GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Tuli Safari Lodge

11kamers/units
Botswana | Tuli block | Pont Drift Botswaanse eigenaar/uitbater(s): Wendy du Toit
535.91 m | Lat:S 22° 12' 51" Long: E 29° 5' 41" check-in: 12:00 tot / check-out: 11:00
Reserveer
Het noordelijke Tuli privaat wildpark omvat een 7.2000 hectare ongerepte wildernis en is gelegen in de meest oostelijke hoek van Botswana. Een unieke, tijdloze omgeving waar natuur en cultuur gecombineerd worden met een spectaculaire flora en fauna, adembenemende landschappen en een fascinerende geschiedenis. De lodge ligt in een ruime tuin langs de oevers van de Limpopo rivier en met als achtergrond zandstenen heuvels. In 2014 kreeg Tuli Safari Lodge een complete make-over nadat overstromingen grote delen van de lodge onherroepelijk hadden beschadigd. Het resultaat mag gezien worden, 11 elegante suites, een sprankelend zwembad plus een cultuur- en erfgoedcentrum. De 8 Tented Suites zijn pareltjes en liggen verspreid in de tuin met zicht over de Limpopo rivier. Ze zijn gebouwd op een houten platform, zeer ruim en onder canvas. Het dek is ideaal om tot rust te komen en te genieten van de stilte en de schoonheid van de omgeving. De drie Classic Suites zijn gelijk aan de tenten, met dat verschil dat ze in steen zijn opgetrokken. De tenten noemen Phofu (Eland), Phala (Impala), Thutwa (Giraf), Manole (Ijsvogel), Kgokong (Wildebeest), Kgaka (Parelhoen), Letlhakela (roler) en Lekototo (Mongoes). De Classic Suites zijn Kolobe (wrattenzwijn), Nkwe (luipaard) en Tlou (olifant).

Elke dag brengt een nieuw avontuur wanneer gasten worden verwend tijdens een gamedrive ervaring. Hier zwerft de grootste olifantenpopulatie op particulier terrein in Afrika rond, samen met luipaarden, jachtluipaarden, wilde honden en leeuwen alsook grote kuddes antilopen. Tevens kunnen meer dan 350 vogelsoorten hier worden waargenomen. De echo van oude culturen weerklinkt bij de vele archeologische en spirituele voorstellingen. Tuli is een geologische droom. De rijke kleuren en de tijdloze zandstenen kliffen vormen een opvallend decor voor wilde dieren. Tuli lodge is tevens gemakkelijk bereikbaar vanuit Zuid-Afrika. Het volstaat de huurwagen achter te laten bij de grens met Pontdrift en vervolgens via een kabelbaan de oevers van Botswana te bereiken, waar u de douaneformaliteiten volbrengt en een ranger van Tuli Lodge een transfer van/naar de lodge organiseert.

Opmerkingen:
Kinderen tot 2 jaar verblijven gratis bij de ouders, en er geldt kindertarief voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Kinderen onder de 12 jaar mogen niet mee op voetsafari. Het management beslist ook of kinderen jonger dan 12 jaar mee mogen op gamedrive. Hou er rekening mee dat ze mogelijk beslissen om een apart voertuig in te schakelen, waarvoor een meerkost wordt aangerekend. Best om dit vooraf aan te vragen.
Babysit beschikbaar op verzoek.
Indien er veel water in de rivier staat en de grensoversteek in Pontdrift per kabelbaan dient te gebeuren, extra te betalen per persoon 65 pula en bagage 125 pula.
Een conservation fee van 10 US$/pp per nacht is betaalbaar bij aankomst in de lodge en niet inbegrepen in de tarieven van overnachting.

Typische dagindeling bij Tuli safari Lodge:
Indien u de rivier niet zelf kan oversteken, wordt u opgehaald bij de grenspost op het afgesproken uur. Indien de ranger er nog niet is, vraag dan even aan de vriendelijke douanier om de lodge op de hoogte te brengen dat jullie zijn toegekomen. Eens toegekomen in de lodge wacht u een welkomstdrankje. Mocht u honger hebben is het voor het personeel alvast geen probleem een lichte maaltijd klaar te maken (is inbegrepen, maar vraag er best even naar). Tijdens de middag heeft u rustig de tijd om te relaxen op de kamer, in de tuin of bij het zwembad.
Tussen 15 en 16 uur (men deelt u het juiste uur mee bij aankomst) volgt een vieruurtje of high tea waarbij u koffie, thee en enkele versnaperingen worden aangeboden. Tijdens dit moment maakt u ook meteen kennis met uw ranger. Een half uur later wordt er dan gestart met de gamedrive. De ranger laat u van heel dichtbij kennismaken met het wild en stelt u steeds in de gelegenheid uitgebreid foto's te nemen of te filmen. U blijft niet enkel op de wegen maar gaat soms door de dichte bush of zelfs door de rivierbedding indien mogelijk, achter het wild aan. De gamedrive neemt ongeveer een 3-tal uur in beslag (afhankelijk van het wild dat u zult zien kan de tijd variëren).
Tussen 19.30 en 20.00 uur wordt u verwacht in de open boma, en dit onder een prachtige sterrenhemel, waar het avondmaal wordt geserveerd. De volgende ochtend wordt u vroeg gewekt voor een ochtendlijke gamedrive (rond 6 uur). Tegen 9 uur bent u weer in de lodge en kan u genieten van het ontbijt.

Extra activiteiten 2022/2023:
- Cycling safari (min 2 pers.): 65 US$/pp
- Photographic Tuition and Photographic hide use: 85 US$/sessie
- Horse safari: 100 US$/pp
- Walking safari (min 2 pers.): 65 US$/pp
- Night drive: 70 US$/pp
- Bezoek aan het dorp: 80 US$/pp

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtBuffetLunchDiner

Faciliteiten:

Luchthaven transfersBar gelegenheid Open haardWasserijBibliotheekZwembadRolstoel vriendelijkFaxCopyBraaiParkeerplaatsBuffet

In de kamers:

AirconditioningVentilatorVerwarmingWasserijRookverbodThee en koffieKluisje

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandBosgebiedWildBerg(en) Nationaal ParkRivier of meerTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Botswana te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Prachtige locatie, mooie luxe lodge, zeer vriendelijke ontvangst en bediening, Het diner was erg verzorgd. Geen echte roofdieren maar wel veel olifanten, giraffen, zebra's etc.

Tony Stuy & Erick Berendhuysen (01-02-2017)

onze accommodatiesin Pont Drift (2)

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in