GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Rufiji River Camp

11kamers/units
Tanzania | Dar es Salaam | Dar es Salaam Tanzaniaanse eigenaar/uitbater(s): Foxes Safari Camps
63.13 m | Lat:S 7° 44' 52" Long: E 38° 12' 0" check-in: 12:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Rufiji River Camp werd in 2009 compleet opnieuw ontworpen om zo nog meer een eenheid te vormen met haar omgeving. Als je weet dat Selous Game Reserve gedomineerd wordt door de Great en de Sprawling Rufiji rivier, dan begrijp je meteen waarom deze unieke plaats aan de overs van de rivier werden uitgekozen. Lokale ambachtslui waren in staat om een pracht van een kamp neer te zetten binnen het Selous Game Reserve. Bladeren van de Makuti palm werden gebruikt om het dak van het hoofdgebouw te bedekken en lokale zandsteen en hard hout zorgden voor de mooie afwerking van het geheel. Het zwembad is ruim en ligt in een schaduwrijke omgeving. De klemtoon ligt vooral op het wild en de nabijheid van de rivier. De dieren komen maar al te graag naar het water toe om er hun dorst te lessen. Het restaurant en bar geven uit op de rivier en dit is werkelijk een locatie om bij weg te dromen. Genieten van een prachtige zonsondergang, de rijke variatie aan vogels en vooral heel wat wilde dieren die tot vlak bij de lodge komen. Wat dacht je van een privaat diner onder een grote sterrenhemel aan de oevers van de rivier, of gewoon genieten van het kampvuur of de heerlijke sofa. De 11 Classic standaard tenten zijn zer ruim en hebben allen een rieten dak voor extra schaduw en koelte. Een groot terras met uitzicht over de rivier. Elektriciteit wordt door zonnepanelen opgewekt. Badkamer met douche. Er zijn drie Suites, telkens met twee grote tenten op een gedeeld platform en met een privaat 'plunge' zwembad. Elke tent heeft een eigen stijlvolle badkamer. Ideaal voor families tot max. 6 personen.

Alle gamedrives worden ondernomen in een open 4x4 voertuig en onder de begeleiding van een zeer ervaren ranger. De gidsen zijn lokaal opgeleid en kennen de regio uit hun broekzak. Wie dat wenst kan ook deelnemen aan een voetsafari, uniek in alle opzichten en meteen ook een manier om heel wat kennis op de strijken door het vinden van allerhande tekens van de aanwezigheid van dieren, of wie oog in oog te komen staan met een kudde olifanten. Ook enorm populair zijn de bootsafari's, alweer een unieke manier om wild te observeren. Je deelt de rivier als het ware met de nijlpaarden en krokodillen, maar dan wel op een veilige manier en onder excellente begeleiding. Tevens een goede manier om leguanen, alsook een brede waaier aan vogels te kunnen observeren en fotograferen. Wist je trouwens dat Selous de thuisbasis van een derde van Tanzania's olifantenpopulatie en twee derde van de bedreigde wilde jachthonden. Tussen september en oktober heb je het meeste kans om hen te zien. Het droge seizoen is van juni tot eind oktober, november, de tijd een periode dat het park opdroogt en de temperaturen stijgen, tot de regens losbarsten. De regen kan soms met bakken naar beneden komen, maar is van korte duur en met een prachtig heldere hemel na een stortbui. De rivier vult zich dan met een grote verscheidenheid aan vogels.

Safari Air Link werkt met dagelijkse vluchten naar Selous van Dar Es Salaam en Zanzibar en heeft ook verbindingen met Mikumi Nationaal Park, Ruaha National Park en Mufindi Highlands. Dit met verdere verbindingen naar Katavi en Mahale. Rufiji River Camp maakt gebruik van de Mtemere landingsbaan. Er zijn ook dagelijkse vluchten van Arusha naar Selous. Met de auto het kamp bereiken is ongeveer 250 km vanuit Dar es Salaam via Kibiti. Die tocht duurt ongeveer 6 uur. Van Morogoro is het kamp te bereiken via de Uluguru Bergen. Deze route kan tot 11 uur duren, vooral als het weer minder goed is.

Opmerkingen: Enkel een voorschot van 30% bevestigt een reservatie. Park Fees niet inbegrepen aan 50 US$/per persoon/dag. Reufiji River Camp is enkel geopend tussen 1 juni en 31 maart.

Privaat gebruik van het voertuig voor gamedrives: 6 seater aan 250 US$/per voertuig/dag, 9 seater aan 360 US$/per voertuig/dag

Kinderen: 2 tot 12 jaar, als ze de kamer delen met twee volwassenen aan 50%

Suites: prijs per Suite voor 4 personen (max.6), inclusief prive voertuig. Extra bed aan standard tarief.

Full Board (FB): alle maaltijden zonder activiteiten
Fully Inclusive (FI): Omvat de accommodatie, alle maaltijden, ochtend of namiddag, of volle dag gamedrive met gids (gedeeld voertuig). Boot- of wandelsafari Thee en koffie, waserette, airstrip transfers.

5-8 nachten tarief: van toepassing als u de hoeveelheid nachten spendeert in 1 of meerdere kampen van Foxes Safari Camps (Ruaha River Lodge, Rufiji River Camp, Katavi Wildlife Camp, Stanley's Kopje, Vuma Hills, Mufindi Island Lodge)

Niet inbegrepen zijn de wandelsafaris (50 US$, kinderen +16), Park en concession Fees, drankjes, fooien, verzekering en medische evacuatie, persoonlijke uitgaves

Extra activiteiten:

- Halve dag bootsafari: 50 US$/per persoon
- Wandelsafari: 50 US$/per persoon

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Luchthaven transfersBar gelegenheid Open haardWasserijBibliotheekZwembadRolstoel vriendelijkInternet toegangFaxCopyParkeerplaats

In de kamers:

VentilatorWasserijRookverbodThee en koffie

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandBosgebiedWildBerg(en) Nationaal ParkRivier of meerTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Tanzania te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen