GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Khama Rhino Sanctuary

7kamers/units
Botswana | Central | Serowe Botswaanse eigenaar/uitbater(s):
1245.89 m | Lat:S 22° 14' 3" Long: E 26° 43' 12" check-in: 14:00 tot / check-out: 10:00
Reserveer
Het Khama Rhino Sanctuary is een gemeenschapsproject met de focus op behoud en beheer van de natuur. Het werd in 1992 opgericht, in de eerste plaats ter bescherming van de bedreigde neushoornsoorten en om economische voordelen en banen te verwezenlijken voor de lokale gemeenschap. Dit ongeveer 8.585 hectare tellende stukje Kalahari is de uitstekende leefruimte voor zowel de puntlip- alsook de breedlipneushoorns, evenals meer dan 30 andere diersoorten en meer dan 230 soorten vogels.

Buiten kampeerterreinen zijn er tal van verschillende types accommodatie die worden aangeboden, bestaande uit chalets in verschillende vormen en grootten. De Lodge omvat een eigen souvenirwinkel, picknickplaats en een restaurant met bar. De acht chalets zijn zeer sober ingericht en lijken op het eerste zicht wat 'oubollig', en eerlijk is eerlijk, dat zijn ze ook. Maar, als je voorbij de mindere luxe kan zien, dan zal je merken dat de kamers schoon zijn en je een deftige slaapplaats hebt. De A-Frame chalet heeft geen elektriciteit, maar er zijn lantaarns voorzien om licht te maken.

Het restaurant en bar is open voor zowel bezoekers, alsook buitenstaanders die willen genieten van een maaltijd. Geen culinaire hoogstandjes, maar een heerlijke maaltijd voor een zeer democratische prijs. Van bij het restaurant heb je zelfs kans om tijdens de maaltijd dieren te kunnen observeren. Er is een klein zwembad dat door de gasten kan gebruikt worden. Tevens is er een educatief centrum en tal van activiteiten kunnen worden ondernomen vanuit de lodge.

De wegen in het reservaat zijn goed onderhouden, wat je toelaat hier zelf in rond te rijden en op zoek te gaan naar de dieren. Let wel dat deze soms nogal zanderig zijn, waardoor je wat moet oppassen dat je niet te veel in het losse zand rijdt en zo komt vast te zitten. Het is dus aan te raden om dit enkel zelf te doen indien je een 4x4 hebt. Aan de ingang kan je een kaartje kopen met alle wegen erop. Wens je liever een begeleide game drive, is dit ook mogelijk en kan je deze best vooraf boeken om beschikbaarheid te garanderen. De trip duurt 2 uur en is onder begeleiding van een ervaren ranger per open voertuig. Deze game drive vertrekt om 6u en er wordt aangeraden om goed schoeisel te dragen alsook geen opvallende kledij. Enkel personen tussen 16 en 60 jaar oud mogen deelnemen aan de “Rhino tracking” en dit met een maximum van 8 personen.
Een andere optie is dat een lokale gids met jou meerijdt in je eigen voertuig om zo ook een 2 uur durende game drive te doen. Heb je al voldoende tijd gespendeerd in de wagen, heb je hier ook de mogelijkheid om een wandeling te maken, waarbij je onderweg heel wat kleinere dieren kan tegenkomen.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juni 2024

Prijzen in Botswaanse Pula, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:
- Tourism levy is inbegrepen in de tarieven
- bij late check out (na 10u) wordt P 200 aangerekend

Park Fees NIET inbegrepen (2024)
- Volwassenen aan 106.55 pula pp
- kinderen 6 tot 12 aan 53.30 pula
- Voertuigen P131.10 per auto/dag

Activiteiten 2024: VOORAF te boeken (om plaats te garanderen)
- sunset/sundown game drive (2 uur): minimum P 1156 (voor 4 personen), P 267 per extra persoon en kinderen tot 5 jaar gratis
- night game drive (7 PM): minimum P 1352 (voor 4 personen), P 374 per extra persoon en kinderen tot 5 jaar gratis
- guided drive (2u, vertrek om 6AM): huur van een gids, met eigen voertuig: P 445 per gids
- nature walk (2u, vertrek om 6AM): enkel voor personen tussen 16 en 60 jaar oud - P 420 per persoon
- giraffe tracking (2u, vertrek om 6AM): enkel voor personen tussen 16 en 60 jaar oud - P 420 per persoon
- rhino tracking (2u, vertrek om 6AM): enkel voor personen tussen 16 en 60 jaar oud - P 783 per persoon
- transfer binnen het domein (van de receptie naar de accommodatie): P40 per trip

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Botswaanse Pula/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid WasserijZwembadParkeerplaats

In de kamers:

VentilatorWasserijRookverbodThee en koffie

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandWildNatuurreservaat Township
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Botswana te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

pas s morgens kunnen zien hoe mooi het er was, door probleem met auto in de donker aangekomen; restaurant en menu sober. krijgt ook 3 smileys

Kristel Rubens & Raoul Laeveren (10-10-2022)

onze accommodatiesin Serowe (2)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in