GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

De Denne Gastenhuis

4 4kamers/units
Zuid-Afrika | Route 62 | Oudtshoorn Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Johan en Louise Keller
282.72 m | Lat:S 33° 40' 0" Long: E 22° 7' 36" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
De Denne Gastenhuis is een werkende struisvogel- en alfalfaboerderij. In volle productie leven hier om en bij de 6.000 struisvogels. Het domein is reeds generaties lang in het bezit van de Keller familie en ligt op een zeer unieke plek, met zicht over de Olifantsrivier Vallei en de Swartbergruggen. Op het domein staat een charmante Victoriaanse hoeve, daterend uit 1910, en die recentelijk helemaal werd gerenoveerd. Mooie antiek meubilair, en schilderijen, houten vloeren en heel wat struisvogelleer dat doet terugdenken aan een periode waar de lokale boeren steenrijk werden van de struisvogelindustrie.

Vandaag de dag echter gaat het er heel anders aan toe en is het exporteren van struisvogelproducten eerder een dure, dan wel winstgevende aangelegenheid. Gasten die hier willen overnachten, zullen versteld staan van de enorme rust die De Denne uitstraalt. Accommodatie bestaat uit acht mooie, individueel opgestelde huisjes en vijf en-suite slaapkamers in het hoofdhuis, alle met dat prachtige uitzicht op de omliggende landerijen en majestueuze bergen.

Gasten kunnen genieten van heerlijke maaltijden, of een heerlijke Afrikaanse braai (barbecue) in het recentelijk gebouwde restaurant. Vooraf reserveren is niet verplicht, maar we raden toch aan even vooraf te bellen of je al dan niet wenst een avondmaal te nuttigen, zodat de keuken zich er op kan voorzien.

Er zijn tal van activiteiten op en rond de boerderij, zo kan je mountainbiken en wandelingen maken. Gasten kunnen op de boerderij kennis maken met heel het struisvogelgebeuren, in een traditionele stijl, of beter, 'het leven zoals het is op een landbouwbedrijf'. Wie uit is op een wat meer diepgaand gesprek en alles wil te weten komen over struisvogels, alle bijproducten, eventueel wil struisvogel rijden, of wil kennis maken met de souvenirshop, raden we aan om bij de buur op bezoek te gaan. Meer bepaald Highgate Show Farm. Reeds jaar en dag de plek bij uitstek om meer te weten te komen over struisvogels.

We vergaten er haast bij te vertellen dat De Denne ook nog eens zeer centraal gelegen is voor tal van toeristische attracties in de omgeving, denk maar aan de beroemde Swartberg en Meiringspoort route, de Cango Grotten en de Cheetah en Wildlife farm, om slechts enkele te noemen. Wie van sterren houdt, moet zeer zeker even navragen of de mogelijkheid bestaat om met de sterrenkijker en expert van dienst te mogen sterren kijken, en geloof ons, de sterrenhemel in deze regio is op z'n zachts uniek te noemen. Wie op zoek is naar authenticiteit, comfort, charme, een pracht van een natuur en een accommodatie, dito lekker keuken, aan democratische prijzen, is bij De Denne aan het juiste adres, zeg dat Go Zuid-Afrika het gezegd heeft!

TARIEVEN VOOR DE MAAND november 2021

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting, ontbijt (BB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: prijzen tijdens Kunste Feesten op aanvraag

Dineren kan in De Denne, in het eigen restaurant. Daar ze met verse ingredienten werken, dient u wel best de ochtend vooraf een tafeltje te bespreken.

Activiteiten: (vooraf te reserveren) 
- Struisvogel tour: start om 8u30 op de boerderij en eindigt om 10u bij Highgate Ostrich Farm waar u nog de gelegenheid heeft struisvogelartikelen te kopen - 210 rand pp/140 rand <12j (2021/2)
- Swartbergpas tour (halve dag): vertrekt om 8u30 met een struisvogel tour, gaat dan naar de Cango grotten waar u een standaard rondleiding krijgt (11u-12u) om dan de Swartbergpas te trotseren. Hier kan u genieten van een picknick, boven op de pas, waarna u terugkeert naar de lodge en dit via het centrum van Oudtshoorn, waar de gids enkele historische gebouwen en verenpaleizen aanduidt. Lunch en inkom cango caves (standaard tour) inbegrepen - 1812 rand pp/812 rand <12j (2021/2) - 1937 rand pp/868 rand <12j (2023)
- Uitgebreide Swartbergpas tour: vertrekt om 8u30 met een struisvogel tour, gaat dan naar de Cango grotten waar u een standaard rondleiding krijgt (11u-12u) om dan de Swartbergpas te trotseren. Hier kan u genieten van een picknik, boven op de pas, waarna u via prachtige kloven naar Prince Albert rijdt. Na een bezoek aan dit historische dorpje, gaat het richting Meiringspoort voor een wandeling naar de waterval. De terugrit naar de lodge gaat via De Rust. Einde van de tour omstreeks 17u. Lunch en inkom cango caves (standaard tour) inbegrepen - 2062 rand pp/937 rand <12j (2021/2) - 2187 rand pp/1000 rand <12j (2023)

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Prachtig locatie, zeer goed uitgeruste lodges. Erg lekker restaurant! Uiterst vriendelijk personeel.

Pieter Aerts en Melanie Van Reeth (25-10-2019)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in