GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Onguma Nature Reserve

20kamers/units
Namibie | Oshikoto | Etosha East Namibische eigenaar/uitbater(s): Visions of Africa
1096 m | Lat:S 18° 43' 52" Long: E 17° 2' 54" check-in: 13:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Onguma Nature Reserve, aan het oostelijke gedeelte van Etosha Nationaal Park is zonder meer DE locatie bij uitstek van waaruit je het nationaal park moet bezocht hebben. Onguma beschikt over niet minder dan 35.000 hectare land. Een grote hoeveelheid dieren kan hier worden aangetroffen zoals koedoe, giraf, eland, oryx, hartebeest, zebra en impala, maar ook carnivoren als leeuw, cheeta en luipaard. Tijdens de zomers wordt dit een paradijs van vogelliefhebbers met maar liefst 300 verschillende soorten en duizenden vogels die migreren naar de nabij gelegen wetlands.Maar Onguma Game Reserve is veel meer dan dat, dit wildpark is gewoon een absolute must om te ontdekken, en dit op alle vlak! Schitterende accommodaties in alle type en stijl, fantastisch onthaal en een heerlijke keuken.

Onguma Bush Camp

Onguma Bush Camp is een verleidelijke mix van raffinement en ontspanning. Laat ons beginnen met te zeggen dat Onguma in de lokale Herero taal zoveel betekent als 'de plaats waar je niet meer weg wil', en gelijk hadden die Herero! Onguma Bush Camp bestaat uit 8 twin standaard kamers, waarvan drie kamers geschikt zijn om kinderen mee in onder te brengen. Verder zijn er zes rondavels die uitkijken over het zwembad en/of de waterput (die nota bene 's nachts verlicht is, zodat je eventueel dieren kan waarnemen). Twee ervan hebben 4 bedden zodat ook hier kinderen mee op de kamer kunnen. Als laatste s er de Settler’s Room (de vroegere bruidssuite)

Het centrale hoofdgebouw omvat een curio-shop en receptie. Leuk detail, gasten kunnen genieten van gratis draadloos internet (zelfs in de kamer). Het restaurant en de bar zijn ondergebracht in een gebouw dat gedeeltelijk uit steen is opgetrokken en deels op stelten staat met tent/canvas en grasdak. Er zijn eveneens hele leuke zitplaatsen, zowel binnen als buiten, waar je lekker kan relaxen na een dagje observeren van wild, en genieten van het zicht op de waterput en/of van een drankje. Het zwembad ligt vlak bij de waterput en er is ook een uitkijkpost waar je de dieren en vogels kan observeren.

Zowel het ontbijt als het avondmaal is buitengewoon heerlijk en de bediening vriendelijk en gedienstig. Onguma Bush Camp is het grootste kamp van allemaal, maar laat dat nu juist een pluspunt zijn. Ideaal voor zowel de individuele reiziger, als ouders met hun gezin.

- Fotogalerij van Onguma Bush Camp

Onguma Tented Camp

Onguma Tented Camp, een prachtig gelegen kamp te midden de natuur, dat niet moet onderdoen voor Bush Camp. Hier draait alles rond persoonlijke aandacht, privacy, rust en vooral heel veel genot. In Onguma Tented Camp gaan luxe, sfeer en warmte als het ware helemaal samensmelten en het interieur weerspiegelt de kleuren van een rijke natuurlijke omgeving. Grijs, antraciet, zwart, wit, en crèmes, wisselen elkaar af met een onverwacht fel groen en worden verfijnd met de aardsheid in de atmosfeer. Alle gebouwen, met andere woorden, de eetruimte, bar, lounge en accommodatie zijn ondergebracht onder tenten met canvas en een houten dek verbindt de verschillende vertrekken. Met slechts zeven tenten is dit werkelijk een oase van rust. Op vlak van keuken en onthaal moet Onguma Tented Camp alvast niet onderdoen met de andere kampen in het reservaat. Wie van privacy en persoonlijke aandacht houdt, is hier aan het juiste adres!

