GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Nxai Pan

9kamers/units
Botswana | Makgadikgadi | Gweta Botswaanse eigenaar/uitbater(s): Kwando Safaris
928.51 m | Lat:S 19° 52' 18" Long: E 24° 43' 10" check-in: 14:00 tot / check-out: 11:00
Reserveer
Het Nxai Pan Camp is een exclusief kamp dat zich aan het westelijke deel van de fossiel pan in Nxai Pan Nationaal Park bevindt. Het park draait volledig op zonne-energie, iets waar hier bijna het hele jaar geen gebrek aan is. Het kamp kijkt in oostelijke richting, meteen uit over de pan, en dit geeft de gasten exclusief recht om dieren van op het terras van deze unieke lodge te kunnen bewonderen. De accommodatie is volledig onder met gras bedekte daken en voorzien van dikke muren. Dit zorgt ervoor dat er vrijwel het hele jaar door een constante aangename temperatuur heerst binnen de lodge en de kamers. Dat is ook nodig wat hier kunnen de temperaturen, seizoensgebonden, schommelen tussen het vriespunt, en daaronder, tot 45 graden Celsius en meer. Vanuit de lodge worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder gamedrives in open landrovers, dit onder begeleiding van ervaren rangers/spoorzoekers, of een bezoek aan de Khama Khama Pan, natuurwandelingen, sterren observeren, Bushman tracking en een bezoek aan de Bains Baobabs.

Het Nxai Pan Nationaal Park maakt deel uit van het grote Makgadikgadi complex. Het park heeft een oppervlakte van 2.100 vierkante kilometer en bestaat uit een aantal grotere pannen - Nxai Pan, Kgama-Kgama Pan en Kudiakam Pan, vroegere oude zoutmeren. Deze grotere pannen zijn nu graslanden en zijn bezaaid met eilanden van acacia's, en kleinere pannen die onder water komen te staan tijdens het regenseizoen, en daarmee een rijkdom vormen voor wilde dieren. Het observeren van wild is seizoensgebonden en afhankelijk van of en wanneer het regent, en wanneer de dieren migreren. Er zijn verschillende kunstmatige bevloeiingspunten. Als de regens goed zijn geweest, dan is meestal december tot april de beste tijd om Nxai Pan Nationaal Park te bezoeken. Dieren die hier worden waargenomen zijn zebra, gnoe, springbok, impala, gemsbok, hartenbeest, giraf, leeuw, jachtluipaard, wilde hond, bruine hyena, vos, en soms olifant en buffel. Het park is een van de meer toegankelijke gebieden van de Makgadikgadi, op slechts 50 km van de Nata-Maun verbinding.

Opmerking

Tarief voor de accommodatie is inclusief alle maaltijden en drankjes (ook alcoholische), alle game viewing activiteiten, (dagelijkse) wasserij
- Kinderen ouder dan 6 jaar welkom. Kinderen onder de 12 kunnen mee op gamedrive als een eigen voertuig wordt gereserveerd. Prijs van privevoertuig op aanvraag.
- Tussen 20/12 en 4/1 geldt een extra toeslag van 105 US$/pp

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Botswana te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in