GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Maramboi Tented Camp

40kamers/units
Tanzania | Manyara | Karatu Tanzaniaanse eigenaar/uitbater(s): Tanganyika Wilderness Camps
960.90 m | Lat:S 3° 42' 2" Long: E 35° 51' 50" check-in: 12 / check-out: 10:00
Reserveer
Maramboi Tented Canp, naar onze mening een van de mooiste tentenkampen in Tanzania. Alleen al de locatie, de service, het ontvangst, de keuken, de tenten,... echt alles is gewoon weg top van het begin tot het einde. Dit is een unieke kans om te ervaren en het verkennen van de Tarangire en Manyara ecosystemen. Maramboi Tented Camp biedt eindeloze vergezichten van rollende goudkleurige graslanden en wuivende palmbomen tussen Tarangire en Lake Manyara Nationaal Park. Een bezoek aan het gebied is van essentieel belang voor iedereen die geinteresseerd is in de evolutie en de oorsprong van de mensheid, maar vooral voor wie gek uis van de natuur. Het is een complete semi-woestijn ervaring gericht op gamedrives en dus het observeren van wilde dieren. Een indrukwekkende landschap van Rift Valley geeft de bezoeker een verbazingwekkende natuurlijke welkom in een ​​gebied buitengewoon rijk aan wild. Het kamp biedt een prachtig uitzicht op het Manyara Nationaal Park, Rift Valley, Ngorongoro hooglanden en op heldere dagen zelfs Oldonyo Lengai, een heilige berg van de Maasai.

De Manyara en Tarangire pannen vullen in het seizoen met water die enorme zwermen flamingo's en andere waadvogels aantrekt. Het gebied is ook de enige plaats in Oost-Afrika, waar men vaak in staat is om de migratie kuddes van wel tienduizenden wildebeest of gnoes en zebra mee te maken, die achterna worden gezeten door roofdieren. In totaal werden 40 ruime tenten gebouwd op een groot houten dek, onder hen zijn er 26 standaard kamers, 10 suites en 2 eenheden met 2 kamers die met elkaar verbonden, ideaal voor gezinnen met kinderen. Ze hebben allemaal een eigen badkamer en een eigen veranda met elektrische voorzieningen. Activiteiten omvatten gamedrives, vogels spotten aan de oevers van het Manyara meer, wat letterlijk op wandelafstand ligt en culturele interactie met Datoga en Masai stammen, die leven op het aangrenzende land. Ontdek de wortels van de aarde op een speciale wandeling die je zal leiden naar de oevers van Lake Manyara, vlak voor de Rift Valley. Deze wandeling duurt ongeveer 1 uur.

In 2015 is begonnen met de renovatie van alle tenten en besloot het bestuur dat alle tenten aan elkaar gelijk zullen worden, met andere woorden de standard tenten verdwijnen en alle tenten worden beschouwd als Suites. Toch merken we op dat er een verschil is tussen de tenten die vooraan staan (het dichtst bij Lake Manyara) en de tenten die op de volgende rij staan. Deze hebben slechts deels het open zicht op het meer en als je hier volop wil genieten van de natuur, reserveer dan tijdig je plaatsje op de eerste rij. Wild tref je hier altijd wel aan, zo moet je niet schrikken als je wildebeest, zebra, eland, giraf en zelfs olifant in het kamp zal zien. Begin 2015 had zelfs een leeuwin met haar welpjes haar intrek genomen in het kamp en hielden de Maasai wachters haar op afstand. Gasten worden trouwens elke avond en ochtend, wanneer het nog donker is, begeleid naar de tent.

De keuken is werkelijk subliem te noemen! Wie ooit verbleven heeft in Sossusvlei Lodge zal enige gelijkenis zien, al is de locatie helemaal anders! Een ontbijtbuffet om U tegen te zeggen en daar bovenop ook eieren op bestelling. Ook het middagmaal is niet te versmaden en eigenlijk kijk je stiekem ook al uit naar het avondmaal. Ook hier is er keuze zat en kan je genieten van een uitgebreid buffet. Als dat nog niet genoeg is, kan je ook op het terras even mee aanschuiven voor ter plekke klaargemaakte wok gerechten en je kiest zelf ook nog eens de ingredienten. Rond zonsondergang is er bij het zwembad ook nog eens 'Happy Hour', heerlijke drankjes en snacks worden door het huis aangeboden, en dit terwijl de zon zachtjes ondergaat bij het Manyara meer. We kunnen het niet genoeg herhalen, Maramboi Tented Canp is echt fantastisch en betaal nu gewoon een klein beetje meer en wees zeker van een onvergetelijk verblijf en uitstekende service! Zonder meer is Maramboi Tented Canp ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Lake Manyara, Tarangire en Lake Burunge Nationaal Park, alsook het wereldberoemde Ngorongoro Conservation Area.

Opmerking: De tarieven zijn inclusief BTW en taksen.

Kinderen:

- kinderen 0 tot 3 jaar: gratis bij twee volwassenen
- kinderen 3 tot 16 jaar: gratis indien ze de kamer delen met 2 volwassenen
- kinderen 3 tot 16 jaar: prijs volwassene indien ze de kamer delen met 1 volwassene
- Kinderen 3 tot 16jaar: in een eigen kamer aan 25% korting op het volwassen tarief
Geen vierpersoonskamer mogelijk

-Wildlife Managment Fee van 17,7US$ per volwassene en 11,8US$/kind, per nacht.
-Toegangs fee: 5US$/voertuig/dag

Full Board (FB):

- Drie maaltijden per dag, mineraalwater, frisdranken, huiswijn, thee en koffie

- Bijdrage van 0,5 US$ per persoon aan het Emusoi Center voor educatie van Masai vrouwen

Transfers en activiteiten:

- Transfer van en naar Arusha: 250 US$ per trip/voertuig
- Private 'Sundowner': 35US$/per persoon
- Honeymoon Pakket: 50US$/per persoon, omvat een fles wijn en een fruitmand

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Luchthaven transfersBar gelegenheid Open haardParkeerplaats

In de kamers:

Rookverbod

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandBosgebiedWildBerg(en) Nationaal ParkRivier of meerTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Tanzania te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Top locatie, vlak bij het meer en zicht op de Bergen en honderden pelikanen en andere diersoorten

Kitesho (29-06-2015)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen