GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Mount Camdeboo

5 13kamers/units
Zuid-Afrika | Karoo | Graaff Reinet Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Richard en Daron Slater
938.64 m | Lat:S 32° 20' 11" Long: E 24° 55' 7" check-in: 13:00 tot 18:00 / check-out: 11:00
Reserveer
Wij (Go Zuid-Afrika) reizen zelf op geregelde tijden naar deze prachtig unieke regio en dit in alle jaargetijden want de Karoo heeft  altijd wel iets te bieden, zelfs in de winter (Europese zomer) kan je hier volop genieten van het natuurschoon. Mount Camdeboo aan de voet van de machtige Sneeubergen is hier zo een van die unieke plekjes, goed voor 14.000 hectare ongerepte natuur. De Sneeubergen worden beschouwd als de tweede hoogste bergketen in het land. Bergtoppen zoals de Nardouwsberg met zijn 2429 meter en de Kompasberg met 2502 meter hoogte, worden in de winter (Europese zomer) wel eens bedekt met een flink laagje sneeuw. Hoewel Mount Camdeboo gelegen is in de vallei, kunnen gasten tijdens gamedrives of wandelexcursies genieten van onmetelijke vergezichten en dit mag u werkelijk letterlijk nemen! Tot op een afstand van wel 80 kilometer ver kan je zien, en dit met een panorama van 360 graden, plus bergtoppen die elkaar opvolgen alsof het niets is, adembenemend mooi!  Hier word je op alle vlak verwend en herinneringen mee naar huis neemt die je nooit meer vergeet.

De eerste inwoners van dit gebied, zo'n 125.000 jaar geleden, waren de Khoisan. Rotsschilderingen zijn daar slechts de enige stille getuigen van. Verder is dit gebied rijk aan fossielen uit het 'Jurrasic' tijdperk. Niet minder dan 220 vogelsoorten komen hier voor, waaronder de zwarte arend, die hier nota bene zijn broedplaats heeft. Het gebeurt vaak dat de rangers de restanten van lammetjes terugvinden op het domein, die werden gevangen op de nabijgelegen landerijen van schaapboeren. Ook tijdens de twintigste eeuw werd er in deze regio geschiedenis geschreven, vooral dan tijdens de Anglo-Boerenoorlog, toen de Britten de tijd rijp vonden om het land dat de Afrikaners verworven hadden, in te palmen, we tellen 1900. Zo is er de slag van Paardefontein waarbij een zogenaamde Afrikaanse rebel, commandant Johannes Lotter, zich als laatste verzette tegen de Britse opstand en zich schuil hield in dit gebied. Dat is een verhaal voor later, al geven we mee dat de graven van zowel de Engelse als de Zuid-Afrikaanse gesneuvelden hier nog zijn terug te vinden. Sterker nog, je vindt er zelfs nog restanten van kogels, broeksriemen en smeedwerk voor paarden terug.

Mount Camdeboo was voor enkele jaren terug eveneens zoals vele andere regio's in het gebied, een boerderij waar voornamelijk vee werd gehouden. Tot de Buchanan familie, en dan voornamelijk Logie Buchanan, een visie had om landbouwgebied te verenigen met natuurbehoud en beheer en zo geschiedde het. Systematisch werden landbouwgronden van buren opgekocht, in ruil voor een flinke vergoeding, en vaak ook in ruil voor nieuw land. Het vee verdween en maakte plaats voor wild, zoals de Kaapse bergzebra, Burchell zebra, eland, sabelantiloop, hartenbeest, springbok, cheeta, neushoorn en buffel. Deze dieren kunnen gebruik maken van zowat een derde van het domein. Het andere gebied is vrijwel niet toegankelijk vanwege de hoogte of de ondoordringbaarheid. Wist je trouwens dat Mount Camdeboo een omheining onderhoudt van liefst 97 kilometer!

Mount Camdeboo biedt gasten een unieke safari-ervaring door de combinatie van luxe en natuurpracht. Niet minder dan vier leefruimtes zijn er in dit gebied, Nama Karoo, Suculent Karoo, grasland en savanne. Op het domein bevinden zich drie, volledig in detail, gerestaureerde Kaap-Hollandse boerderijen. Deze werden zorgvuldig gerestaureerd tot een fusie van het traditionele en de hedendaagse moderne lijnen. Gasten worden hier werkelijk ondergedompeld in luxe en comfort. Er werd enorm veel aandacht besteed aan detail, zo ontbreekt het gasten dan ook aan niets. De ruime kamers hebben nutsvoorzieningen als airconditioning (zowel voor de killere winters als de hete zomers), vloerverwarming, zowel in de kamer als in de badkamer, minibar en draadloos internet (te bekomen mits een kleine bijdrage). Tussen de drie herenhuizen is er een totaal van 12 ruime tweepersoons slaapkamers, elk met eigen  badkamer, met zowel douche als ligbad en verwarmde handdoekdragers. Twee van de boerderijen hebben ook een grote ingerichte keuken met opnieuw alle nutsvoorzieningen. Wie dit wenst hoeft niet eens de boodschappen te doen, noch de afwas of noch te koken. Alles kan ter plekke voor u geregeld worden zodat u in de eerste plaats kan genieten en wees gerust, net dit laatste zal u ongetwijfeld doen!

