GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

The Berghouse and Cottages

3 6kamers/units
Zuid-Afrika | Drakensbergen | Bergville Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Vaughn en Chantal Piccione
1373.04 m | Lat:S 28° 38' 1" Long: E 29° 4' 27" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
The Berghouse and Cottages is werkelijk op een unieke locatie gelegen, het zicht adembenemend. Toegegeven je moet er iets voor over hebben alvorens je werkelijk bent toegekomen bij de receptie, maar in ruil krijg je hier wel heel wat natuurschoon en adembenemende vergezichten voor terug. Dit landgoed omvat liefst 1650 hectare met een spectaculair panoramisch uitzicht op de noordelijke en het centrale Drakensgebergte met inbegrip van het Amfitheater, de Maluti bergen en de Klein Drakensberg pieken. Wie hier toekomt ervaart het leven zoals is, rust, de schoonheid van de natuur en een plaats waar je met heel het gezin, of als stel zeer zeker van kan genieten. Wandelen is hier de hoofdbezigheid, met niet minder dan 12 km aan wandelpaden op het domein zelf of tal van andere wandelingen vanuit het Royal Natal National Park.

Wie hier in een van de cottages verblijft, krijgt comfortabele accommodatie in rustieke stijl. Geen poespas maar mooi verzorgde en nette cottages die ingericht zijn voor diegene die graag hun potje zelf koken en/of diegene die liever een ontbijt of avondmaal ter plaatse wil geregeld zien. Let wel dat je dit best vooraf bespreekt zodat de keuken er op voorzien is.

Vaughn en Chantal, eigenaars en uitbaters van dit gezellige gastenverblijf, doen er alles aan om het hun gasten naar hun zin te maken. Buiten de rust zijn er tal van activiteiten die het verblijf in The Berghouse and Cottage nog aangenamer maken, zo zijn er verschillende wandelroutes op en rond het domein. Daguitstappen, alsook wandelingen van een uur of langer kan je hier ondernemen. Er bevinden zich tevens enkele forelvijvers voor diegene die van hengelen houden. Verder is er ook de mogelijkheid om een verzorgde picknick aan te vragen voor wanneer je op daguitstap gaat. Voor de paardenliefhebbers zijn er begeleide trips met Basuto pony's mogelijk.

In totaal zijn er zes goed ingerichte cottages die heel veel privacy genieten, elk met een volledig uitgeruste keuken, open haard voor de koudere winterdagen (hout is verkrijgbaar bij de lodge tegen een kleine vergoeding) en een eigen stoep vanwaar je uitzicht hebt op een prachtig panorama. 

TARIEVEN VOOR DE MAAND juli 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting, ontbijt (BB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking
- Kinderen tussen 3 en 11 jaar aan kindertarief.
- Kinderen alleen toegestaan in cottages 1, 2 en 3.  
- Cottage 1 - The Old Barn heeft 4 slaapkamers en 2 badkamers, en vereist een minimum van 5 personen.
- Cottage 2 heeft 2 slaapkamers waarvan 1 met 2 aparte bedden. Er zijn 2 kleinere badkamers, de ene met bad, de andere met douche.
- Cottage 3 - Thokomala heeft 5 slaapkamers en 2 badkamers en vereist een minimum van 8 personen.
- Indien u na 18u zou aankomen, gelieve dan even contact op te nemen met Chantal via telefoon of what's app (072-2747628)
- bij het uitckecken geef je de sleutrel af bij de receptie en krijg je daar de code van de poort


Ontbijt
- wordt naar de cottage gebracht tussen 8u en 8u30, wenst u dit vroeger, dan moet u dit de avond voordien laten weten en zal men 's avonds een ontbijtpakket brengen voor de volgende ochtend. 
- bestaat uit een mand met thee, koffie, suiker, brood, melk, jams, kaas, boter, croissants, vers fruitsap, eieren, ontbijtgranen en rusks


Avondmaal
- deze moet minstens 24 uur vooraf besteld worden, zodat de keuken de gelegenheid heeft om de nodige zaken te regelen. Er zijn geen restaurant faciliteiten op het domein
- Barbecuepakketten zijn verkrijgbaar aan 215 rand/pp met selectie tussen vlees en kip, maar je moet zelf het vlees bakken, let wel cottage 4 en 9 hebben geen mogelijkheid tot BBQ
- huisbereide maaltijd aan 330 rand/pp
- kaasplank aan 235 rand voor 2 personen
- Vegetarische optie is mogelijk maar een specifiek allergie gerelateerd dieet, kan niet voorzien worden
- Het avondmaal wordt naar uw cottage gebracht tussen 18u en 19u
- Wens je ter plaatse eten te maken, dien je best vooraf inkopen te doen, de laatste locatie waar dit kan is Bergville of Harrismith.
- Uit eten gaan behoort ook tot de mogelijkheid, bijvoorbeeld in Tower of Pizza (snelle snack), Alpine Heath Resort (a la carte) of Orion Mont-aux-Sources Hotel (buffet). Let wel dat je dan terug de heuvel moet afrijden en hier geen straatverlichting is en dat je via kronkelende wegen de horecazaken bereikt.


WANDELEN:
The Berghouse heeft op het eigen domein 12 km aan wandelpaden. Bij aankomst zal men u een kaartje geven met de verschillende routes op en deze zijn ook allemaal goed aangeduid. 

Andere optie is om tot bij het Royal Natal Park te rijden, dat op ongeveer 16 km van The Berghouse ligt. Het beste is om meteen naar het infokantoor te rijden en daar een kaartje te halen met de verschillende opties van wandelingen. Alle wandelingen kunnen op eigen houtje gebeuren, maar indien u toch de voorkeur geeft om een gids in te schakelen, kan dit vooraf geboekt worden. De kost hiervoor is 650 rand voor max. 5 personen. Dit kan ter plaatse betaald worden, maar dient vooraf geboekt te worden.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Het uitzicht vanaf The Berghouse op het massief van de Drakensbergen is ronduit adembenemend. Wij verbleven in cottage nr 1 (the Old Barn?) en die was effectief wat oud, donker en moeilijk, zo niet onmogelijk warm te krijgen (het koelt daar dus sterk af). De andere cottages waren wat moderner en volgens de mensen die we daar spraken, lichter en warmer.

Cuypers family (22-07-2024)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in