GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Jackalberry Tented Camp

5kamers/units
Namibie | Zambezi (Caprivi) | Kongola Namibische eigenaar/uitbater(s): ResDest
951.22 m | Lat:S 18° 23' 42" Long: E 23° 45' 27" check-in: 14:30 tot / check-out: 08:30
Reserveer
Jackalberry Tented Lodge ligt in het vroegere Mamili Nationaal Park, sinds 2013 omgevormd tot het Nkasa Rupara national Park. Het is 320 vierkante kilometer groot en werd in 1990 geproclameerd. Het is het grootste moerasgebied van Namibie dat een conservatiestatus geniet. Typisch voor het natuurgebied zijn de verschillende kanalen, rietbeddingen en de kleine eilandjes met bomen erop. De twee belangrijkste eilandjes zijn Nkasa en Lupale, beide gelegen op de Kwando en Linyati rivier. Tijdens het droog seizoen kunnen de eilanden bereikt worden via de weg, maar na regen is 80% van het gebied overspoeld met water. Er komen niet minder dan 400 vogelsoorten voor.In het park leven een aantal grote zoogdieren, zoals lechwe, waterbokken en buffels, die alle zeldzaam zijn in Namibische context. De impala en lechwe populatie zijn stabiel of groeien. Het park bevat een aantal bijzondere vogelsoorten, zoals Luapula Cisticola (Cisticola Luapula) en de regionale Leien zilverreiger die enkel in dit gebied voorkomt. Het park bevat ook een kleine populatie van de wereldwijd en nationaal bedreigde Wattled Crane. Er zijn maar weinig troepen leeuwen in het park.

Het park dient als een belangrijke corridor en buffer voor alle grote zoogdiersoorten die zich verplaatsen van en naar Botswana. Het park bevat vaak bijzonder grote kuddes olifanten en heeft eigen buffels, waarvoor het vooral bekend is, en die voor een groot deel afkomstig waren uit Botswana. Zoals met alle andere waterrijke parken vind je ook hier een gezonde populaties van nijlpaarden en krokodillen terug.

Jackalberry tented camp biedt 4 exclusieve luxe meru tenten, waarvan 1 honeymoon tent met dubbel bed en 3 tenten met 2 enkele bedden. Elke tent heeft een private veranda die uitkijkt over de lagunes, een eigen badkamer met handdoeken, een koffie- en thee-station en een kleine kampeerkoelkast. De elektriciteit wordt opgewekt door zonne-energie, wat de lodge eco-vriendelijk maakt.

Het hoofdgebouw is opgetrokken rond een enorme Jackalberry boom in de vorm van een toren. Op de eerste verdieping vind je de receptie terug alsook de eetplaats, zitruimte en bar en een open haard voor de koelere avonden. Op de tweede verdieping kan je lekker relaxen in de lounge met prachtig uitzicht over de omgeving.

Jackalberry Lodge bevindt zich op de lagunes van de Linyanti rivier waar een grote populatie wildleven voorkomt en kan gezien worden vanaf de lodge, doorheen het overstromingsgebied van Namibie en het meer begroeide gedeelte in Botswana, net aan de overkant van de rivier. Dieren lopen vrij rond in het kamp en vooral de olifanten houden van de grote bomen in de nabijheid van de tenten.

De lodge biedt verschillende activiteiten aan die vooraf of ter plaatse kunnen geboekt worden. Zo zijn er 2 uur durende game drives per open voertuig en boottrips op de rivier. Ook is er de mogelijkheid om een uur durende nachtsafari te doen of een mokoro trip op de vele kanaaltjes die dit gebied rijk is. Wie het liever wat actiever heeft, kan deelnemen aan een twee uur durende begeleide wandeling.

TARIEVEN VOOR DE MAAND mei 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van kamer, ontbijt, diner (DBB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:
- Kinderen onder 16 jaar zijn niet toegelaten bij Jackelberry tented Camp.
- Minimumverblijf van 2 nachten
- Transfer vanaf Sangwali Village naar de lodge is inbegrepen bij het Fully inclusive pakket. U wordt opgehaald in Sangwali Village om 14u30 en teruggebracht vanuit de lodge naar Shangwali om 9u. Indien u een transfer wenst buiten deze tijdstippen, is de kost 755 N$ per persoon per transfer
- Inbegrepen in het pakket (FI) is: alle maaltijden, 2 activiteiten per dag, conservation fees, en transfer op de vastgestelde tijden.
-Inbegrepen in het pakket (DBB): overnachting, ontbijt en avondmaal.

Maaltijden 2023:
- Lunchpakket: 120 N$/pp
- Lunch: 240 N$/pp
- Lichte lunch: 150 N$/pp

Activiteiten 2023:
- Gamedrive Mamili Nat.Park (2u): 865 N$/pp
- Nightdrive (1u) : 690 N$/pp
- Bootcruise (2u) : 690 N$/pp
- Transfer op vastgesteld tijdstip bij DBB: 375 N$/pp/traject
- Transfer buiten de vastgestelde tijdstippen bij DBB en FI: 760 N$/pp/traject

Maaltijden 2024:
- Lunchpakket: 160 N$/pp
- Lunch: 260 N$/pp
- Lichte lunch: 180 N$/pp

Activiteiten 2024:
- Gamedrive Nkasa Rupara Nat.Park (2u): 938 N$/pp
- Nightdrive (1u) : 750 N$/pp
- Bootcruise (2u) : 813 N$/pp
- Transfer op vastgesteld tijdstip bij DBB: 738 N$/pp/traject
- Transfer buiten de vastgestelde tijdstippen bij DBB en FI: 875 N$/pp/traject

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in