GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Hwange Nationaal Park

100kamers/units
Zimbabwe | Hwange | Hwange Zimbabweaanse eigenaar/uitbater(s): Zimbabwe Park
1084.33 m | Lat:S 18° 41' 11" Long: E 26° 56' 20" check-in: 13:00 tot / check-out: 10:00
Reserveer
Hwange Nationaal Park (voorheen Wankie Game Reserve) is het grootste wildreservaat in Zimbabwe. Het park ligt in het westen, op de hoofdweg tussen Bulawayo en de Victoria Watervallen. Hwange Nationaal Park werd opgericht in 1928. In de toekomst wordt Hwange mogelijk mee opgenomen in de Kavango - Zambezi Transfrontier Conservation Area, een gebied dat zich verspreidt over vijf naties. Het park ligt dicht bij de rand van de Kalahari woestijn, een gebied met weinig water en zeer schaarse vegetatie. De Kalahari bossen worden gedomineerd door Zambezi Teak, Camhout (Baphia) en Kalahari Bauhinia.

Seizoensgebonden wetlands vormen graslanden in dit gebied. Het noorden en noordwesten van het park worden gedomineerd door mopane bos. Het park herbergt meer dan 100 zoogdieren en 400 vogelsoorten, waaronder 19 grote grazers en acht grote carnivoren. Hwange is tevens het enige beschermde gebied in Zimbabwe waar gemsbok en bruine hyena in redelijk grote aantallen voorkomen. Ook Afrikaanse wilde honden zijn terug te vinden in Hwange en worden beschouwd als een van de grotere overgebleven groepen in hedendaags Afrika, dit samen met die van Kruger Nationaal Park en Selous Game Reserve. Andere grote roofdieren zijn onder andere de leeuw , waarvan de distributie en de jacht in Hwange sterk gerelateerd is aan de pannen en drinkplaatsen, luipaard, gevlekte hyena en cheeta.

Olifanten zijn enorm succesvol in Hwange en de bevolking is gestegen tot ver boven het natuurlijk evenwicht van een dergelijk gebied. De populatie olifanten zet een hoge druk op de middelen van het park. Er is veel discussie over hoe om te gaan met deze problematiek maar voorlopig is er geen pasklaar antwoord.

Er zijn verschillende types accommodatie die in Hwange worden aangeboden, de meeste bestaan uit cottages of chalets, maar er tevens de mogelijkheid om te kamperen. Main Camp ligt vlak bij de hoofdingang en staat bekend als een goede locatie om wild te observeren. Sinamatella ligt aan de noordelijke grens van Hwange op een hoogte van 55 meter en met mooi uitzicht over de steppe.

Bumbusi Camp ligt op 24 kilometer ten noordwesten van sinamatella en telt heeft enkele leuke cottages. Op 11 kilometer van Sinamatella ligt Lukosi Camp waar slechts 10 gasten tegelijkertijd kunnen vertoeven. Dit kamp is niet heel het jaar door toegankelijk. Robins Camp ligt aan de westelijke flank van Hwange en heeft buiten een eigen kamp ook enkele exclusieve lodges binnen het kamp. Verder is er een restaurant, bar, shop en bezinestation.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid ZwembadParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningVentilatorVerwarmingRookverbodHaardroger

In de omgeving:

PlattelandWildBerg(en) Nationaal ParkRivier of meerTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zimbabwe te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten geven

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen