GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Marakele Nationaal park

10kamers/units
Zuid-Afrika | Waterbergen | Thabazimbi Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): SANparks
1027 m | Lat:S 24° 31' 51" Long: E 27° 29' 52" check-in: 14:00 tot 17:30 / check-out: 10:00
Reserveer

Marakele, een park als geen ander in het hart van de Waterbergen werd in 1994 oorspronkelijk opgericht als het Kransberg nationaal park. Marakele ligt op 250 kilometer ten noorden van Johannesburg in de Limpopo-provincie en is malariavrij. In de 19e eeuw waren het de Tswana die in de diepe plooien van de bergen hun vee verstopte voor de Zoeloe. Marakele betekent toevluchtsoord in Setswana en tot op vandaag is dat de perfecte omschrijving voor dit natuurgebied. Het park is gelegen in een overgangszone tussen het droge westen en vochtige oosten van Zuid-Afrika, resulterend in een indrukwekkende verscheidenheid aan wildleven.

Opvallend in het Marakele nationaal park is het contrast tussen de diepe valleien waar de Matlabas-rivier stroomt, het weelderige bushveld en de hoge bergtoppen tot wel 2.000 meter hoogte in de achtergrond. Zeldzame boomsoorten als geelhout en ceder, evenals vijf meter hoge palmvarens en boomvarens komen voor in het park.Het zijn echter de vogels die met alle eer gaan lopen in Marakele. Met 250 vogelsoorten is dit een paradijs voor vogelliefhebbers. Daar blijft het niet bij, want Marakele staat vooral bekend voor zijn kolonie Kaapse gieren, de grootste kolonie ter wereld met meer dan 800 broedparen.De gieren navigeren de luchtstromen langs de steile bergwanden en cirkelen in hoog in de lucht rond de bergtoppen. Er is een mogelijkheid om dichter bij de gieren te geraken, maar dan moet je wel langs een smalle, geasfalteerde bergpas rijden. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, maar wel een absolute aanrader.

Marakele National Park bezoek je vooral voor de prachtige natuur. In het park zitten heel wat dieren, maar die zijn omwille van de dichte begroeiing niet altijd goed te zien. Wil je meer dieren zien, raden we aan om een begeleide gamedrive te doen. Daarbij nemen de rangers jou naar een gedeelte van het park dat niet toegankelijk is voor de self-driver. Voor deze game drive word je opgehaald bij Tlopi camp en hoef je dus niet helemaal terug te rijden naar de receptie (die 17,8 km van Tlopi camp is gelegen). We raden aan om deze gamedrive op voorhand te reserveren en dan zeker voor 14 uur in te checken bij het kamp voor een namiddag gamedrive. Wandelsafari's (ochtend of namiddag) en ook een begeleid bezoek aan de gierenkolonie (Vulture Drive) zijn mogelijk op aanvraag.

Tlopi Tented Camp heeft geen omheining en ligt middenin het park aan een dam op 17,8 km van de receptie. Hier zijn ruime safaritenten voorzien als accommodatie. Elke tent heeft twee bedden, een eigen badkamer (douche, wastafel en toilet) en een volledig uitgeruste keuken met een koelkast en diepvries, een kookfornuis en elektriciteit. Elke tent heeft een tafel en een terras met ligstoelen en barbecuevoorzieningen.

Geen toeval dat het andere kamp in het park Bontle heet, wat mooi betekent in het Setswana. Deze restcamp ligt op iets meer dan een kilometer van de receptie. Naast 36 kampeerplaatsen, zijn er zijn ook 10 comfortabele units opgetrokken in hout en canvas. Daarvan zijn er 4 familiechalets en 6 chalets voor 2 personen.

Let op, want Marakele nationaal park beschikt niet over een winkel of restaurant, en ook geen benzinepomp. Hiervoor kan je in het naburige Thabazimbi terecht.

TARIEVEN VOOR DE MAAND december 2023

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:
- Conservation fee niet inbegrepen, ter plaatse te betalen, van 1/11/2023 t/m 31/10/2024: 266 rand/pp per dag, kinderen <12 aan 50%

- Het park is open van 7u en sluit de poorten om 17u30 (mei t/m augustus) en 18u (september t/m april). Zorg ervoor dat u voor deze tijden incheckt. Dagbezoekers kunnen terecht tussen 7u en 16u.
- safari tent ST2/3 bij Tlopi kamp maximum 2 volwassenen en 1 kind <12 jaar op stretcher toegelaten. Indien kinderen ouder dan 12 zijn, dient een aparte tent geboekt te worden

LET OP! Er is in Marakele Nationaal Park geen restaurant, noch een winkel (tenzij heel, heel basis voorzieningen zoals hout en koeldrankjes). Ongeveer 18 kilometer voor Marakele ligt Thabazimbi, waar je niet alleen benzine kan bekomen, maar in de hoofdstraat is er ook een grote supermarkt om uw proviand in te slaan

Activiteiten:
- vogel en wild observatie
- bergpas naar een ongelooflijk uitzicht en dichtbij de kolonie Kaapse gieren (self-drive)
- sunrise en sunset game drives (duurt 2 a 3 uur) kunnen ter plaatse of vooraf door ons geboekt worden aan 340 rand per persoon, kinderen <12 jaar aan 50%.

Drones: Vliegen met drones voor commercieel, recreatief en/of privé gebruik in nationale parken in Zuid-Afrika is niet toegestaan. Niet alleen ter bescherming van de privacy, maar ter bescherming van het wildleven en om stroperij tegen te gaan.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Faciliteiten:

Rolstoel vriendelijkBraaiKeuken

In de kamers:

RookverbodKoelkast/minibar

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

WildBerg(en) Nationaal ParkNatuurreservaat Rivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

prachtige ligging, beetje verouderd maar zaige plek, jammer dat we niet langer konden blijven, krijgt van ons 3 smileys

Kristel Rubens & Raoul Laeveren (10-10-2022)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in