven. Een zithoek met een 150cm ligbed bank en een salontafel kan worden gebruikt als een extra slaapruimte voor kinderen. De ruime badkamer heeft een prachtig uitzicht over het Kalahari landschap. Deze is voorzien van een vrijstaand bad en douche, dubbele wastafel en een eigen toilet. Een koelkast met ijskoude drankjes is voorzien in de kamer.

Elke suite heeft een eigen 4x6m zwembad omgeven door een teakhouten dek, compleet met ligstoelen. Een externe trap leidt naar het bovenste dek onder een rieten dak en open naar de natuur. Hier kan, indien gewenst het avondmaal geregeld worden. Voor de avonturiers onder jullie is er een geweven dag bed, met slechts een klamboe tussen jezelf en de natuur. Twee speciale Fat bikes worden geparkeerd bij de voordeur van elke suite. Overdag kan je er mee rondrijden bij de lodge, of trek er op uit vergezeld door een van de gidsen naar de uitgestrekte wildernis. De fietsen hebben extra grote banden en ophanging waardoor ze gemakkelijk rijden, zelfs door de dikke zand.

De keuken van Feline Fields is geïnspireerd door de Kalahari en focused zich op zuivere en natuurlijke maaltijden. Deze staat onder leiding van chef-kok Pauline, die jarenlange ervaring heeft bij enkele van de meest gerenommeerde lodges in Botswana. Tevens wordt de keuken beinvloed door de Franse keuken om zo tegemoet te komen aan de noden van het internationale publiek. Heerlijke lichte maaltijden worden geserveerd, eenvoudig maar altijd heerlijk en vers. Groenten worden gekweekt in eigen tuin. Er is een grote selectie van verschillende gerechten om uit te kiezen. Gasten kunnen genieten van hun ontbijt, lunch of diner in hun eigen tijd, hetzij in de privacy van hun villa of in de gezellige gastenverblijf, rond het zwembad of zelfs op een picknick in de bush.

Feline Fields biedt dagelijks gamedrives aan in het uitgestrekte Kalahari Conservancy gebied. Vroeg in de ochtend en laat in de middag is de optimale tijd voor gamedrives als de temperaturen milder en de dieren actiever zijn. Dieren die hier kunnen worden waargenomen zijn onder andere olifanten, bruine hyena, luipaard, gemsbok, gnoes, af en toe een leeuw, maar ook stokstaartjes, mangoest, honingdas en aardvarken. Ze hebben hier het geluk om twee groepen zeldzame wilde honden in de buurt van de lodge te hebben, die van tijd tot tijd een bezoek komen brengen. Een bezoek aan een Bushmen Village biedt een blik in hun verbazingwekkende wijsheid, spiritualiteit en hun partnerschap met de natuur, die nota bene hun overleving gedurende duizenden jaren heeft gewaarborgd.

Opmerkingen:
- Enkel een voorschot van 30% bevestigt een reservatie.
- Prijs van de overnachting omvat eveneens alle gamedrives, transfer van en naar de lodge in een minibus met airconditioning, alle maaltijden en geselecteerde drankjes (uitgezonderd Franse wijnen en champagne). Waserette, 30 euro donatie aan het Feline Fields Trust.
- Niet inbegrepen zijn transfer van Maun of elders per vliegtuigje, massage, begeleide bushmen wandelingen, privaat voertuig, tennisles (seizoengebonden).

Kinderen:
- Er is geen minimum leeftijd voor de kinderen. Alle kinderen zijn welkom in de lodge
- 0 tot 15 jaar aan kindertarief indien ze een poolsuite delen met twee volwassenen, bush suites max. 1 volwassene en 1 kind
- kinderen ouder dan 15 jaar moeten een eigen kamer hebben en worden als volwassenen gezien

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Botswana te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

onze accommodatiesin Nokaneng (1)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in