- Fotogalerij van Onguma Tented Camp

Onguma, The Fort

Onguma, The Fort is een vijfsterrenlodge binnen het Onguma Private Game Reserve. Dertien individuele suites werden in dit kamp ondergebracht en luxe, warmte en een zeer gedetailleerde afwerking staan hier, samen met een zeer persoonlijk en vriendelijk onthaal, garant voor een onvergetelijk verblijf in de open natuur! The Fort is genieten van het begin tot het einde. Om voor de nodige privacy te zorgen, werden alle suites zowat 50 meter van elkaar gezet en onder luxe wordt hier verstaan, een eigen mini-bar, open haard, draadloos internet (en dat in de bush), een buitendouche en een logement met een "view to kill"

In het hoofdgebouw is de receptie ondergebracht, alsook de bar en restaurant. Wie zich helemaal wil laten gaan kan ook nog eens kiezen voor de Sultan Suite of de Honeymoon Suite, zeker is dat een verblijf in The Fort niet snel vergeten zal worden!

Fotogalerij van Onguma The Fort

Onguma, Camp Kala

Camp Kala is een van de exclusievere opties in het Onguma Game Reserve en vervangt het afgebrande Tree Tops camp. Amper 4 kamers vind je in deze lodge die gericht is op de avontuurlijke reiziger die weliswaar houdt van de comfort en luxe. Slechts vier suites zijn met elkaar verbonden door verhoogde houten wandelpaden. Elke suite heeft een eigen terras met ligstoelen, zwembad en hot tub en een dagbed.

Leadwood Campsite

Deze camping is omheind en beschikt over 6 staanplaatsen binnen het domein en beschermd van de zon onder schaduwrijke bomen. Elke kampeerruimte heeft zijn eigen sanitair, met een ruime douche, toilet en stroomvoorziening. De faciliteiten van Bush camp zijn beschikbaar voor de gasten van de camping, maar maaltijden dienen voor aankomst geboekt te worden omdat gasten van Bush camp voorrang krijgen. Elke kampeerplaats mag max. 2 tenten of 4 gasten huisvesten.

Activiteiten

Vanuit de verschillende kampen in Onguma Nature Reserve kunnen verschillende activiteiten ondernomen worden, waaronder nature drives (*) op het domein, op zoek gaande naar heel wat wildsoorten, waaronder ook enkele katachtigen. Tevens zijn er Sundowner drives (Aoba Camp), natuurwandelingen en begeleide bezoeken, in open 4x4, onder leiding van een ervaren gids/ranger, naar het beroemde Etosha Nationaal Park.

(*) onder nature drives wordt verstaan dat de klemtoon ligt bij de kennismaking met de natuur, zowel op het vlak van fauna en flora. Met meer dan 300 vogelsoorten en heel wat wild bestaat ook de kans dat je heel wat van de diersoorten zal kunnen waarnemen. Echter moeten we stellen dat er geen garantie is dat u alle wild zal zien. Onguma beschikt over drie van de zogenaamde Big Five (neushoorn, leeuw, luipaard, buffel, olifant) en sommige dieren zijn schuw of komen enkel te voorschijn tijdens de nacht. Niet te min zal een nature drive zeer zeker de moeite lonen en een aangename bush ervaring zijn.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juli 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting, ontbijt (BB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking 
- Onguma hanteert een Rhino Conservation Fee van 150 N$/pp (2024) en 275 N$/pp (2025) per nacht.

