GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Haina Kalahari Lodge

8kamers/units
Botswana | Central Kalahari | Central Kalahari GR Botswaanse eigenaar/uitbater(s): Adrian en Wander
967 m | Lat:S 20° 57' 6" Long: E 23° 40' 35" check-in: 10:00 tot / check-out: 10:00
Reserveer
Haina Kalahari Lodge is een luxe lodge gelegen in het hart van gelijknamige Kalahari regio, dit op een 11.000 hectare privaat concessie, grenzend aan het Central Kalahari Game Reserve. Ongeveer 30 km ten noorden van Deception Valley, biedt deze lodge een authentieke Afrikaanse safari ervaring in een heel uniek semi-woestijn, savanne bushveld. Een ongelooflijk uniek karakter, als je weet dat alles afgelegen en onbewoond lijkt. En toch, die rust, de stilte, de woestijn, het vertelt een heel interessant verhaal en ondanks de enorme uitgestrektheid en het desolate karakter leven hier wel degelijk mens en dier. De uitgedroogde rivierbeddingen van de Kalahari worden van november tot maart tijdens een goed regenseizoen heel even beddingen gevuld met water, zij het van korte duur. De anders fossiele rivierbeddingen worden opeens de levensbron voor plant en dier. Het vormt een enorme aantrekkingskracht voor zowel roof- als prooidieren.

Haina Kalahari Lodge biedt haar gasten luxe accommodatie met verschillende opties, dit zodat zowel families, alsook diegenen die op zoek zijn naar wat meer privacy, hier aan hun trekken komen. Zo is er de Family tent die speciaal werd opgetrokken rond enkele unieke bomen. Deze is geschikt voor een familie van vier, met twee enkele bedden en een dubbel bed. Alle tenten zijn onder canvas en stralen de typische Afrikaanse stijl uit. Het hoofdgebouw nodigt uit om nog meer de openheid met de bush te ervaren. Maaltijden vinden hier plaats in de boma, en dit bij een warm kampvuur en onder een sterrenhemel om u tegen te zeggen. Er is tevens een zwembad met zonnedek en al het stof van de woestijn kan doorgespoeld worden bij de gezellige bar.

Gamedrives vinden plaats in een open safarivoertuig, onder begeleiding van een ervaren ranger/spoorzoeker. Hij kent de Kalahari woestijn als het ware uit zijn broekzak. De gamedrives vinden plaats in de late namiddag en de vroege ochtend, precies op het moment dat de dieren nog actief zijn en het nog niet te warm is. Hier kunnen niet minder dan 250 vogelsoorten worden teruggevonden. Wees maar zeker dat de kennismaking met het grote wild hier een zeer unieke ervaring is.

Haina Kalahari Lodge is tevens de thuisbasis voor enkele San, Bosjesmannen, die hier de eeuwenoude traditie van hun voorouders verder zetten. Gasten kunnen hier 'het leven zoals het is' ervaren. Ze gaan mee op zoek naar planten, wortels en of dieren die van levensbelang zijn voor de San en genieten ook van bepaalde tradities en gewoontes, zoals de jacht, en hun cultuur.

Opmerking: Bij de overnachting zijn alle maaltijden inbegrepen, de ochtend en namiddag gamedrives op de 11.000 hectare privaat concessie, bush walks en activiteiten met de San, Kalahari sundowners en night drives alsook sterren kijken (deze laatste zijn op aanvraag). Lokale drankjes, thee en koffie zijn eveneens inbegrepen.

Activiteiten:

De volledige dagtrip naar het central Kalahari Game reserve kan ter plaatse worden bijgeboekt. De dagtrip naar het kalahari reservaat is afhankelijk van het weer en kan daarom niet vooraf geboekt worden. U dient dit ter plaatse aan te vragen en ook te betalen. Er is een minimum van 4 gasten vereist die deelnemen en een picnick lunch alsook drankjes zijn inbegrepen in de prijs.

Kinderen:

Indien 2 jaar of jonger, blijven deze gratis op de kamer van de ouders, tussen 2 en 12 jaar geld het kindertarief indien ze delen met de ouders in een familietent en vanaf 13 jaar worden kinderen aanzien als volwassenen. Vanaf 6 jaar worden kinderen toegelaten op de activiteiten, indien ze jonger dan 6 zijn, moet een privaat voertuig worden geboekt aan 215 US$ per voertuig per dag.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Luchthaven transfersBar gelegenheid Open haardWasserijZwembadParkeerplaats

In de kamers:

VentilatorWasserijRookverbodThee en koffieKluisje

In de badkamers:

DoucheDouche in bad

In de omgeving:

PlattelandWildNationaal ParkNatuurreservaat Township
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Botswana te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in