GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Dolomite Resort

20kamers/units
Namibie | Kunene | Kamanjab Namibische eigenaar/uitbater(s): Namibian Wildlife Resort
1251.43 m | Lat:S 19° 0' 3" Long: E 14° 28' 23" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Dolomite Camp is gelegen in het westelijke deel van Etosha Nationaal Park, vlakbij de Dolomietpunt waterput. Het is het eerste kamp dat gebouwd werd aan deze kant van Etosha, waardoor een gebied dat voorheen niet toegankelijk voor reguliere toeristen nu wel binnen hun bereik ligt. Dolomite Camp mag zich zonder enige twijfel het vlaggenschip, van alle kampen dat de nationale parkenraad rijk is, noemen. De locatie is adembenemend en het logement van uitstekende kwaliteit. De parkenraad heeft kosten noch moeite gespaard om hier een statement te maken. Enkele van de hoogste concentraties van wilde dieren in Etosha lopen hier vrij rond, inclusief Hartmann's zebra, die niet voorkomen in het oostelijk deel. De omringende vegetatie van voornamelijk karstveldt en Mopane struikgewas staan in schril contrast met de open vlaktes die kilometers ver uitstrekken.

Het kamp ligt letterlijk op een dolomiet rotsformatie, en wat een locatie kan dit genoemd worden! Hoewel geen 360 graden panorama, komt dit toch al wel echt heel dicht in de buurt. Alle semi-tent/chalets, die op stelten staan, hebben uitzicht over de onmetelijke vlaktes en gegarandeerd dat u kuddes olifanten, giraf, zebra, heel want antilopensoorten en vast ook katachtigen hier de revue ziet passeren. Een self-drive of begeleide gamedrives worden hier uitgevoerd in een van de mooiste, vooral ongerepte, locaties van het park. De dolomiet heuvel, waarop het kamp gelegen is, biedt honderden seizoensgebonden plantensoorten, en zijn uitnodigend voor botanici en fotografen.

Het westelijke gedeelte omvat ongeveer een derde van de totale oppervlakte van het Etosha Nationaal Park. Hoewel de belangrijkste wilde diersoorten voorkomen in en rond de drinkplaatsen en de vegetatie van de Etosha Pan, is wildobservatie in deze locatie van uitstekende kwaliteit en zeer belonend. Er zijn niet minder dan 15 waterputten in de omgeving van Dolomite Camp. Het heuvelachtige en rotsachtig terrein wordt hier tijdens het natte seizoen ook een toevluchtsoord voor wilde dieren uit het hele park.

Het interieur van het kamp harmoniseert vrijwel volledig met de directe omgeving en vanop afstand is het haast onmogelijk te zien dat het hier gaat om een luxe tentenkamp. Het hoofdgebouw omvat een welkomsthal en receptie. Verder zijn er twee eetplaatsen, (met nota bene een uitstekende keuken, een goed verzorgd ontbijt en een heerlijk set-menu avondmaal) opnieuw onder canvas, een barruimte met enkele zitplaatsen en fraai uitzicht over de vlakte, een zwembad met ligstoelen (eveneens met het fraaie uitzicht) en de gasten, en dito bagage, worden op een veilige manier met golfkarretjes van en naar hun tenten gebracht. Gezien het feit dat het kamp geen omheiningen heeft, is dit geen overbodige luxe. Een houten wandelpad en dek loopt van de bar, het restaurant en de receptie, van en naar de verschillende accommodaties. Er zijn in totaal 20 chalets met rieten dak, gericht op het oosten (spectaculaire zonsopgang) en westen (prachtige zonsondergang), die verscholen liggen tussen dolomiet rotspartijen. De inrichting is zeer, zeer mooi en het ontbreekt de gasten aan niets. Vanuit je bed heb je zelfs uitzicht op je terras met een ver uitgestrekt zicht over de grasvlakte en Mopane struikgewas.

Grote kuddes zebra's, giraffen en antilopen dwalen langsheen de vlakten rond Dolomite Camp. Zwarte en witte neushoorns zijn in grotere aantallen aanwezig, vaak nabij Klip-pan waterput. Eerder bedreigde soorten, zoals de zwarte neushoorn en de zwarte hoofd impala werden hier met succes gefokt. De gamedrives worden uitgevoerd door professionele en deskundige gidsen. Naast de normale Etosha safari is de mogelijkheid om zowel de Plains Zebra en het Mountain Zebra drinken of grazen naast elkaar en het spotten van de zeldzame Sable antilope te zien een bijzondere attractie van het Otjiovasondo gebied.


TARIEVEN VOOR DE MAAND juni 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting, ontbijt (BB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: Kindertarief aan 50% is geldig tussen 6 en 12 jaar (onder 6 jaar gratis bij twee volwassenen op de kamer)

Maaltijden 2023:

- Ontbijt (continental): 90 N$/pp
- Ontbijt (full English): 180 N$/pp
- Lunch: 260 N$/pp
- Dinner: 300 N$/pp

Activiteiten: (1/11/2023-31/10/2024)
- Game drive (voor- of namiddag): 735 N$/pp
- Night drive: 845 N$/pp

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

Ontbijt

Faciliteiten:

Bar gelegenheid WasserijZwembadParkeerplaats

In de kamers:

VentilatorWasserijRookverbodThee en koffie

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

WildBerg(en) Nationaal Park
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

het uitzicht biedt veel meer dan tv-kijken

Clemens family (01-07-2018)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in