GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Ithala Game Reserve

70kamers/units
Zuid-Afrika | Zoeloeland | Louwsburg Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): KZN parks board
1270.53 m | Lat:S 27° 32' 41" Long: E 31° 16' 50" check-in: 14:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Het Ithala Game Reserve werd in 1972 geproclameerd en omvat 30.000 hectare natuurgebied. Het park is zeer heuvelachtig, met vele diepe valleien, kloven, bosgebieden en enorm uitgestrekte grasvelden. Bij de Pongola rivier bevind je jezelf op zowat 400 meter hoogte en het hoogste punt bevindt zich ter hoogte van Louwsburg en dat op 1.450 meter. Hierdoor is er een grote diversiteit aan verschillende habitats en fauna en flora. Sommige van de rotsformaties in Ithala behoren tot de oudste van de wereld, dit met een leeftijd van 3.000 miljoen jaar. In sommige van de geërodeerde gebieden werden oude levensrestanten teruggevonden vanuit het Stenen tijdperk. Nabij Mhlangeni Bush Lodge zijn zelfs rotsschilderingen teruggevonden uit de tijd van de Bosjesmannen. In de 19e en 20e eeuw was de plaats waar Ithala Game Reserve zich vandaag bevindt, de locatie waar heel wat geschiedenis werd geschreven. In 1884 was het de Zoeloekoning Dinizulu die 800 boeren de toestemming gaf om een stuk land van 1.000.000 hectare ten noorden van Kwazulu-Natal in te nemen. Het gebied stond bekend voor zijn overvloed aan wild en op zeer korte tijd werd er dan ook zeer intensief gejaagd. Rundspest vond plaats tussen 1900 en 1950 en zorgde ervoor dat, mede door de Tsetse vlieg, het aantal wilde dieren sterk afnam. In het begin van de 20e eeuw werd er in het noordelijke deel goud gevonden. Die plaatsen staan vandaag de dag bekend als de Wonder en de Ngotshe mijnen. Groot was de opbrengst niet want er kwam slechts 147 kilo goud uit de Wonder mijn. In 1911 werd meer ten westen de Vergelegen mijn geopend, die in 1913 veranderde naar Eureka. Tegen 1915 werd slechts 129 kilogram goud naar boven gehaald. Vanaf 1973 werd er werk gemaakt van het herstel van het hele gebied. Dat bestond erin de natuur terug haar eigen gang te laten gaan. Over de loop der jaren had overbegrazing gezorgd voor een enorme schade. Jaren zou het duren vooraleer de natuur zich zou herstellen, maar heden is er sprake van een gezond bestand aan wild en een natuur die eens zo mooi is als eens tevoren.

In Ithala Game Reserve kunnen niet minder dan 300 vogelsoorten worden teruggevonden. Enkele van de belangrijkste vogelsoorten die er kunnen worden waargenomen zijn onder andere de witrug gier, de Verreaux arend, de Afrikaanse gekroonde arend en de jackals buizerd. Verder is Ithala Game Reserve natuurlijk gekend voor haar wild. 80 diersoorten kunnen worden teruggevonden, waaronder giraf, Burchell zebra, blauwe wildebeest of gnoe, rode hartebeest, impala, buffel, olifant, koedoe, duiker, waterbok, caracal, Afrikaanse wilde kat, bruine en gevlekte hyena, aardwolf en aardvarken. Verder is het natuurreservaat ook gekend voor zowel haar breedlip- als puntlipneushoorns. Doordat het natuurreservaat gevoed wordt door de Pongolo rivier en heel wat zijvertakkingen, maakt het dat het wild nooit echt moet migreren naar andere gebieden in het reservaat. Een waterpan nabij het Phuzamaoya uitkijkpunt zorgt vooral tijdens de zomermaanden voor het zien van neushoorns, die zich hier van parasieten komen ontdoen door te modderbaden. Deze pan is terug te vinden langsheen de Ngubhu loop, die in 2013 tijdelijk afgesloten werd vanwege teveel schade aan de wegen na overvloedige regen. Langsheen de Dakaneni Loop heb je veel kans om puntlipneushoorns (Black Rhino) te zien. De beste manier om de neushoorns te localiseren is door de uitwerpselen langsheen de weg waar te nemen. Die van neushoorns zijn eenvoudig te herkennen doordat ze een grote hoop achterlaten en telkens weer op dezelfde plek terugkomen waar ze hun behoeftes doen en zichzelf rollen in eigen uitwerpselen.

