GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Tembe Elephant Park

9kamers/units
Zuid-Afrika | Zoeloeland | Ponta do Ouro Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Claudette
86.01 m | Lat:S 27° 2' 55" Long: E 32° 25' 20" check-in: 14:00 tot / check-out: 10:00
Reserveer
Enkele kilometers ten oosten van Ndumo ligt het Tembe Elephant Park dat verbonden is met het aansluitende park in Mozambique, dankzij het Transfrontier project. De Zuid-Afrikaanse zijde van het park omvat 30.000 hectare en werd opgericht ter bescherming van de Afrikaanse reuze-olifanten. Het waren voornamelijk de olifanten die hun toevlucht zochten vanuit Mozambique, omdat ze massaal afgeslacht werden tijdens verschillende burgerconflicten in dit land.

Bezoekers die beschikken over een 4x4 voertuig kunnen op eigen tempo het gebied doorkruisen, op zoek naar de verschillende wildsoorten die er aanwezig zijn. De voornaamste dierensoorten die in het park worden opgemerkt zijn vooral antilopen zoals nyala, impala en de kleinere duiker maar ook olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard worden af en toe waargenomen. Momenteel leven er zo'n 200 olifanten in het gebied.

Opvallend voor de dikbuiken is vooral de grootte van de slagtanden, die heel wat groter is dan die van de olifanten die kunnen worden waargenomen in Addo Nationaal Park in de Oost Kaap. Dit zou te maken hebben met het feit dat de olifanten recentelijk nog bejaagd werden en dus de olifant zijn slagtanden als verdediging inzet, iets wat in Addo niet langer nodig is gezien de dieren reeds jaren beschermd zijn.

Het Tembe kamp bestaat uit verschillende tenten onder canvas, die sober maar smaakvol zijn ingericht. Het kamp is voorzien van stroom en gasten beschikken over warm water en douche in de tent. Het water wordt door middel van gas opgewarmd. Dagelijks word er in de namiddag en ochtend een gamedrive georganiseerd in open 4x4. De rangers staan via radio in verbinding met elkaar en verzorgen een gamedrive van 3 tot 3.5 uur waarbij je op zoek gaat naar het wild. Alle maaltijden zijn inbegrepen in het pakket. 's Avonds kunnen gasten genieten rond het heerlijke kampvuur van interessante lokale verhalen en een drankje. Al het personeel dat van dienst is in het kamp komt uit de lokale regio en de parkenraad wil hiermee een duurzame verbintenis aangaan inzake het verschaffen van werk en inkomen voor de lokale bevolking door middel van tewerkstelling.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juli 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van alles inclusief (FI), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: 

-Prijs van de overnachting is inclusief alle maaltijden, thee en koffie, twee gamedrives. Niet inbegrepen, inkom per voertuig (R110) 
- Community Levy aan R50/pp/pn
- Conservation Levy R150 pp (kind onder 12: R70)

Lange weekends, minimum 3 nachten. Bij langer verblijf prijzen op aanvraag:

- 07/04 – 10/04/2023 (3 nights) – peak season
- 27/04 – 01/05/2023 (4 nights)
- 22/09 – 25/09/2023 (3 nights)
- 22/12 – 27/12/2023 (5 nights)
- 29/12/2023 – 02/01/2024 (4 nights)
- 21/03 – 24/03/2024 - (3 nights)
- 29/03 – 01/04/2024 – (3 nights) – peak season

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Luchthaven transfersBar gelegenheid Open haardWasserijZwembadFaxCopyParkeerplaats

In de kamers:

VentilatorWasserijRookverbodHaardroger

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

StrandPlattelandWildBerg(en) Natuurreservaat
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten geven

onze accommodatiesin Ponta do Ouro (1)

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in