- Camping gasten moeten vooraf hun maaltijden bestellen bij Bush camp

Kinderen: 
- Tented Camp en Camp Kala enkel kinderen +12 jaar aan volwassen tarief
- The Fort +7 welkom, tussen 7 en 11 jaar aan kindertarief
- Bush Camp 0-3 gratis, 3-11 aan kindertarief. Loft rooms enkel voor max. 2 volwassenen en 2 kinderen
- kinderen jonger dan 10 jaar zijn NIET toegelaten op de game drives

Inbegrepen 
DBB: accommodatie, ontbijt, diner en transfer van en naar de Onguma airstrip 
FI-pakket (The Fort, Tented camp en Camp Kala):
- accommodatie, ontbijt, lunch, afternoon tea en 4-gangenavondmaal 
- dranken: bar en minibar (bier, locale sterke drank, frisdrank, water en huiswijn)
- 2 activiteiten per dag: namiddag Sundowner drive in Onguma en Etosha ochtend game drive
- transfer van en naar Onguma airstrip

Maaltijden 2024

- Ontbijtpakket: 290 N$/pp
- Bush ontbijt of dinner: 650 N$/pp
- Lunch (3-gangen): 300 N$/pp
- Lunchpakket: 210 N$/pp
- Dinner (3-gangen): 520 N$/pp

Activiteiten 2024
- Ochtend gamedrive in Etosha incl. drankjes (7u-11u/12u): 1450 N$/pp 
- Namiddag gamedrive in Etosha incl. drankjes (15u-18u30/19u): 1450 N$/pp 
- Namiddag nature drive in Onguma met zonsondergang incl. drankjes (17u30-19u30/20u): 790 N$/pp
- Begeleide wandelsafari in Onguma incl. drankjes (7u-8u30): 790 N$/pp (min. 16j)
- The hide incl. drankjes (9u30-12u30): 650 N$/pp (min. 16j)
- Young Explorers Walk (incl.drankjes): 375 N$/pp
- Prive game drive per activiteit (4 uur): 9288 N$/voertuig
- Prive game drive per dag (8 uur): 14865 N$/voertuig
- Onguma Dream Cruiser (max. 2 pers): 9375 N$/voertuig 
Deze activiteit kan worden geboekt vanuit eender welk kamp, maar is weersafhankelijk en we raden aan om dit op voorhand vast te leggen. Je betaalt het gewone tarief van de geboekt kamer in lodge (back-up in geval van regen) en daarbij het bovenstaande bedrag voor deze activiteit.

Maaltijden 2025

- Ontbijtpakket: 290 N$/pp
- Bush ontbijt of dinner: 850 N$/pp
- Lunch (3-gangen): 360 N$/pp
- Lunchpakket: 260 N$/pp
- Dinner (3-gangen): 640 N$/pp

Activiteiten 2025
- Ochtend gamedrive in Etosha incl. drankjes (7u-11u/12u): 2190N$/pp 
- Namiddag gamedrive in Etosha incl. drankjes (15u-18u30/19u): 2190 N$/pp 
- Namiddag nature drive in Onguma met zonsondergang incl. drankjes (17u30-19u30/20u): 1115 N$/pp
- Begeleide wandelsafari in Onguma incl. drankjes (7u-8u30): 1115 N$/pp (min. 16j)
- The hide incl. drankjes (9u30-12u30): 815 N$/pp (min. 16j)
- Young Explorers Walk (incl.drankjes): 525 N$/pp
- Prive game drive per activiteit (4 uur): 12125 N$/voertuig
- Prive game drive per dag (8 uur): 19375 N$/voertuig
- Onguma Dream Cruiser (max. 2 pers): 12250 N$/voertuig 
Deze activiteit kan worden geboekt vanuit eender welk kamp, maar is weersafhankelijk en we raden aan om dit op voorhand vast te leggen. Je betaalt het gewone tarief van de geboekt kamer in lodge (back-up in geval van regen) en daarbij het bovenstaande bedrag voor deze activiteit.


* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Luchthaven transfersBar gelegenheid Open haardZwembadGamedrive(s)Parkeerplaats

In de kamers:

VentilatorRookverbodThee en koffie

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandWildBerg(en) Natuurreservaat
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Dit was een zalige lodge, met zicht op de waterput, zeer lekker eten en mooi zwembad. Een toppertje!

Inge Vercruyssen & Luc De Cauwer (16-11-2023)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in