GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Kings Walden Garden Manor

6kamers/units
Zuid-Afrika | Panoramaroute | Tzaneen Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Bridget Hilton-Barber
750.41 m | Lat:S 23° 55' 12" Long: E 30° 9' 11" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Het is eind juni 2012 wanneer het Zuid-Afrikaanse koppel Billy en Minette McKechnie Kings Walden Garden Manor overnamen van het Vlaamse koppel Steven en Sophie Jacobs. Samen met hun kinderen keerden de laatsten weer terug naar Belgie. Na jaren van achteruitgang en verwaarlozing wisten zij eerder deze 'Parel van de Limpopo' in 2009 volledig te renoveren en het op een niveau te brengen dat zowel nationaal als internationaal kan rekenen op veel erkenning. Steven en Sophie hadden hun nieuwe uitdaging vijf jaar gegeven, om vervolgens te zien of Zuid-Afrika nu echt hun ding zou zijn en of ze mogelijk elders een nieuwe uitdaging zouden aangaan. Dat elders werd opnieuw België. Met hun nog jonge kinderen vonden beiden het belangrijk om deze keuze nu te maken.

Zowel Billy als Minette hebben jarenlang ervaring in de hotelsector, vooral dan in het vijf sterren segment, en zij werkten geruime tijd in de Okavango Delta in Botswana, alvorens terug te keren naar Zuid-Afrika. Ze zijn erin geslaagd om de huidige stijl en klasse op vlak van service en ontvangst, maar ook vooral het culinair genot ten huize Kings Walden Garden Manor te behouden en zelfs nog te verbeteren! Met de prachtige Transvaalse Drakensbergen op de achtergrond en in een van de meest romantische tuinen van het land, biedt Kings Walden Garden Manor 6 ruime kamers met King size en twee enkele bedden aan. De kamers kregen een vrij modern tintje en zijn uitgerust met een flatscreen televisie met satelliet verbinding, alsook een docking station voor de iPod en draadloos internet. Een eigentijdse afwerking in harmonie met de stijl van de oude Engelse exotische tuin. Een ideale plek om even tot rust te komen en te genieten te midden van de natuur en de pracht van de Limpopo. Elke kamer komt uit in de tuin waar je heerlijk kan vertoeven en tientallen verschillende plekjes ontdekken of een goed boek lezen aan het zwembad. 's Avonds kookt Billy, die als opgeleide chef jaren ervaring heeft, naargelang het aanbod van de markt en vooral met eigen bio-teelt uit de tuin.

Naast de tuinen zijn er in de onmiddellijke omgeving prachtige wandelingen te maken, al of niet begeleid door een ervaren gids. Op aanvraag kan een picknickmand worden voorzien. Golf, tennis en paardrijden behoren eveneens tot de mogelijkheden. Tzaneen is een stukje paradijs waar het het hele jaar door lekker vertoeven is en laat Kings Walden Garden Manor nu de ideale uitvalsbasis zijn, wij van Go Zuid-Afrika kunnen dit alleen maar beamen. Toegegeven, Kings Walden is niet de meest goedkope accommodatie in de regio, maar wat u er voor terugkrijgt is prijs/kwaliteit zeer zeker gerechtvaardigd.

Terug in de tijd

Bridget Hilton-Barber was diegene die de sleutels van Kings Walden overhandigde aan het Vlaamse koppel Sophie en Steven in 2008. Haar grootvader kocht het huis in 1904, toen nog 800 hectare ongerepte natuur. Het was geen toeval dat Sophie en Steven kozen voor deze schitterende locatie. Hun ouders investeerden in 2004 in een fruitboerderij in Tzaneen. Het Antwerpse echtpaar had Zuid-Afrika reeds meerdere malen bezocht met de kinderen, Victoria, Cézanne en Elliot, maar het was in 2006 wanneer de vonk echt oversloeg. Bij een bezoek aan de boerderij van hun ouders staat hun besluit vast, ze trekken richting Zuid-Afrika. Een droom om toch ooit eens iets te ondernemen in Afrika zolang de kinderen nog jong zijn en van universiteit nog geen sprake is, wordt werkelijkheid. Beiden zijn geen onbekenden in de Antwerpse horeca en ze kunnen terugblikken op een zeer succesvolle carrière. Steven genoot een professionele opleiding als kok in Koksijde. Sophie volgde een opleiding administratie en boekhouding en met die kennis kon ze aan de slag in het gastenhuis. In 2009 beginnen ze met de grondige renovatie van Kings Walden Garden Manor en slagen ze erin deze lodge om te toveren tot 'the place to be' bij een bezoek aan Tzaneen en ondertussen kent u ook reeds de rest van het verhaal.

De Geest van Kings Walden

Romantischer dan dit kan het niet worden wanneer in de jaren '30 van de 20e eeuw een knappe jonge vrouw vanop een heuvel uitkijkt over de maagdelijke valleien van Tzaneen terwijl de maan de horizon kleurt. Ze zegt tegen de man aan haar zijde, die tevens de eigenaar van het grondstuk was, 'Ik wil hier nooit meer weg', waarop hij antwoordde, 'trouw met me en je zal nooit meer weg hoeven te gaan'. Vele jaren later, op de nacht wanneer de vrouw komt te overlijden, slaat de bliksem in op een eeuwenoude boom in de tuin. Tot op de dag van vandaag staat deze boom nog steeds daar waar de liefde ooit begon, grijs van kleur maar even dramatisch en mooi als Kings Walden Garden Manor. De romantische geest leeft voort...

TARIEVEN VOOR DE MAAND december 2019

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting, ontbijt (BB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: Donderdag/vrijdag, vrijdag/zaterdag, zaterdag/zondag geldt een minimum van 2 overnachtingen

Kamerindeling:
- Kamer 1 en 3 kunnen omgevormd worden tot twee enkele bedden per kamer.
- In kamer 3 kan ook een extra bed in een eigen kamer worden geplaatst.
- Kamer 5 en 6 zijn ideaal voor gezinnen daar ze een tussendeur hebben.

Kinderen:
- kinderen 3 tot 11 jaar die de kamer delen met een volwassene aan 60%
- kinderen vanaf 12 jaar aan volwassen tarief

Dineren:
U kan bij Kings Walden genieten van een heerlijke keuken. Geef hen vooraf even een seintje indien u wenst te blijven dineren, daar ze met dagverse producten werken. Een 4 gangen menu kost 390 rand per persoon.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Satelliet TVOpen haardWasserijZwembadInternet toegangDraadloos netwerkFaxCopyParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningVerwarmingWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardrogerInternet

In de badkamers:

DoucheDouche in bad

In de omgeving:

PlattelandStadBosgebiedBerg(en) Natuurreservaat Rivier of meerTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Mooi gelegen (wel iets verder van Tzaneen), maar met een fantastisch uitzicht.

Verstraeten-Verbist (21-05-2019)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in