GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Mokala Nationaal Park

15kamers/units
Zuid-Afrika | Karoo | Kimberley Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): SANparks
1285.02 m | Lat:S 29° 12' 47" Long: E 24° 19' 34" check-in: 13:00 / check-out: 09:00
Reserveer
Mokala is Zuid-Afrika's nieuwste nationaal park. Het ligt ongeveer 80 kilometer ten zuid-zuidwesten van Kimberley, en ten westen van de N12 snelweg naar Kaapstad. Gelegen te midden van de heuvels, biedt het Mokala landschap een verscheidenheid aan koppieveld (heuvels) en grote open vlaktes. De geisoleerde doleriet heuvels geven aan de plaats een rustgevend gevoel van afzondering. Een grote verrassing staat u te wachten wanneer u eens over de heuvels wordt geconfronteerd met de grote open zandvlakten naar het noorden en westen van het Park. Drainage lijnen van de heuvels vormen kleine zijrivieren die uitmonden in de vlakten en weglopen in de Riet Rivier.

Mokala is de Setswana naam voor een Camel Thorn (Kameeldoring) Deze bomen komen voor in droge bossen en droge, zanderige gebieden en zijn een van de belangrijkste boomsoorten van de semi-woestijn gebieden van Zuidelijk Afrika. Deze immens belangrijke soort heeft een groot scala over de Noord-Kaap en varieert van een kleine, stekelige struik van amper 2 meter hoog tot een boom tot 16m hoog met een brede, verspreide kroon. Dieren die je in het park kan terugvinden zijn vooral de breedlip- en puntlipneushoorn, Tsessebe antiloop, roan antiloop en zwarte wildebeest.

Een aantal activiteiten die vanuit Mosu lodge kunnen ondernomen worden zijn begeleide gamedrives alsook Bush braai & ontbijt onder een 300 tot 400 jaar oude kameeldoorn boom of een combinatie van beide. Begeleide rit naar de rotskunst graveringen zijn ook mogelijk, om zo het cultureel erfgoed te ontdekken. Het kamp heeft ook een zwembad.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juli 2020

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Conservation fee ter plaatse te betalen, van 1/11/2019 tot 31/10/2020: 192 rand pp/dag en van 01/11/2020 t/m 31/10/2021: 200 rand/pp/per dag, kinderen <12 jaar aan 50%

Er is geen winkel of benzinestation in het park, het dichtstbijzijnde is in Modderrivier
Neem een pillamp mee om buiten rond te lopen, want het is er 's avonds best donker

Mogelijke activiteiten:
- Morning drive: 250 rand pp
- day drive: 200 rand pp
- sunset drive: 250 rand pp
- night drive: 200 rand pp
- kinderen jonger dan 12 aan 50%
Drones: Vliegen met drones voor commercieel, recreatief en/of prive gebruik in nationale parken in Zuid-Afrika is niet toegestaan. Niet alleen ter bescherming van de privacy, maar ter bescherming van het wildleven en om stroperij tegen te gaan.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Satelliet TVOpen haardZwembadBraaiKeuken

In de kamers:

AirconditioningRookverbodThee en koffieKoelkast/minibarSateliet TV

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandStadWildBerg(en) Nationaal ParkRivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten geven

onze accommodatiesin Kimberley (2)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in