GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Farmhouse

12kamers/units
Zimbabwe | Matobo | Matobo Zimbabweaanse eigenaar/uitbater(s): John
1368.5 m | Lat:S 20° 29' 20" Long: E 28° 25' 54" check-in: 12:00 / check-out: 10:00
Reserveer
In 1996 werd de oorspronkelijke boerderij omgebouwd tot een restaurant, bar en lodge receptie, nu bekend als The Farmhouse. De lodge ligt op 48 km van Bulawayo op de Matopos weg, in het hart van Matopos World Heritage site. De veranda van het restaurant kijkt uit op de inheemse tuin en het zwembad dat zich kronkelt langsheen een immense rots, waar gasten kunnen ontspannen of de avond doorbrengen rond het open kampvuur in de traditionele boma. Ontbijt, lunch en avondmaal worden geserveerd in het restaurant, waarbij de koks gespecialiseerd zijn in gezonde, huisgemaakte maaltijden.

De gasten worden ondergebracht in 12 Kaap Hollandse stijl cottages met rieten dak, die zijn gebouwd op de rand van een majestueuze granieten rots. Elk individueel huisje heeft twee eenpersoons bedden, een eigen badkamer met douche toilet en wastafel, open zitplaats met thee en koffie faciliteiten en een koelkast . The Farmhouse Lodge and Restaurant is de ideale locatie van waaruit bezoekers de vele natuurlijke wonderen van Matopos kunt ontdekken. Gasten kunnen deelnemen aan de vele activiteiten die in de lodge aanbiedt of hun eigen uitstapjes regelen in het gebied.

Matobo National Park vormt de kern van de Matobo of Matopos Hills, een gebied van granieten kopjes en beboste valleien gelegen ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Bulawayo langs de Kezi / Maphisa weg. Matobo heeft een oppervlakte van 43 200 hectare. Het prachtige, ruige terrein van het park is een paradijs voor wandelaars en de diversiteit van de vegetatie ondersteunt een breed scala aan wilde dieren zoals giraffen, zebra's, sabel antilopen, impala's en roofdieren zoals luipaard, cheetah, wilde kat en anderen. Een van de vele hoogtepunten voor vele bezoekers is de waarneming van een of meer bedreigde neushoorns. Matobo National Park beschikt over een van de hoogste concentraties van breed- en puntlip neushoorns in de wereld en daarom biedt het de perfecte gelegenheid om deze zeldzame dieren te bekijken en te fotograferen. Binnen het park zijn tal van sites die ooit werden bezet door de San jagers-verzamelaars. De rotsschilderingen in de Nswatugi Cave zijn een van de mooisten in Zimbabwe en bevatten prachtige vertolkingen van giraf, eland en kudu.

Opmerking: Kinderen tot 6 jaar verblijven gratis bij de ouders.

Activiteiten:

- Safari te paard (8AM of 4PM): 15 US$/pp. Begin uw dag met een ochtendsafari te paard. Rij langsheen de gigantische granieten rotsblokken en door de open graslanden van het wildreservaat. Te paard, geleid door een ervaren gids, is er een goede kans om dicht bij enkele van de wilde dieren te komen. Gasten hoeven geen ervaren ruiters te zijn.
- Bush Wandelingen: 10 US$/pp. Volg de natuur paden met een van onze professionele gidsen, voor een informatieve wandeling door de Afrikaanse bush. Bezoek ofwel de Bosjesmannen grotschilderingen, Bantu graanbakken of de ijzer smelterij uit de ijzertijd. Volg de wilde dieren en probeer deze te voet te benaderen.
- Abseilen: 25 US$/pp. Onder begeleiding van gekwalificeerde instructeur en ex Britse Royal Marine Commando, Alistair Burton, leer je de fijne kneepjes van het afdalen van de rotswanden van Matopos. Angst is niet je enige obstakel !
- Gamedrives: 20 US$/pp. Uitgevoerd in open safari voertuigen, een ontspannen rit op zoek naar het wild op het wildreservaat. Bij het aanbreken van de dag kan je prachtige foto s maken van het wildleven met op de achtergrond een prachtige zonsopgang om dan terug te keren naar de lodge voor een stevig ontbijt . De zonsondergang rit vertrekt laat in de middag om zo de dieren te observeren welke naar de drinkplaatsen komen voor het laatste drankje van de dag. Eindig met uw sundowner drankjes, hapjes en een korte nacht rit naar huis

Activiteiten in Matopos Nationaal Park:

- Gamedrive met voetsafari op zoek naar de neushoorns: 60 US$/pp. Deze populaire trip brengt u naar het gedeelte van het Matopos Nationaal park waar de wilde dieren zitten. Safari in open safari voertuigen, op zoek naar verse sporen van neushoorn. Volg het spoor met een kans om de neushoorns te voet te benaderen.
- Bushman Grotschilderingen/Zwarte Adelaars nest en Rhodes Graf: 50 US$. Wandel in de grote granieten koepel van Bambata, om een van de beroemde Bushman grot locaties te bekijken. Deze grote grot, gevormd in de rotsen, laat eeuwenoude rotstekeningen zien die het leven van de Bosjesmannen van die tijd in beeld brengen. Klim verder om naar een bewoonde nest van de zwarte arend te gaan kijken, gebouwd op de zijkant van een klif. Matopos staat bekend om zijn concentratie van de zwarte arend, vaak gezien hoog in de lucht, op zoek naar hun belangrijkste voedselbron, de Klipdassie. Verder bezoekt u tijdens deze trip het graf van Rhodes.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zimbabwe te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

onze accommodatiesin Matobo (1)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen