GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Fiume Lodge and Game Farm

9kamers/units
Namibie | Otjozondjupa | Grootfontein Namibische eigenaar/uitbater(s): Francel Lombaard
1248.21 m | Lat:S 19° 21' 14" Long: E 18° 17' 24" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 12:00
Reserveer
Fiume Lodge is een zeer charmante lodge gelegen op een kleine 35 km ten noorden van Grootfontein. (3 km van de B8). Voor velen is het de ideale stop richting het noorden van Namibie, de Caprivi en Botswana. Het is ook de ideale uitvalsbasis om de lokale Bosjesmannen een bezoek te brengen, alsook het Khaudom Nationaal Park en op weg naar Etosha Nationaal Park. Het domein omvat een 1.400 hectare waarop een tiental diersoorten zijn terug te vinden. De accommodatie omvat 9 stijlvol ingerichte chalets die uitgerust zijn met airconditioning, een eigen badkamer en twee enkele bedden. Er werd voor de sfeer gebruik gemaakt van lokale houtsoorten bij de inrichting. Twee van de chalets zijn iets groter dan de andere.

The Living Museum van de Ju / 'Hoansi-San

The Living Museum van de Ju / 'Hoansi-San is het eerste levensechte museum van Namibië. Het is een cultureel hoogtepunt in Namibië, evenals een goed voorbeeld voor een duurzame ontwikkeling.

The Living Museum van de Ju / 'Hoansi-San geeft de bezoekers een interessant inzicht in het leven van de vriendelijke San. Het is een authentiek openluchtmuseum waar u veel over de traditionele cultuur en de originele manier van leven van de San kunnen leren. De Ju / 'Hoansi bosjesmannen demonstreren en beschrijven van alles wat, met grote toewijding en de gids vertaalt dit in het Engels. Bijna elk aangeboden programma is interactief, want het is ook leuk voor de Ju / 'Hoansi wanneer de bezoekers proberen om een pijl te schieten, de beleving genieten van de speciale Ju /' Hoansi touwtjes springen of om een origineel lied te zingen.

The Living Museum van de Ju / 'Hoansi-San is een initiatief van de Namibische gids Werner Pfeifer en de leraar Ghau N! AICI uit Grashoek. Sinds juli 2004 beheren de Ju / 'Hoansi hun museum volledig zelfstandig. Het openluchtmuseum - de hen / Xao-o Ju /' Hoansi-Ga genoemd (het leven van de Ju / 'Hoansi) - bestaat uit een aantal hutten, maar eigenlijk is dit alleen de omgeving van het openluchtmuseum: de San focussen zich vooral op het tonen van hun oorspronkelijke levensstijl. Zij presenteren de oude, bijna vergeten cultuur in traditionele kleding in het midden van hun gereconstrueerde "nomaden-dorp" net zoals het vroeger was. Ze proberen dan ook 5 uur en de jager-verzamelaars cultuur zo authentiek mogelijk weer te geven.

Mogelijke programma’s welke in het dorp kunnen gedaan worden:

Bush Walk : Hier maak je een wandeling van anderhalf uur waarbij je op zoek gaat naar het typische eten dat de San verzamelen

Singing, dancing and games: hier geniet je gedurende 1.5 uur van zang, dans en spelletjes rond het open vuur

Crafts in the Village: Gedurende 2 uur mag je helpen met het aansteken van vuur, maken van touwen en strikken, sierraden, pijl en boog alsook het bereiden en proeven van traditionele gerechten n

Action Day: Gedurende 4 uur leef je mee in de wereld van de San. Je maakt een bush wandeling waarbij je op zoek gaat naar het typische eten dat de San verzamelen, daarna geniet je van zang, dans en spelletjes rond het vuur en leer je hoe een pijl en boog te maken en met een speer te werpen. Ook het maken van juweeltjes en kralen van struisvogeleieren word je aangeleerd

Walking in the wild: Dit is een hele dag activiteit. Je gaat hier op een oude traditionele jacht- en verzamelings trip voor zo lang als je wilt. Je wordt voorzien van boog, pijlen en een graafstok en je zal ook huiden kunnen verzamelen (die je nadien kan kopen als je wilt) en zien wat de natuur je biedt

Grashoek: Naast een bezoek aan het cultureel dorp, ben je welkom om het nieuwe dorp te bezoeken zodoende je een inzicht krijgt in hoe de San mensen heden ten dage leven (huizen, scholen, winkels, benzinestation,...)

Opmerkingen:
Gesloten op 25, 26 en 31 december 2020 en 1 januari 2020.
Kinderen tot 2 jaar verblijven gratis bij twee volwassenen. Kindertarief geldt van 2 tot 11 jaar.

Maaltijden 2020/2021:
- Avondmaal: 305 N$/pp
- Ontbijtpakket:135 N$/pp
- Lunch: 200 N$/pp
- Lunchpakket: 150 N$/pp

Activiteiten 2020/2021: 
- Speciaal arrangement: 4540 N$/pp in SGL, 4555 N$/pp in DBL, 2277 N$/kind. Inbegrepen: 2 x overnachting, 2 x avondmaal, 2 x ontbijt, 1 x lunch en 1 Bushman excursie.
- Sundowner drive: 457 N$/pp
- Self drive bushman excursion to Fiume Bush Camp: 938 N$/pp
Alle activiteiten moeten 2 weken voor aankomst geboekt worden.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Satelliet TVOpen haardZwembadInternet toegangFaxCopyParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningVentilatorRookverbodThee en koffieKluisjeHaardroger

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandStadWildBerg(en) Rivier of meerTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

zijn er niet geraakt

Remi en Lieve De Backer (03-11-2015)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in