GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Kings Walden Garden Manor

6kamers/units
Zuid-Afrika | Oostelijk laagveld | Tzaneen Nederlandse eigenaar/uitbater(s): Marike
750.41 m | Lat:S 23° 55' 12" Long: E 30° 9' 11" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
De grootvader van de huidige eigenares, Bridget Hilton-Barber kocht in 1904 het huis en het omliggende domein dat toen nog 800 hectare groot was. Twee generaties later was het huis dringend aan een opknapbeurt toe na jarenlange achteruitgang en verwaarlozing. Bridget overhandigde in 2008 de sleutels aan het Vlaamse koppel Sophie en Steven Jacobs. Het was geen toeval dat het koppel koos voor deze locatie, want ze kenden de omgeving van Tzaneen nadat hun ouders als investeerden in een fruitboerderij in dezelfde streek. Sophie en Steven staken de handen uit de mouwen om de vergane glorie van deze voormalige 'Parel van de Limpopo' volledig te renoveren. Ze konden zowel nationaal als internationaal rekenen op veel erkenning nadat ze Kings Walden in 2009 helemaal hadden opgeknapt. Wie Tzaneen bezoekt weet ondertussen dat Kings Walden the place to be is.

Nadat Sophie en Steven besluiten om terug naar Belgie te verhuizen met de kinderen namen Billy en Minette McKechnie eind 2012 Kings Walden Garden Manor over. Het Zuid-Afrikaanse koppel slaagt erin om de stijl en klasse op vlak van service en ontvangst, maar ook vooral het culinair genot ten huize Kings Walden Garden Manor te behouden en zelfs te verbeteren! Begin 2019 besluit eigenares Bridget Hilton-Barber om de touwtjes weer zelf in handen te nemen om de dagelijkse taken als manager van Kings Walden uit te voeren samen met haar fantastische team.

Met de prachtige noordelijke Drakensbergen op de achtergrond en te midden van een van de meest romantische tuinen van het land, biedt Kings Walden Garden Manor 6 ruime kamers met kingsize of twee eenpersoonsbedden aan. De kamers werden tijdens de renovatie zeer modern en strak, maar gezellig ingericht met alle moderne comfort, waaronder satelliettelevisie, dockingstation voor de iPod en wifi. De moderne, eigentijdse afwerking is volledig in harmonie met de stijl van de oud Engelse, exotische tuin. Elke kamer komt uit in de tuin waar je heerlijk kan vertoeven en tientallen verschillende plekjes ontdekken of een goed boek lezen aan het zwembad. Kings Walden ligt een eindje buiten Tzaneen, maar het is de ideale plek om even tot rust te komen en te genieten te midden van de natuur en de pracht van de Limpopo provincie. Naast het ontbijt kan je hier 's avonds blijven dineren. Gezien er wordt gewerkt met dagverse producten uit de eigen moestuin, raden we aan om het avondmaal op voorhand vast te leggen.

In de onmiddellijke omgeving kan je prachtige wandelingen maken, al dan niet begeleid door een ervaren gids. Golf, tennis en paardrijden behoren eveneens tot de mogelijkheden. Tzaneen is een stukje paradijs waar het hele jaar door lekker vertoeven is en laat Kings Walden Garden Manor nu de ideale uitvalsbasis zijn, wij van Go Zuid-Afrika kunnen dit alleen maar beamen. Toegegeven, Kings Walden is niet de meest goedkope accommodatie in de regio, maar wat u ervoor terugkrijgt is prijs/kwaliteit zeer zeker gerechtvaardigd.

Terug in de tijd
Voor het ontstaan van Kings Walden moeten we even terug in de tijd naar de jaren 30 van vorige eeuw. Een knappe jonge vrouw staat bovenop een heuvel en is betoverd door de schoonheid van de valleien en omliggende heuvels. Tegen de man naast haar zegt ze, 'Het is hier zo mooi. Ik wil hier nooit meer vertrekken.' Daarop antwoordt de man, 'Trouw met me en je zal hier nooit meer hoeven weg te gaan'. Billo Tooley, eigenaar van Kings Walden was de gelukkige man die met de knappe Elsie Dickson trouwde. Vele jaren later, tijdens de nacht wanneer Elsie komt te overlijden, slaat de bliksem in op de enorme blauwe gomboom bij het uitzichtpunt in de tuin. Deze boom die ook op het logo staat, werd het symbool van de magische, romantische geest van Kings Walden Garden Manor. Deze grijs gekleurde boom staat nog steeds op dezelfde plek waar de liefde ooit begon, even dramatisch en mooi als Kings Walden Garden Manor. De romantische geest leeft voort...

TARIEVEN VOOR DE MAAND maart 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting, ontbijt (BB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: 

Kamerindeling:
- Kamer 1 en 3 kunnen omgevormd worden tot twee enkele bedden per kamer.
- In kamer 3 kan ook een extra bed in een eigen kamer worden geplaatst.
- Kamer 4 is een romantische suite (ideaal voor de honeymooners)  
- Kamer 5 en 6 zijn ideaal voor gezinnen daar ze een tussendeur hebben.

Kinderen:
- kinderen 3 tot en met 11 jaar die de kamer delen met een volwassene aan 60%
- kinderen vanaf 12 jaar aan volwassen tarief

Dineren:
Je kan bij Kings Walden genieten van een heerlijke keuken. Geef hen vooraf even een seintje indien je hier wenst te dineren, aangezien ze met dagverse producten werken. 

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Satelliet TVOpen haardWasserijZwembadInternet toegangDraadloos netwerkFaxCopyParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningVerwarmingWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardrogerInternet

In de badkamers:

DoucheDouche in bad

In de omgeving:

PlattelandStadBosgebiedBerg(en) Natuurreservaat Rivier of meerTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Mooi uitzicht, gps Google stuurde ons eerst wel verkeerd

Stijn Vandendriessche & Jana De Quick (17-10-2023)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in