GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Umkumbe Safari Lodge

7kamers/units
Zuid-Afrika | Kruger | Acornhoek Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Herman en Celeste
297.81 m | Lat:S 24° 52' 19" Long: E 31° 32' 42" check-in: 12:30 tot 18:00 / check-out: 10:30
Reserveer
Het oudste en meest succesvolle privaat wildreservaat in Zuid-Afrika, zo wordt Sabi Sand beschreven. Sterker nog, het is een van het lands meest geliefde wildreservaten. Tegelijkertijd wordt het beschouwd als poep chique, maar toch vind je hier ook betaalbare lodges, zoals Umkumbe Safari Lodge. Om te begrijpen hoe Sabi Sand in elkaar zit, is het belangrijk te weten dat het gebied bestaat uit niet minder dan 42 verschillende concessies, verdeeld over een gebied van 65.000 hectare, grenzend aan Kruger Nationaal Park en het Mala Mala Game Reserve in het oosten en Manyeleti Reserve in het noorden. Binnen die concessies liggen op sommige locaties ook meerdere lodges, meestal behorend aan een en dezelfde groep. Safaritochten of gamedrives vinden plaats binnen de concessie waar uw lodge werd gereserveerd. Sommige van de kampen hebben het privilege om ook gebruik te maken van andere concessies om op zoek te gaan naar het wild. Andere concessies hebben dan weer een mindere verstandhouding met hun buren of zijn zelfs helemaal niet welkom. Zo zijn bijvoorbeeld Sabi Sabi en &Beyond geen fan van pottenkijkers om het exclusieve karakter van de lodges en het domein niet te verstoren. Dat wil niet zeggen dat gamedrives minder succesvol zijn in de kleinere concessies of in concessies naast andere waar geen overlappende gamedrives mogen plaatsvinden. De allerbelangrijkste reden is dat er geen hekken staan rond de concessies en dieren dus vrij kunnen bewegen tussen alle verschillende gebieden, zelfs Kruger Nationaal Park en het Mala Mala Game Reserve. Mede dankzij radiocontact kunnen rangers/spoorzoekers er zo optimaal voor zorgen dat bezoekers getrakteerd worden op een brede waaier aan wildsoorten. Het element van geluk en ervaring van de rangers/spoorzoekers speelt hierin een hele belangrijke rol.

Umkumbe Safari Lodge is zo een van de voordelige lodges die binnen het Sabi Sand-gebied gelegen zijn. Om precies te zijn tussen Mala Mala Game Reserve in het oosten, de Sabi Sabi Lodges in het zuiden en Singita in het noorden. Zij kunnen met andere woorden 'profiteren' van al het wild dat vrij rond beweegt tussen de verschillende concessies en dat zorgt soms voor aangename verrassingen. Laat het element van geluk heel even aan de kant van Go Zuid-Afrika staan bij ons laatste bezoek aan Sabi Sand en Umkumbe Safari Lodge. Umkumbe Safari Lodge is er eentje met een verschil. (Umkumbe betekent neushoorn in de Sotho taal) Dat verschil ligt hem in de kleinschaligheid van de lodge zelf, met slechts 7 chalets (waarvan ééntje een bruidssuite is) en dat de eigendom reeds jaren in handen is van Herman en Celeste en hun twee zonen, een familiezaak die ze met hart en ziel runnen. Verwacht hier alvast geen overbodige luxe, maar 'down to earth' gastvrijheid. Het hoofdgebouw heeft een grote lapa (rieten dak veranda zeg maar) met een lounge, eetruimte, de traditionele boma voor het avondeten bij kampvuur onder een open sterrenhemel, en een zitkamer met televisie (al kom je niet naar de bush om cricket of rugby te kijken zouden we zo denken). Hier vind je altijd wel iemand, zijn het niet de gasten, dan is het Herman of Celeste, of een van de rangers. Het draagt alvast bij tot de familiale sfeer, maar wie privacy wil, kan dit ook terugvinden bij het zwembad, met zicht op de Sabi rivier, of op het terras bij de kamer. De kamers zijn ruim, beschikken over een badkamer met douche, airconditioning en een dubbel bed of twee enkele bedden. Ze zijn te allen tijde netjes onderhouden, maar ook hier moet je geen overdreven luxe verwachten, gewoon prijs/kwaliteit een correct aanbod.

De meeste gasten komen toe in de lodge net na het middaguur en dat geeft hen de tijd om de lodge al eens wat te verkennen of te genieten van het zwembad. Rond 14u30 is het tijd voor een versnapering. Een lichte maaltijd bestaande uit sla en/of quiche met wat brood. De gamedrive begint vervolgens rond 16u (in de winter wat vroeger) en vindt vrijwel volledig plaats op de eigen concessie. Hier komt dus het element van ervaring en geluk naar voren. Af en toe kruipt Herman nog wel eens achter het stuur van zijn 4x4 maar het meeste werk laat hij over aan de andere rangers. Hun rangers, Oliver, Jason en Moses werden van jongs af aan grootgebracht met het observeren en traceren van wild. De gamedrives nemen 3 a 3.5 uur in beslag en heel soms ook wel eens langer, dit afhankelijk van het feit of er geen gevaarlijke diersoorten het pad kruisen. Meestal bij zonsondergang he je de traditionele 'sundowner', aperitief, met versnaperingen, op een desolate plek met zicht over het prachtige landschap.

De volgende ochtend wordt je weer vroeg gewekt om er om 6 uur weer op uit te trekken. Een heerlijk ontbijt volgt en dan is het tijd om afscheid te nemen. Zeker is dat Umkumbe Safari Lodge helemaal anders is dan alle andere lodges in het Sabi Sand gebied en zelfs daarbuiten. Gamedrives hier kunnen je van de ene verrassing in de andere brengen, maar het kan ook zijn dat je niet meteen de zogenaamde Big Five hier te zien zal krijgen (luipaard, leeuw, neushoorn, buffel en olifant). Elke gamedrive is als het ware een nieuwe ontdekkingsreis. Het element van verrassing draagt bij tot het welslagen van zo een gamedrive, net als de ervaring van de ranger/spoorzoeker.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juni 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van alles inclusief (FI), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: 
- In de prijs van uw overnachting is inbegrepen alle maaltijden, thee en koffie, tourism levy, gamedrives en walks.
- Een zogenaamde 'Honesty Bar' voor drankjes is toegankelijk voor iedereen en bij het verlaten van de lodge wordt dit verrekend.
- Niet inbegrepen is de toegang naar Sabi Sand Reserve: 310 rand per voertuig en 500 rand per persoon. Dit kan met kredietkaart betaald worden;
- Sabi Sand Guest Conservation Contribution: 500 rand/pp/nacht wordt bij de reservatie bijgeteld

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Open haardZwembadParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningRookverbodHaardroger

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandWildBerg(en) Nationaal ParkNatuurreservaat Township
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

mooi gelegen aan een brede rivierbedding

Verstraeten (17-12-2012)

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in