Benzine

Hoewel Louwsberg op slechts 7 kilometer van de hoofdingang ligt, is er geen benzinestation. Wel bestaat de mogelijkheid om bij de hoofdingang van Ithala benzine te tanken. Let wel dat enkel contant kan betaald worden of met een benzinekaart (enkel van toepassing voor inwoners van Zuid-Afrika).

Overnachten in Ithala Game Reserve

De meest gekende overnachtingsplaats in Ithala Game Reserve is ongetwijfeld Ntshondwe Resort. Dit kamp omvat 67 individuele chalets die tegen een flank van de gelijknamige berg werden neergezet. In totaal zijn er 39 chalets voorbestemd voor hen die hun eigen potje willen klaarmaken. Deze beschikken over een eigen keuken en kamers, variërend van 1 tot 3 slaapkamers met eigen badkamer. De andere chalets zijn voorbestemd voor diegenen die willen genieten van een maaltijd in het lokale restaurant. Er is op het domein een mooi groot zwembad, een interpretatiecentrum, infocenter en een conferentieruimte.

Gamedrives

Vanuit het hoofdkamp kunnen gamedrives worden ondernomen. Dit 's ochtends en in de late namiddag (verschillende uren tijdens de zomer- en winterperiode). Deze tochten worden gemaakt in open 4x4 voertuigen die van 10 tot 22 zitplaatsen hebben, en dit onder begeleiding van een ervaren parkwachter/ranger. Gasten kunnen best vooraf bij de receptie de gamedrive vastleggen. Vooral in de zomermaanden is dit heel belangrijk daar de belangstelling dan heel groot is.

De belangrijkste loops

Binnen het Ithala Game Reserve bevinden zich de Bergvliet Loop (14 km), de Dakaneni Loop (21 km), de Onverwacht Loop (14 km) en de Ngubhu Loop (30 km). Vooral de Dakaneni loop staat bekend als de locatie om olifanten te observeren. Al moeten we stellen dat door de dichte bebossing dit best een moeilijke opdracht wordt. Ook moet je erop letten dat van de weg, die vroeger volledig geasfalteerd was, ondertussen door erosie niet veel meer is overgebleven. Er zijn heel wat zogenaamde ‘potholes’ (putten) en die kan je maar best goed in de gaten houden, wil je vermijden dat je schade oploopt aan de banden of het onderstel van je wagen. Hou alvast zeker halt bij Pongolo Viewpoint, waar je een prachtig zicht hebt over de Pongolo rivier die zich beneden in de vallei in bochten kronkelt. Het zicht is werkelijk indrukwekkend. Hou er alvast ook rekening mee dat de maximum snelheid op de asfaltwegen 40 km/u is en op de verharde zandwegen 20 km/u.

Als je honger hebt

Het Kraal restaurant is dagelijks geopend voor zowel ontbijt (7u tot 9.30) als het avondmaal (18:30 tot 21:00). Verder is er de Phuzani Bar waar je dagelijks terecht kan vanaf 16.30 tot sluiting en op zaterdag en zondag van 12 tot 14.30 en van 16.30 tot sluiting. Er is ook nog de Guinea Fowl Coffee Shop. (dagelijks 10u tot 18u)

Opmerking: Prijzen op aanvraag.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Satelliet TVOpen haardZwembadBraaiParkeerplaatsKeuken

In de kamers:

AirconditioningVerwarmingRookverbodThee en koffieKoelkast/minibarTelevisie

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandWildBerg(en) Nationaal ParkNatuurreservaat
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Nogal wat omweg van de as St Lucia-Johannesburg, maar dat wordt door de zeer mooie omgeving gecompenseerd

Van Renterghem family (24-07-2014)

onze accommodatiesin Louwsburg (1)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in