Elk herenhuis heeft ook een eigen zwembad, geen 25 meter bad maar het komt wel flink in de buurt. Het avondmaal is typische Karoo-keuken maar met heel veel liefde en fijn bereid. Afhankelijk van het aantal personen dat overnacht, zal het avondmaal plaatsvinden onder een schitterende sterrenhemel (uniek aan de Karoo) in de open boma met kampvuur of in het hoofdhuis. Voor de romantische zielen, of voor huwelijkskoppels is het ook mogelijk om op aanvraag in de vrije natuur, liefst dan nog met zicht vanop een van de vele heuvels, uw avondmaal te nuttigen onder de blote sterrenhemel (hier kan je de mooiste sterrenhemel waarnemen in heel het zuidelijke halfrond) en dit in alle privacy. Game en nature drives vinden zowel in de late namiddag als 's ochtends vroeg plaats. Zelf hebben we al heel wat ervaring met gamedrives in privaat wildparken maar die van Mount Camdeboo mogen speciaal en zelfs uniek worden genoemd. We vertellen er meteen bij dat u hier geen volledige Big Five zal waarnemen, er zitten namelijk geen olifanten of leeuwen, maar de andere drie zijn wel aanwezig, neushoorn buffel en luipaard en jakhals, cheeta, giraf, aardvarken en carical.

Nieuw zijn de prachtige twee luxe tenten, die opgesteld staan op een houten verhoog met terras. Tijdens het seizoen kijk je hier uit over een stromende rivier. Elke tent is goed voor twee personen in een Queen-size bed, met een eigen badkamer met douche. De locatie op zich is al uniek, de Milk River Vallei en de Sneeuberg bergketen. (kinderen +12, maximum twee personen per tent). Dan is er ook nog Hillside, gelegen aan de onderste helling van Sneeuberg Mountain. Hillside heeft een prachtig uitzicht op de vallei en was oorspronkelijk de private woning van de eigenaar. Het is een ideale optie voor familie's. Een grote leefruimte, drie slaapkamers met eigen badkamer, een zwembad en een eigen safari auto met ranger zijn de standaard mogelijkheden. Een minimum verblijf van 3 nachten is vereist voor een maximum van 6 personen.

De gamedrives zijn bijzonder in die zin dat u door de vier verschillende biomen kan reizen en tochten maakt langs enorm steile berghellingen tot op een niveau van zowat 1400 meter en meteen wordt getrakteerd op vergezichten en landschappen die u nergens, maar dan ook nergens anders zal waarnemen. De Vallei der Verlatenheid, hoewel eveneens bijzonder mooi, verdwijnt in het niets wanneer u bij zonsondergang Kaapse bergzebra of antilopen in grote kuddes ziet grazen langs een onmetelijk landschap. De ranger(s) die u mee op tochten nemen zijn stuk voor stuk zeer getalenteerd en hebben een uitgebreide kennis van de omgeving, natuurbeheer, dieren en de rijke geschiedenis van de regio. Onze gids, Etienne, kon gerust nog veel langer dan de 3 a 4 uur dat je op gamedrive bent, opvullen. De rangers nemen uitgebreid de tijd om uitleg te geven over zowel de fauna en flora en geven hun gasten ook de tijd om in alle rust de dieren te fotograferen en te observeren.

We kunnen Mount Camdeboo ten stelligste aan iedereen aanbevelen, zelfs aan doorwinterde natuurliefhebbers die reeds meerdere malen op gamedrive zijn geweest, maar ook erg aan koppeltjes die op huwelijksreis zijn, we steken zonder meer onze handen in het vuur voor een onvergetelijke, unieke ervaring die u in Mount Camdeboo Privaat Wildpark zal beleven, zeg dat Go Zuid-Afrika het gezegd heeft!

TARIEVEN VOOR DE MAAND april 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van alles inclusief (FI), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:
- In het tarief van de overnachting zitten alle maaltijden, thee en koffie, geselecteerde drankjes en twee safari activiteiten (game drive of bush walk). Ook sterrenkijken en het bezoek aan een historische Anglo boer oorlogs site is inbegrepen.
- Hillside tot max. 6 personen. Opgegeven prijs is voor 4 personen. Supplement voor de 5de en 6de persoon terug te vinden bij extra volwassene

Kinderen:
- Kinderen van alle leeftijden zijn welkom.
- Kinderen jonger dan 2 jaar verblijven gratis bij twee volwassenen op de kamer in een babybedje (max. 1 per kamer)
- tussen 2 en 11 jaar aan kindertarief (max. 1 extra bed per kamer)
- vanaf 12 jaar aan volwassen tarief in een eigen kamer (child room).

Conservation Levy:
Een toeslag van 300 rand/pp per nacht en 150 rand/kind (0-12j) per nacht  is van toepassing en dient ter plekke betaald te worden. Deze is nodig om de strijd tegen stropers aan te gaan en eveneens een bijdrage tot conservatie van het gebied.

Typische dagindeling (zomermaanden):
14u: aankomst
15u-15u30: tea time
16u: vertrek game drive (2 a 3u)
20u: diner

5u30: wekdienst met koekjes en koffie/thee
6u: vertrek game drive (2 a 3u)
9u30-10u: brunch
11u: check out

Tijdens de wintermaanden zal de namiddag game drive vroeger vertrekken en de ochtend game drive iets later

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Open haardWasserijBibliotheekZwembadInternet toegangDraadloos netwerkFaxCopyParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningVerwarmingWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardroger

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandStadWildBerg(en) Nationaal ParkNatuurreservaat Rivier of meerTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Kon niet beter

Pedro en Karin Geerts (03-11-2015)

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in